به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، خانم سیده زهره برقعی امروز در ویژهبرنامه گرامیداشت «سالروز تأسیس جامعةالزهرا سلاماللهعلیها به فرمان حضرت امام خمینی(قدسسره)» که با حضور جمعی از علما و فضلای حوزه در سالن جلسات حوزه مدیریت این مؤسسه علمی حوزوی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان و شهادت امام سجاد علیهالسلام و خیر مقدم به اعضای هیئت امنای جامعة الزهرا سلاماللهعلیها، نمایندگان دفتر مقام معظم انقلاب، اعضای دبیرخانه شورای سیاستگذاری و مدیران خانواده بزرگ جامعةالزهرا سلاماللهعلیها، عنوان کرد: جامعة الزهرا سلاماللهعلیها یکی از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی و از یادگارهای امامت امت است.
جامعةالزهرا سلاماللهعلیها ثمره انقلاب اسلامی است
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها بیان داشت: جامعة الزهرا سلاماللهعلیها به معنایی ثمره انقلاب اسلامی و نتیجه اصل مترقی ولایت فقیه و تبعیت از آن در ساختار جمهوری اسلامی ایران است.
خانم برقعی تصریح کرد: این ژرف اندیشی امام بود که توانست آرزوی تاریخی زنان مسلمان را برای تحصیل نظام مند علوم دینی در جهان تشیع محقق کند.
وی اظهار داشت: اسلام به عنوان کاملترین آیین الهی و به برکت آیات نورانی قرآن کریم و با دستورات حیات بخش اهل بیت علیهمالسلام، سعادت همه انسانها را تضمین کرده و تحصیل علم و دانش را از ضروریات رسیدن به کمال دانسته است.
لزوم حضور مؤثر بانوان عالم، متدین و متعهد در جامعه
مدیر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها با اشاره به حدیث پیامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم که فرمودند: «طَلَبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلی کُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَةٍ»، گفت: جایگاه تعلیم و تعلم در کلام خداوند متعال و اهل بیت علیهمالسلام وظیفه هر مسلمانی را برای تلاش در عرصه علم آموزی و فراهم کردن شرایط لازم در تربیت عالمان و فرهیختگان دوچندان میکند.
برقعی ادامه داد: در تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی شاهد پویایی، کنشگری و اثربخشی بانوان در عرصههای مختلف فرهیختگی و علمی بوده ایم و همچنان برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و لبیک به فرمایش امامین انقلاب، حضور مؤثر بانوان عالم، متدین و متعهد برای شکل گیری خانوادههای متمدن اسلامی و ترویج سبک زندگی اسلامی و همچنین حضور در مجامع علمی، اجتهادی و مناصب مدیریتی ضروری است.
وی در ادامه، مروری بر سیر تاریخی شکل گیری جامعةالزهرا سلاماللهعلیها و حکمت تأسیس آن داشت و گفت: پس از بازگشایی حوزه علمیه قم و رونق آن توسط مرحوم آیت الله حائری، مرکز معینی برای تحصیل علوم خواهران در نظر گرفته نشده بود، اما بانوان به صورت غیررسمی این مسیر تحصیل علوم دینی را طی میکردند تا اینکه آیتالله قدوسی، مکتب توحید را راه اندازی و با قدرت و قوت این مکتب را پایه گذاری کردند که دارای ثمرات و برکات فراوانی بود.
مدیر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها افزود: به تدریج مکاتب دیگری در قم راه اندازی شد که شکل گیری حوزههای متعدد، نشانه علاقه و تعلق خاطر خواهران برای کسب معرفت دینی بود، اما به هر حال این تعدد و عدم انسجام، نگرانیهایی را برای علما به وجود آورده بود که این نگرانیها با انقلاب اسلامی، مهم ترین رویداد قرن به رهبری حضرت امام خمینی(ره) مصادف شد.
تاریخچه تأسیس جامعة الزهرا سلاماللهعلیها
خانم برقعی به تارخچه تأسیس جامعةالزهرا سلاماللهعلیها اشاره کرد و در ادامه بیان داشت: حضرت امام خمینی در ۳۱ مرداد ۱۳۶۳ برای تقویت و تسریع در امر تأسیس و گشایش این مرکز معظم حوزوی، حکمی صادر کردند که در این حکم آمده است: «از آنجا که علوم مطلقاً، خصوصاً علوم اسلامی، اختصاص به قشری دون قشری ندارد، و بانوان محترم ایران در طول انقلاب ثابت نمودند که همدوش مردان میتوانند حتی در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی خدمتهای ارزشمندی به اسلام و مسلمانان نمایند و در تربیت و تعلیم جامعه بزرگوار بانوان پیشتاز باشند، و اکنون بحمدالله تعالی مؤسسه ای در شهر مقدس قم، شهر علم و جهاد، برای تعلیم و تربیت بانوان محترم در دست ساختمان است و امید است با کوشش علمای اعلام و مدرسین حوزه علمیه قم ـ دامت برکاتهم ـ این مقصد اسلامی جامه عمل پوشد و در رشد فکری و شکوفا شدن دانش اسلامی بانوان قدم مؤثری باشد».
وی اضافه کرد: حضرت امام خمینی در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۶۳ در نامه ای فرمودند: قبل از اتمام جامعةالزهرا سلاماللهعلیها تمام مدارس بانوان در قم با برنامه واحد تحت نظر هیأت محترم مؤسسه جامعة الزهرا سلاماللهعلیها به کار خود ادامه دهند که مشکلاتی پیش نیاید و اختلاف سلیقهها موجب تشتت و تفرقه نشود. و پس از اتمام، تمام بانوان محترم در آنجا به تحصیل خود ادامه میدهند. ان شاءالله تعالی موفق باشید در این خدمت به اسلام و کشور و بانوان محترم».
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها تصریح کرد: حضرت امام خمینی نیز دغدغه نظام و انسجام و هماهنگی بین مکتبهای حوزوی خواهران را برای حصول نتیجه و دستاوردهای بهتر داشته اند و حکمت تأسیس جامعةالزهرا سلاماللهعلیها نیز ایجاد یک قطب و قلب متمرکز برای خواهران بود که ساختار، اداره، مدیریت و مسیر پیشبرد آن سرشار از وحدت، همدلی و انسجام برای اثربخشی بیشتر به اسلام و کشور باشد.
برقعی یادآور شد: در سال ۱۳۷۵ مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برای اداره حوزههای علمیه خواهران در دیگر مناطق کشور راه اندازی شد.
وی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در سال ۱۳۸۰ در حکمی، ساختار مدیریت جامعةالزهرا سلاماللهعلیها را به هیئت امنا تبدیل کردند و در این حکم به مواردی اشاره داشتند، از جمله اینکه جامعةالزهرا سلاماللهعلیها به عنوان یک مرکز معتبر و مستقل به فعالیت خود ادامه دهد، همچنین با توجه به تجربه طولانی و موفق جامعةالزهرا سلاماللهعلیها در رابطه با حوزههای خواهران در شهرستان ها، به گونه ای علم شود که تحصیلات علوم دینی بانوان با برنامههای جامعة الزهرا سلاماللهعلیها هماهنگ باشد و بانوان محترمه در سراسر کشور از یک نظام جامع و یکنواخت برخوردار باشند.
ایجاد نظام جامع و هماهنگ بین حوزههای خواهران، دغدغه امامین انقلاب بود
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها تأکید کرد: دغدغه جدی مقام عظمای ولایت نیز در ادامه مسیر راهبری امام خمینی رحمهاللهعلیه، ایجاد نظام جامع و هماهنگ بین حوزههای خواهران برای تحصیلات علوم دینی خواهران با قدرت اثربخشی و کارآمدی حقیقی بوده است؛ اما ما چقدر به سمت تحقق این مسئله حرکت کردیم؟؛ بنابراین ما باید گفتمان سازی کنیم و به وحدت مسیر برسیم.
برقعی با بیان اینکه دانش به قشر خاصی از جامعه اختصاص ندارد عنوان کرد: شهر مقدس قم با کوشش علما و مدرسین حوزه، زمینه ساز مقصد اسلامی تعلیم و تربیت و رشد فکری و شکوفایی دانش اسلامی بانوان است.
وی اظهار داشت: تمام مدارس علمیه بانوان در قم با برنامه واحد، تحت نظر هیئت مؤسسه جامعة الزهرا سلاماللهعلیها به کار خود ادامه دهند و بانوان طلبه در سراسر کشور باید از یک نظام جامع و یکنواخت برخوردار باشند.
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها تصریح کرد: جامعه نیازمند بانوان اندیشمند، اسلام شناس، صاحبنظر، وارسته و الگو برای زنان مسلمان در داخل کشور و سایر کشورها است. اکنون فرصت مناسبی است تا با بازنگری برنامهها و ارزیابی عملکردهای خود ببینیم چقدر به اهداف نزدیک شویم و دغدغه و تأکیدات امامین انقلاب برای افزایش انسجام بین حوزههای علمیه خواهران باید مورد توجه قرار گیرد.
برقعی در پایان اظهار امیدواری کرد با عنایت به بازنگریها، نوآوریها و ابتکار عمل به گونه ای برنامهریزی شود که بانوان طلبه به عنوان بانوان تراز انقلاب و کنشگر تمدن نوین اسلامی تربیت شوند.