به گزارش خبرگزاری حوزه، دومین روز از سیوششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان چهارم خردادماه با حضور شرکت کنندگان حفظ ۲۰ جز و حفظ کل قرآن کریم در دانشگاه قم در حالی برگزار شد که با توجه به آلودگی فراگیر هوا در استان دانشگاه تعطیل بود و خبری از حضور مستمعین در سالن مسابقات و شور و نشاط ناشی از حضور آن ها نبود و آهنگ دلنشین صلوات های قرآنی حضار به گوش نمی رسید.
در سالن شهید احمدیروشن که مختص بانوان بود ۱۵ نفر در حفظ بیست جزء و ۱۱ نفر در حفظ قرآن کریم و همچنین در سالن شیخ مفید ۱۲ نفر در حفظ بیست جزء و ۱۶ نفر حفظ کل قرآن کریم در بخش برادران به رقابت پرداختند.
در ساعت های پایانی، رقابت در نوبت صبح قطعی مکرر برق وقفه ای کوتاه ایجاد کرد اما این مشکل در نوبت بعد ازظهر رفع شد و همچنان مسابقات در همان سالن ادامه یافت.
خبرنگار حوزه با حضور در مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان حاضر با چند تن از شرکت کنندگان گفت و گو پرداخته است.
مائده جعفری شرکتکننده سیوششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور گفت: به عنوان شرکت کننده در رشته حفظ کل قرآن کریم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در این دوره از مسابقات دانشجویی شرکت کردم.
آیه های قرآن را باید به صورت عملی در زندگی به کار برد
وی با بیان این که فعالیت در عرصه قرآن را از سن ششسالگی و با تشویق پدر و مادرم که هر دو معلم قرآن کریم هستند شروع کردم، افزود: ابتدا با روش اشاره به حفظ قرآن کریم پرداختم و بعد از آن حفظ قرآن را بهصورت تخصصی شروع کردم.
جعفری در خصوص سابقه فعالیت های قرآنی ادامه داد: تا امروز موفق به کسب رتبه دوم مسابقات کشوری ارومیه، رتبه اول در مسابقات اساتید کل کشور، رتبه سوم مسابقات دانشجویی اصفهان، رتبه اول تا سوم مسابقات اوقاف استانی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، رتبه اول در مسابقات مدهامتان استانی و رتبه اول در مسابقات جامعه القرآن کریم شدم.
وی با اشاره به اینکه به برکت قرآن کریم دوبار به عنوان جوان موفق در عرصه علمی و قرآنی برگزیده شدم، اظهار کرد: دو تألیف در زمینه علوم قرآن و حدیث دارم، یک کتاب با نام تفسیر تحقیقی سوره شوری که با راهنمایی استاد دکتر محمد علی لسانی فشارکی انجام شده همچنین تحلیل مولفه های معنایی واژه عفو و بخشش در قرآن که با راهنمایی استاد دکتر دل آرا نعمتی انجام دادم و چهار مقاله هم در حوزه علوم قرآن و حدیث تالیف کردم.
جعفری در خصوص سطح مسابقات، گفت: سطح مسابقات خوب بود و بهلحاظ صوت، لحن و تجوید که برای حفاظ خیلی مهم است به لطف خداوند شرکت کنندگان خوب تلاوت کردند.
با اشاره به اینکه کرونا در افت شرکت کنندگان بی تاثیر نبوده، بیان کرد: تاثیر کلاسهای حضوری خیلی بیشتر از کلاسهای مجازی هستند البته حفاظ در این مدت در کلاسهای مجازی شرکت و تلاش کردند و از طریق فضای مجازی با اساتید در ارتباط باشند ولی با این وجود احساس می کنم کرونا تا حدودی تأثیر منفی گذاشته است.
شرکتکننده سیوششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور با بیان اینکه حفظ قرآن خیلی شیرین است، ابراز کرد: برکات قرآن را خیلی در زندگیام حس کردم و آرامش درونی، تقویت حافظه و افزایش انگیزه برای انجام فعالیت های زندگی روزمره همه از برکات قرآن کریم است.
وی در رابطه با ارتباط نسل جوان با قرآن، عنوان کرد: ذاتا انسان به یادگیری قرآن علاقه دارد اما باید در راستای برگزاری کلاس ها و محافل قرآنی و شناسایی استعداد جوانان فعالیت هایی بیشتری انجام شود.
جعفری در مورد امتیازی که به حفاظ قرآن تعلق می گیرد، یادآور شد: حفاظ می توانند دروس کارشناسی علوم قرآن و حدیث را امتحان بدهند و من از این امتیاز استفاده کردم و بعد از اتمام دوره دبیرستان به طور مستقیم وارد دوره کارشناسی ارشد شدم و در حال حاضر با وجود این که ۲۵ سال دارم در حال نگارش رساله دکتری هستم.
وی بیان کرد: با استفاده از امتیاز حفاظ قرآن به عنوان جوان ترین دانشجوی دکتری علوم و قرآن حدیث در دانشگاه بودم و به عنوان جوان ترین استاد در دانشگاه تدریس می کنم.
جعفری ضمن ابراز رضایت از اطلاع رسانی جشنواره، گفت: شرایط پذیرایی و اسکان مناسب بود و یک شب هم مهمان سفره حضرت معصومه(س) بودیم.
شرکتکننده سیوششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور هر کس در هر سنی می تواند با قرآن کریم مأنوس باشد و هدف از شرکت در مسابقات این است که عامل به قرآن باشیم و همیشه معارف قرآن در زندگی ما جاری باشد و بتوانیم تک تک آیه های قرآن کریم را به صورت کاربردی و عملی در زندگی وارد کنیم.
وی ادامه داد: قرآن دور از صحنه زندگی نیست و هدف ما دانشجویان از شرکت در این مسابقه کسب رتبه نیست بلکه می خواهیم بیشتر با قرآن مأنوس شویم.
حضور دانشجویان به برنامه های قرآنی رونق میبخشد
رسول فرهنگ متولد ۷۷ و دانشجوی رشته مهندسی شهرسازی دیگر شرکتکننده حفظ بیست جزء سیوششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور، بود.
وی بیان کرد: سطح مسابقات در بخش های مختلف متفاوت بود به عنوان مثال رشته حفظ ۵ جزء و ۱۰ جزء به طور خیلی ملموس پایین تر از رشته ۲۰ جزء و حفظ کل قرآن کریم بود و داوران هم از بهترین اساتید کشور هستند.
فرهنگ ادامه داد: هدف اصلی از شرکت در مسابقات حقیقتا کسب رتبه نیست و بیشتر به دلیل این می آییم که به سهم خود رونقی به برنامه های قرآنی ببخشیم.
وی با بیان اینکه هدف من از حفظ قرآن علاقه شخصی است که از بچگی همراهم بوده، اظهار کرد: بهترین برکت قرآن حس و حال خوشی است که موقع قرائت قرآن به انسان دست می دهد و باعث قوت قلب است و در مواجه با سختی ها و فراز و نشیب های زندگی هم خیلی کمک می کند.
فرهنگ بیان کرد: در مجموع اسکان مناسب بود ولی نکته ای که برگزار کنندگان باید برای دوره های بعدی در نظر باشند این است که محل اسکان از محل مسابقات فاصله زیادی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برگزار کنندگان برنامه هایی چون زیارت حضرت معصومه (س) برای دانشجویان داشتند، تصریح کرد: عوامل برگزاری جشنواره واقعا باید اخلاق قرآنی با دانشجویان برخورد می کنند.
مربی قرآن بودن بزرگترین توفیق برای من بوده
در ادامه فاطمه اسلامی شرکتکننده حفظ بیست جزء سیوششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور بیان کرد: ده سال است که در عرصه قرآنی فعالیت دارم و حفظ قرآن کریم را از دوران دبیرستان شروع کردم.
وی با بیان اینکه در مسابقات قرآنی اوقاف، جهاد کشاورزی، ارشاد و مسابقات دانشجویی حائز رتبه شدم هدف از شرکت در مسابقات را تثبیت محفوظات عنوان کرد.
اسلامی با تاکید بر این که آثار و برکات انس با قرآن فراوان است، افزود: همین که توفیق داشتم مربی قرآن باشم و بتوانم حافظان دیگری هم تربیت کنم خیلی برای من ارزشمند است.
وی اظهار کرد: اطلاع رسانی از طریق دانشگاه یزد و دانشگاه قم به عنوان میزبان مسابقات پیگیری شد و شرایط اسکان هم مناسب بود.
باید برای ایجاد علاقه مندی و تقویت پیوند دانشجویان با قرآن کلاس ها و محافل قرآنی برگزار کنند و در همین راستا مزایای تحصیلی و شغلی برای حفاظ هم می تواند موثر باشد.
انتهای پیام