به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمجتبی نورمفیدی در در دیدار جمعی از طلاب و مدیران جامعةالمصطفی گلستان که در سالن اجتماعات پژوهشگاه فقه معاصر و به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد گفت:پیامبر مکرم اسلام فرمودهاند:« تذاکر العلم بین عبادی مما یحیی القلوب المیتة إذا هم إنتهوا به إلی أمری»گفتوگوی علمی احیا کننده و زنده کننده قلوب و دلها هستند و بالاترین درجه این امر هم تحقیق و پژوهش است، البته توجه داشته باشیم که منجر به یک امر قدسی و الهی شود.
وی افزود: همانگونه که جسم ما نیاز به مراقبت و صحت دارد و برای آن حیات و مماتی است، دلها و روان انسانها هم نیاز به مراقبت و زنده نگه داشتن دارد. امر مجهول در همه علوم چه علوم دینی یا تجربی همان «میته» است و ارائه آراء و نظرات مختلف منجر به کشف مجهولات و در واقع احیاء دلهاست.
استاد حوزه علمیه قم به ضرورت استمرار امر آموزش و پژوهش پرداخت و افزود: حضرت علی علیه السلام در روایتی بر«درایات» یعنی تحقیق و فهم تاکید می کنند و از«روایات» محض پرهیر میدارند.
وی به دیگر نتیجه امر پژوهش پرداخت و گفت: همانگونه که تحقیق و پژوهش احیاء کننده قلوب انسانها است ،به طریق اولی احیاء کننده جامعه نیز هست. لازم است نیازهای جامعه چه در عرصه علوم دینی و عقلی و یا تجربی شناسایی شود تا به علمای هر فن عرضه گردد.
حجت الاسلام والمسلمین نورمفیدی خاطرنشان کرد: اکنون علم بسیار فراتر و متفاوت از دهها سال پیش بوده و هر لحظه در حال تغییر و پیشرفت است. از آنجائیکه فقه دستورالعمل زندگی انسانها قرار گرفته همیشه در معرض مسائل و پرسشهای جدید است و در اینجا موضوع «فقه معاصر یا فقه مسائل جدید» بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: در پژوهشگاه فقه معاصر گروههای مختلف علمی در حال شناسایی مسائل نوپدیدی هستند که فقه با آن مواجه است. برای نمونه گروه فقه و حقوق شهروندی بیش از چهارصد مسئله در این زمینه را شناسائی کردهاست .
رئیس پژوهشگاه فقه معاصر در بخش پایانی سخنان خود به اهمیت و نقش مهم جامعةالمصطفی پرداخت و گفت: اصل تشکیل نمایندگی و بخشهای تخصصی مانند نمایندگی استان گلستان به سفر آیتالله سیدکاظم نورمفیدی و جمعی از شخصیتها به شکور ترکمنستان در ایام نخست استقلال آن برمیگردد و الحمدلله با عنایت مقام معظم رهبری این درخواست اجرائی شد.
گفتنی است: در در ابتدای این برنامه قائم مقام پژوهشگاه فقه معاصر و مدیران کتابخانه و دانش نامه فقه معاصر به معرفی برنامه های این پژوهشگاه پرداختند.
نظر شما