به گزارش خبرگزاری حوزه از مازندران، آقای محمد گلدوست، کارشناس تاریخ و ادیان، روز گذشته در هشتمین نشست مجازی با موضوع" تفسیر عقلی، نقلی و عرفانی سوره بقره" در جمع طلاب و مبلغین مدرسه علمیه تخصصی ریحانه الرسول(س) جویبار ضمن اشاره به تفاوت مومن و مسلمان از نگاه قرآن کریم بیان کرد: مسلمان کسی است که اقرار به دین و مسلمات آن دارد، ولی مومن علاوه بر اعتقاد به ارکان دین، به انجام امورات دینی نیز پایبند است و به آن اعتقاد قلبی دارد؛ در واقع ایمان، فراتر از مسلمانی میباشد.
گلدوست در ادامه با اشاره به ویژگیهای انسان مومن اظهار کرد: هرگاه خداوند، مومن را فرا بخواند او لبیک میگوید و منتظرِ اجرای اوامر الهی است؛ انسان مومن، ترمزی به نام تقوا دارد که اعمالش را با گناه باطل نمیکند، در نتیجه به گفته آیات قرآنی، رستگار و اهل معامله با خداوند است.
وی همچنین افزود :در معامله بین مومن و پروردگار، خداوند جان و مال او را میگیرد و در ازای آن، بهشت میدهد.
گلدوست گفت: خداوند در قرآن، مومن را به صبر و نماز فرا میخواند که او را اهل خشوع و فروتنی میگرداند، چون کسی که نماز میخواند از کبر و غرور دور است و آثار این تواضع در روابط اجتماعی انسان نیز شهود دارد و علاوه بر همه این ویژگیها مومن اهل شکر و سپاس از خداوند جهت داشتن توفیق در راه اطاعت از خداوند است؛ در واقع این توفیق را موهبتی میداند که از جانب پروردگارش نصیب او گردیده است.
وی همچنین اظهار کرد: از دیگر ویژگی مومنان، اعراض از امورات بیهوده است، عمر انسان آنقدر کوتاه است که ارزشی ندارد که فکر و درون خود را از غیر خدا پر کند؛ خداوند کسانی را که چنین هستند و همواره به یاد او بوده و تمام جوارح خود را از آلودگیها حفظ میکنند، وارثان به حق خدا در زمین میداند.
گلدوست با اشاره به اوصاف اهل تقوا خاطرنشان کرد: تقوا سلسله مراتبی دارد که ابتدا از پله ایمان آغاز میگردد و پله آخر آن یقین است؛ خداوند در قرآن به کسانی که ایمان آوردند، توصیه میکند که تقوا داشته باشند و در جایی هم از متقین میخواهد که حق تقوا را به جای آورند.
وی در توضیح و تفسیر آیه ۱۰۲ آل عمران و داشتن حق تقوا اظهار کرد: حقّ تقوا داشتن به معنای نگهداری و حفظ نفس از انجام هر گناهی است که خداوند در قرآن از انسان میخواهد علاوه بر تقوا داشتن از کسانی باشید که حق تقوا را نیز به جای میآورند.
انتهای خبر: 313/48
نظر شما