شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی به بیان شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و بر لزوم انتخاب بهترین روش‌های اخلاقی در برپایی این فریضه الهی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه زاهدان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی محامی، نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ماه محرم‌ ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسین(ع) و گرامیداشت هفته امر به معروف و نهی از منکر، گفت: امر به معروف و نهی از منکر از واجبات مهم دینی ماست که به عنوان یکی از ویژگی‌های ممتاز جامعه اسلامی و امت محمدی(ص) شناخته شده و در قرآن کریم در آیه ۱۱۰ سوره مبارکه آل عمران بیان شده "کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر" و به همین دلیل است که در ویژگی امام حسین(ع) نیز در زیارت ائمه اطهار(ع) گواهی می‌دهیم در کنار اینکه شما نماز به پا داشته‌ و زکات داده‌اید امر به معروف و نهی از منکر کرده‌اید.

امام جمعه زاهدان افزود: امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نماد دین و ویژگی ممتاز امت و امام حسین(ع) شمرده شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی بیان کرد: در روایات نیز به اهمیت این فریضه اشاره شده که در واقع با امر به معروف و نهی از منکر سایر فرایض و واجبات در جامعه احیا می‌شود.

وی امر به معروف‌ونهی از منکر را نماد غیرت دینی و احساس مسئولیت اجتماعی دانست و ادامه داد: اگر در جامعه‌ای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر گسترش پیدا کند مردم نسبت به جامعه خود حساس و احساس مسئولیت می‌کنند و نسبت به مسائل دینی خود، غیرت داشته و اگر خلاف آن را مشاهده کنند در برابر آن عکس‌العمل نشان می‌دهند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان ضمن تاکید بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر برپایی این فریضه واجب را دارای شرایطی عنوان کرد و اظهار داشت: شرط اول در برپایی امر به معروف و نهی از منکر این است که امر و نهی کننده باید معروف و منکر را بشناسد و آگاه باشد که کدام معروف ترک شده تا به آن امر کند و کدام منکر صورت گرفته تا از آن نهی کند.

رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان بیان کرد: متاسفانه گاهی ما به این جهت توجه نکرده و هرکس بر اساس سلیقه خود اقدام می‌کند که این کار سبب ایجاد آسیب در جامعه شده و آن را به پای امر به معروف و نهی از منکر می‌نویسنند در حالی که این آسیب از عدم شناخت معروف و منکر نشأت گرفته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی شرط دوم را آگاهی فرد خطاکار نسبت به معروف ترک شده و منکر مرتکب شده دانست و اذعان داشت: فرد خطا کار باید بداند که کدام اقدام ترک شده معروف و کدام کار مرتکب شده منکر است و سپس مورد مآخذه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اگر کننده کار اعتقادی به معروف و منکر نداشته باشد دیگر جای امر به معروف و نهی از منکر نیست بلکه باید تعلیم و ارشاد جاهل صورت گیرد و فرد خطاکار با معروف و منکر آشنا شود زیرا هیچ بعید نیست که اگر بداند کاری معروف و واجب است آن را انجام داده و یا کاری گناه و ناپسند است از ارتکاب آن خودداری کند.

امام جمعه زاهدان بخش زیادی از معروف‌های ترک شده یا منکرهای تحقق یافته در جامعه را به دلیل عدم آشنایی مردم عنوان و خاطر نشان کرد: طبق بیان مقام معظم رهبری مردم متدین و علاقه مند به دین هستند اما به علت عدم آگاهی به برخی موارد عمل نمی‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان تصریح کرد: نکته سوم در شرایط امر به معروف و نهی از منکر در نظر گرفتن احتمال تأثیرپذیری است به این معنا که فرد احتمال دهد اگر امر به معروف و نهی از منکر انجام دهد اثربخش باشد و سبب شود معروفی احیا یا از وقوع منکری جلوگیری شود.

وی گفت: اگر احتمال تأثیرپذیری نباشد کار بیهوده خواهد بود و در چنین شرایطی امر به معروف و نهی از منکر واجب نیست اما نکته مهم در این جهت این است که باید از افراط و تفریط پرهیز شود زیرا منظور احتمال تاثیرگذاری است نه یقین به تأثیرگذاری و نکته دوم اینکه تاثیر نباید حتما به طور کامل و صد درصدی باشد بلکه حتی اگر به مقدار جزئی هم باشد باز هم امر به معروف و نهی از منکر واجب است زیرا ممکن است فرد با یک تذکر به طور کامل چشم پوشی نکند، اما مقداری از شدت کار کاهش دهد و یا اینکه به حرف شما توجهی نمی‌کند و جلوی کار او گرفته نمی‌شود اما اگر چندین نفر به او تذکر دهند درصدهایی تأثیر کرده و به تدریج اقدام به منکر و ترک معروف اصلاح خواهد شد.

رئیس ستاد احیای امر به معروف ونهی از منکر استان بیان داشت : نباید به امر به معروف و نهی از منکر فتنه و ضرری وارد شود زیرا در مواردی افراد با بیانی تند امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند که منجر به ایجاد تنش شده و در نهایت امر به معروف و نهی از منکر را دچار مشکل می‌دانند و سبب می‌شود تا آن را ترک کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی ضمن تأکید بر انتخاب روشی تاثیر گذار در برپایی امر به معروف و نهی از منکر گفت: زمانی که خداوند متعال حضرت موسی(ع) و برادرش هارون(ع) را برای ارشاد فرعون فرستاد از آن‌ها خواست تا نرم سخن بگویند تا سخن آن‌ها تاثیر گذار باشد و ما باید بهترین روش را برای امر به معروف و نهی از منکر انتخاب کنیم تا در کنار تاثیرگذاری آسیب زا نباشد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha