حجتالاسلام مهدی غروی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که در فتنه اخیر دشمن به جنگ شناختی روی آورده است، اظهار داشت: بزرگترین سازمان نظامی دنیا، «ناتو» (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) در سال ۲۰۲۰ پنج حوزه جنگی را با دشمنان آمریکا تعریف کرد که عبارتاند از حوزههای «زمینی»، «دریایی»، «هوایی»، «فضایی» و «سایبری» (جنگهای حوزه اطلاعات و ارتباطات اینترنتی) و اخیراً هم حوزه جدیدی را به این ۵ حوزه اضافه کردهاند و آن را «جنگ شناختی» (ادراکی) نامگذاری کردهاند.
وی ادامه داد: جنگ شناختی جنگی است که در آن، شناخت انسانها به وقایع پیرامون خود مورد هدف قرار میگیرد.
حجتالاسلام غروی ابراز داشت: دشمن در این جنگ تلاش میکند با گروگانگیری فکر مردم و مدیرت فکر آنها، حوزه آگاهی آنها را مختل نماید و آنها را به سمتوسوی مطلوب خود سوق دهد.
وی با بیان این که در این نبرد پیچیده، ذهن انسان اصلیترین میدان نبرد است، تأکید کرد: در این میدان از تیر، تفنگ، تانک و موشک و... خبری نیست؛ بلکه خبر، تحلیل، گزارش و... مانند فشنگ و ترکش عمل میکند.
امامجمعه سلفچگان تصریح کرد: در این عرصه روی بار معنایی هر کلمه که با اعصاب و روان و مغز حریف سروکار دارد، کار میکنند و ازاینرو در اتاق جنگهای شناختی، آنچه مطرح است، طراحی پیام و اثرگذاری آن در حوزه سیاسی، اجتماعی و حتی نظامی است که حرف اول را میزند.
وی ادامه داد: جنگهای شناختی و ادراکی، نوعی سرابنمایی است و عمدتاً وقتی بروز و ظهور مییابد که دشمن در جنگ سخت و نیمهسخت نتواند غالب شود.
امامجمعه سلفچگان تأکید کرد: جنگ شناختی؛ یعنی آنطوری ادراک و فکر و محاسبه کنیم که دشمن میخواهد، آن چیزی را باور کنیم که دشمن میخواهد، آنطوری تصمیم بگیریم و رفتار کنیم که دشمن میخواهد. ازاینرو اصل بصیرت، یعنی مغلوب نشدن و زمینگیر نشدن در جنگ شناختی دشمن.
نظر شما