پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
امضای تفاهم‌نامه همکاری مرکز پژوهشی مبنا و مرکز نور

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین بهرامی گفت:  مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی آماده هرگونه همکاری و تعامل آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ترویجی با مرکز پژوهشی مبنا می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا به همراه معاونین و مسئولین این مرکز، ضمن حضور در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از نزدیک با فعالیت‌ها و تولیدات مرکز نور آشنا و با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهرامی مدیر مرکز نور در ابتدای این جلسه، ضمن خیرمقدم، به تاریخچه تأسیس این مرکز تحقیقاتی اشاره و بهره‌گیری از ظرفیت‌های کامپیوتری در عرصه علوم اسلامی را مهم‌ترین هدف از تأسیس این مجموعه دانست و اظهار داشت: مرکز تحقیقات کامپیوتری نور در سال ۱۳۶۸ و با حمایت‌های رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تأسیس و مدیر و اعضای هیئت‌امنای آن با حکم ولی‌فقیه منصوب می‌گردند.

وی در ادامه به مهم‌ترین دستاوردهای مرکز تحقیقات کامپیوتری نور در طی سه دهه گذشته، از جمله همکاری و تعامل با مراکز و مؤسسات مختلف علمی و پژوهشی و ارائه خدمات متعدد پژوهشی و کمک پژوهشی به این مراکز و گردآوری دیتا و اطلاعات عظیم و بی‌نظیر در حوزه علوم اسلامی اشاره کرد و اذعان داشت: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی آماده هرگونه همکاری و تعامل آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ترویجی با مرکز پژوهشی مبنا می‌باشد.

دشتی نیز در این جلسه، ضمن تقدیراز فعالیت‌های این مجموعه علمی، مرکز کامپیوتری نور را از افتخارات نظام اسلامی دانست و در تشریح رسالت مرکز پژوهشی مبنا، پژوهش و آسیب‌شناسی حوزه دین، فرهنگ دینی، مردم‌سالاری دینی را از مهم‌ترین اهداف این مجموعه برشمرد.

وی در ادامه گزارشی از دستاوردها و ظرفیت‌هایی مرکز پژوهشی مبنا ارائه کرد و اظهار داشت: مرکز پژوهشی مبنا، پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی را مبتنی بر مسئله محوری و توسعه مرزهای دانش مطالعاتی دنبال نموده، در معرفی و بررسی کلان پروژه‌ها، نگاه نظام‌واره‌ای را سرلوحه رویکردهای پژوهشی خود قرار می‌دهد.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا، توجه به رویکرد اندیشکده‌ای مطالعات راهبردی را در تسریع و بررسی ریشه‌ای و نقطه‌زنی دقیق مسائل بسیار راهگشا دانست و یادآور شد: «ترسیم و فعال‌سازی ظرفیت شبکه نخبگانی وسیع و ارتباط مستمر با بیش از هزار استاد و فرهیخته حوزوی دانشگاهی از جمله ویژگی‌های بارز مرکز پژوهشی مبناست."

دشتی به‌کارگیری از روش منحصربه‌فرد مسئله‌محور راهبردگرا تحت عنوان روش spm و ترسیم شرح وظایف نهادها در فرایند حل مسئله را از جمله ویژگی‌های تحقیقاتی مرکز پژوهشی مبنا توصیف کرد و اذعان داشت: برخورداری از نگاه فراجناحی و حرکت در کرانه‌های عالی نظام اسلامی از جمله تأکیدات ین مرکز است.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا در ادامه به برخی از کلان پروژه‌های این مجموعه اشاره و مسئله‌یابی‌ها و ترسیم نظام‌واره مسائل فرهنگی - دینی کشور را از جمله کلان پروژه‌های مبنا دانست و یادآور شد: "تدوین نظام‌واره مردم‌سالاری دینی، نظام‌واره حوزه و روحانیت، نظام‌واره مسائل تعلیم‌وتربیت و ترسیم نظام‌واره جامع مسائل کشور در حوزه‌های مختلف، اقتصاد، سیاست و فرهنگ از جمله فعالیت‌های ارزشمند مرکز پژوهشی مبنا در حوزه مسئله‌یابی‌هاست."

دشتی گزارشی از رویکرد مسئله‌شناسی مرکز مبنا و ارائه پژوهش‌نامه امنیت فرهنگی افق مکث ارائه کرد و اذعان داشت: این مجموعه در عرصه مسئله‌شناسی، با کالبدشکافی مسائل، ضمن ارائه راهبردها و راهکارهای عملیاتی، شرح وظایف نهادها را ترسیم می‌کند.

وی جریان‌شناسی‌های فکری، ارائه سالنامه سنجش وضعیت دین و دین‌داری کشور، تدوین مبانی نظری حکومت اسلامی و ترسیم نظام حقوق بشر اسلامی و فقه اجتماعی را از دیگر کلان پروژه‌های مرکز پژوهشی مبنا برشمرد و تصریح کرد: بررسی تحولات حوزه‌های علمیه تحت عنوان نشریه پیرامون از دیگر کلان پروژه‌هایی است که وضعیت حوزه‌های علمیه از منظر رویدادها، مبتنی بر نگاه‌های تحلیلی بررسی می‌گردد.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا به انتشار ماهنامه تخصصی رصد اندیشکده‌های بین‌المللی فعال در حوزه دین و ولایت‌فقیه اشاره نمود و خاطرنشان ساخت: مبتنی بر نرم‌افزار منظومه کارآمدی نظام اسلامی، تحول بنیادین اداری در کشور از مهم‌ترین ارکان حل ۱۱ مسئله مادر نظام اسلامی است.

وی تشکیل هسته‌های مطالعاتی خانواده، رسانه و عدالت اجتماعی و نیز راه‌اندازی گروه‌های پژوهشی فرهنگ دینی، نهادهای دینی، مردم‌سالاری دینی و وضعیت‌شناسی و آینده پژوهشی را از جمله قالب‌های تحقیقاتی مرکز مبنا عنوان کرد و یادآور شد: توجه به حکمرانی دین در رسانه و مدیریت افکار عمومی در فضای مجازی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در سریع‌ترین زمان موردتوجه قرار گیرد.

دکتر دشتی در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت تقویت همکاری‌های مرکز پژوهشی مبنا و مرکز تحقیقات کامپیوتری نور تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: "تبادل پژوهشگر و کارشناسان و تقویت هیئت‌های اندیشه‌ورز از دیگر رویکردهایی است که می‌توان در مسیر همکاری‌ها پیگیری نمود."

در پایان این جلسه، آقایان دکتر دشتی و حجت‌الاسلام‌ بهرامی تفاهم‌نامه همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و ترویجی بین دو مجموعه را امضا نمودند.

امضای تفاهم‌نامه همکاری مرکز پژوهشی مبنا و مرکز نور

امضای تفاهم‌نامه همکاری مرکز پژوهشی مبنا و مرکز نور

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha