جمعه ۳۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
روحانیون به مهارت ابزار انتقال پیام مجهز باشند

حوزه/ دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: آنچه مسلم است روحانیون علاوه بر آشنایی با مجموعه ای از دانش ها و معارف،‌ به تعدادی مهارت هم به عنوان ابزار انتقال پیام باید مجهز باشند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری در جمع روحانیون کاروان های حج تمتع ۱۴۰۱ در مدینه منوره، با قدردانی از زحمات روحانیون کاروان ها، گفت: سلامت و صحت حج زائران ما مرهون زحمات روحانیون است.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین با اشاره به آیه «وَ لا تَسْتَوِی الْحَسَنَهُ وَ لَا السَّیِّئَهُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَهٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ»، اظهار داشت: نیکی و بدی یکسان نیست. در حالی که عده ای، سلاحی جز بدگویی، افترا، سخریه، استهزا و انواع فشارها و ستم‌ها ندارند، باید سلاح شما پاکی، تقوا، سخن حق، نرمش و محبت باشد.

وی در ادامه گفت: باید بدی را با خوبی پاسخ داد و هرگز نباید بدی را با بدی و زشتی را با زشتی پاسخ داد که این روش انتقام‌جویان است و موجب لجاجت و سرسختی منحرفان می‌گردد. اگر بدی را با خوبی پاسخ دهیم، باعث می شود که که دشمنان سرسخت همچون دوستان گرم و صمیمی شوند.

امام جمعه قم در پاسخ به این سوال که چه کسانی می توانند بدی ها را با خوبی پاسخ دهند، به آیه «وَمَا یُلَقَّاهَا إِلَّا الَّذِینَ صَبَرُوا وَمَا یُلَقَّاهَا إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِیمٍ» اشاره کرد و گفت: کسانی می توانند بدی را به خوبی پاسخ دهند که اولا صبور و حلیم باشند و ثانیا تقوا و ایمان داشته باشد و لذا در روایات عمدتا هرجا سخن از از علم به میان آمده است در کنار آن سخن از حلم و صبر نیز به میان آمده است.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به روایت رسول خدا(صل الله علیه و آله)که می فرماید:« أَفَاضِلُکُمْ أَحْسَنُکُمْ أَخْلاَقاً اَلْمُوَطَّئُونَ أَکْنَافاً اَلَّذِینَ یَأْلَفُونَ وَ یُؤْلَفُونَ» اظهار داشت: این روایت مکمل آیه شریفه است که حضرت می فرماید: با فضیلت‌ترین شما کسانی هستند که اخلاقشان نیکوتر باشد و همنشین‌نواز باشند، آنها با مردم انس گیرند و مردم با آنها انس گیرند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که مسئولیت سنگین امر مناسک به عهده روحانیون کاروان ها است ابراز داشت: روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج تمتع تمام سعی و تلاش خود را می کنند که زائر مناسک حج خود را صحیح انجام دهد. و در این رابطه باید دانش و اطلاعات خودتان راجع مناسک حج را افزایش دهید چرا که گاهی فتاوا تغییر می کند و شما باید از آن اطلاع داشته باشید.

وی با اشاره به بُعد معنوی حج، به روایت امام صادق (علیه السلام) که می فرمایند:«کونوا دُعاهً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم» اشاره کرد و تصریح کرد: جلوه جلوه حج بُعد معنوی دارد و روحانیون کاروان‌ها در جمع زائران باید حضور فعال داشته باشند و به گونه‌ای رفتار کنند که هر زائر پس از بازگشت، مبلغی برای دین الهی در جمع خانوادگی خود باشد.

آیت الله حسینی بوشهری افزود: آنچه مسلم است روحانیون علاوه بر آشنایی با مجموعه ای از دانش ها و معارف،‌ به تعدادی مهارت هم به عنوان ابزار انتقال پیام باید مجهز باشد.
وی آشنایی با ویژگی های روانشناختی حجاج، مهارت های ارتباطی و فنون جذب مخاطب، مهارت های آموزشی، ‌متقاعد سازی و اطلاع رسانی، مهارت های آرام سازی و کاهش اضطراب و مهارت تغییر و تثبیت رفتار زائران را از جمله مهارت هایی برشمرد که روحانیون باید به آن اشراف داشته باشند.

آیت الله حسینی بوشهری خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری چند مسئولیت را برای روحانیون مطرح کردند: علم اندوزی، هدایت گری و شراکت در خدمات اجتماعی. پس یکی از کارهای که یک روحانی می تواند انجام دهد کمک به زائر است که این مصداق روایت «کونوا دُعاهً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم» است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha