دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۶
 پژوهشگران، انجمن‌ها و تشکل‌های علمی برتر جامعةالمصطفی تقدیر شدند

حوزه/ همزمان با هفته پژوهش، آیین نکوداشت پژوهشگران، انجمن‌ها و تشکل‌های علمی برتر جامعةالمصطفی العالمیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی در آیین نکوداشت پژوهشگران، انجمن‌ها و تشکل‌های علمی برتر جامعةالمصطفی در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و گرامیداشت هفته پژوهش، از دست اندرکاران برگزاری ویژه برنامه‌های هفته پژوهش در جامعةالمصطفی تقدیر نمود و ابراز داشت: هفته پژوهش فرصتی است تا در کنار هم قرار گیریم و نگاهی به فعالیت‌های یکساله سازمان علمی و پژوهشی جامعةالمصطفی بیاندازیم.

وی با تأکید بر اینکه امروز جامعةالمصطفی به عنوان یک نهاد علمی موثر و الهام بخش در سطح بین المللی شناخته شده است، تصریح کرد: جامعةالمصطفی که از سویی ریشه در تاریخ حوزه‌های علمیه دارد و از سویی، نهاد علمی نوپا به شمار می‌آید، طبیعتا برای رسیدن به جایگاه اصلی خود همچنان نیاز به برداشتن گام‌های بلندی از جمله در حوزه پژوهش دارد. باید توجه داشت راه طی نشده طولانی در پیش است و نباید تصور کنیم در نقطه مطلوب قرار داریم. با وجود تمام دستاوردها، به هیچ وجه نباید به آنچه تاکنون انجام شده است، بسنده نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی، دستیابی به مرجعیت علمی را از اهداف و آرمان‌های اصلی جامعةالمصطفی برشمرد و یادآور شد: علم موجب اقتدار است و فقدان آن موجب تسلط دیگران بر ما می‌شود، اگر آثار ما سهل انگارانه و بدون استنادات دقیق علمی باشد، هرگز به عنوان یک اثر مرجع شناخته نخواهد شد. مسیر طی شده تا امروز نشان می‌دهد ما به سمت درستی حرکت می‌کنیم. آمارهایی که مراکز علم سنجی در دنیا منتشر می‌نمایند، اثبات کننده این حقیقت است.

وی با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: این پیشرفت‌ها به برکت انقلاب اسلامی و اندیشه و تفکری است که جمهوری اسلامی مولد آن بوده و به هیچ وجه محصول نگاه جغرافیایی و نژادی نیست. آرمان بلند انقلاب اسلامی که به صراحت در کلام پیشوایان انقلاب بیان شده و می‌شود، شکل گیری تمدن جدید اسلامی است. تمدن اسلامی یک تمدن انسانی است و در برابر سایر ادیان و ارزش‌های انسانی قرار ندارد. کدام انسان با عقلانیت، استقلال، عدالت و معنویت مخالفت دارد؟ امروز تمدن مادی ادعای ارزش‌های بشری را دارد؛ اما به راستی آیا این ارزش‌ها با تفسیری که از سوی آنان ارائه می‌شود و نابودی نظام خانواده محصول آن است، ارزش‌های مشترک بشری است؟

حجت الاسلام والمسلمین عباسی در ادامه خاطرنشان کرد: تمدن غرب مبلغ ارزش‌های کاذب است و با تمام وقاحت به صورت غیرقانونی از همه جهان می‌طلبد تا مطیع آن باشند. در مقابل، تمدن اسلامی ارزش‌های حقیقی بشریت را دنبال می نماید. البته ما در حوزه تبیین دچار عقب افتادگی هستیم و در شرایطی که باید در موضع طلبکار باشیم، فضاسازی رسانه های غربی، اسلام را در موضع متهم قرار می‌دهد. تمدن غربی که بزرگترین ستم را به زنان روا داشت و نهاد خانواده را نابود نمود، چگونه سایر ملل را بازخواست می نماید؟ این مسئله نشان می‌دهد پژوهش‌های ما در عرصه‌های فراوانی همچون حقوق بشر، حقوق زن، عدالت بین المللی، خانواده و… باید بسیار فعال‌تر عمل نماید.

وی با اشاره به چندین دهه دشمنی نظام غرب با جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: چند قلدر در عالم مدعی نظم جهانی هستند و برای تضمین حکم فرمایی ظالمانه خود، هر گفتمانی که این بی‌عدالتی را به چالش بکشد، تحمل نمی‌نماید. در چهل سال گذشته اینها در دشمنی با انقلاب اسلامی ذره‌ای کم نگذاشته و در هر عصری با توجه به امکانات و شرایط همان عصر، نهایت دشمنی را روا داشته اند و امروز نیز با استفاده از سلاح رسانه، یک جنگ همه جانبه شناختی و ادراکی در عالم را علیه گفتمان انقلاب اسلامی به راه انداخته‌اند.

رئیس جامعةالمصطفی تصریح کرد: ما با وجود همه کمبودها در ابزار و روش، پیام انسانی ارزشمندی را برای عرضه داریم و وعده الهی و سنت تکوینی جهان نیز این است که هرکس در مسیر حق قدم بردارد، یاری و نصرت خداوند همراه او خواهد بود. ما باید به سمت تجهیز و آماده سازی پیش رویم اما اگر تنها به انتظار بنشینیم تا امکانات و ابزارهای ما معادل دشمن شود، ممکن است این برابری به زودی تحقق نیابد؛ بنابراین باید به دنبال راه‌های میانبر باشیم و مطمئن باشیم خداوند نیز در این مسیر یاریگر ماست.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی در پایان ضمن تقدیر از پژوهشگران و مدیران انجمن‌های علمی که در این جلسه به بیان نظرات و پیشنهادات خود در حوزه پژوهش پرداختند، اذعان داشت: مواردی که در این جلسه توسط مسئولان انجمن‌های علمی و پژوهشگران محترم ذکر شد، باید در نقشه نظام پژوهشی جامعةالمصطفی که هم اکنون در دست تدوین قرار دارد، در نظر گرفته شود و مبنای حرکت پژوهشی آینده جامعةالمصطفی قرار گیرد.

گفتنی است: در پایان این مراسم از انجمن‌های علمی و پژوهشگران برتر جامعةالمصطفی در سال گذشته، تقدیر به عمل آمد.

 نکوداشت پژوهشگران، انجمن‌ها و تشکل‌های علمی برتر جامعةالمصطفی برگزار شد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha