به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه، عصر امروز سه شنبه در پیش نشست علمی «راه تقریب مذاهب اسلامی در گام دوم انقلاب و کاربست آن در تمدنسازی نوین اسلامی» اظهارکرد: انقلاب اسلامی موفق ترین انقلاب ها چه در سده اخیر و چه در تاریخ هزارساله است. انقلاب های بزرگی همچون انقلاب ۱۹۱۷ شوروی و انقلاب صنعتی در اروپا در اوایل قرن ۱۷ شکل گرفت اما هر دو آن ها ناکام شدند و انقلاب اسلامی ایران موفق شد به اهدافش دست پیدا کند و به آرمان های خود پایبند بماند.
استاد حوزه علمیه افزود: انقلاب کمونیستی شوروی به دو دلیل با شکست مواجه شد، یکی آنکه به یکباره دین را کنار زد، مسجد و کلیسا را از بین برد و نماز و عبادت مسلمان، مسیحی و یهود را جرم تلقی کرد و ضربه بزرگی بر پیکره انسانیت زد تا اینکه پس از ۷۰ سال دین و انسانیت در آن کشور ظهور کرد و مجدد مساجد، کلیساها فعال شدند. دومین عامل شکست و فروپاشی انقلاب کمونیستی شوروی آن بود که کمونیستها سلب مالکیت فردی کردند و حضرت امام(ره) در آن نامه معروف خود به گورباچف تصریح داشتند که من صدای شکسته شدن استخوانهای کمونیست را میشنوم، لذا این دو عامل موجب فروپاشی کمونیست شد.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی به علل فروپاشی انقلاب در اروپا اشاره کرد و ادامه داد: در این انقلاب دین و معنویت کنار گذاشته شد و در برخی از کشورهای اروپایی پیشرفت تکنولوژی شکل گرفت اما در بسیاری از کشورهایی با انجام و قانونی کردن همجنسگرایی، انسانیت را ساقط کردند و کاری کردند که سگها و الاغها نیز آن را انجام نمیدهند و اینگونه مقام انسانیت را کمتر از حیوانات تنزل دادند و این نتیجه انقلاب در غرب بود.
مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه بیان کرد: اگر نگاهی به تاریخ نهضت های کوچک و بزرگ جامعه بشری داشته باشید، خواهید دید که بعد از ۴۰ سال این انقلاب اسلامی ایران است که همچنان پرقدرت روبه جلو در حرکت است و اولین نهضت اسلامی پیروز در تاریخ بشری است.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی با طرح این سوال که چه عواملی موجب شد تا انقلاب اسلامی موفق ترین انقلاب دنیا باشد؟ پاسخ داد: راز موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی در سه عنصر ایمان ملت ایران به خدا و حاکمیت الهی، وحدت ملت ایران و اتحاد همه ادیان، اقوام و مذاهب اسلامی و سومین عنصر، رهبری فردی صالح و الهی که ابتدا امام خمینی(ره) معمار این نهضت بودند و امروز مقام معظم رهبری سکّاندار این نهضت اسلامی است. رمز موفقیت ما این سه عنصر بود و تا زمانی که این سه عنصر وجود دارد انقلاب اسلامی ایران قدرتمندانه به مسیر خود ادامه میدهد.
وی تصریح کرد: تقریب و وحدت یکی از عناصر سه گانه این انقلاب است و ما باید بر روی گسترش فرهنگ تقریب و انسجام ملی کار کنیم، دشمن امروز شبهات و هجمههای بیشماری را نسبت به اسلام وانقلاب اسلامی روانه ساخته است و همیشه در برابر آماج اقدامات خصمانه و توطئههای آنان هستیم، لذا باید با هوشیاری و بصیرت در مقابل آن ایستادگی کرده و تدبیر لازم را داشته باشیم.
رایزن سابق کشورمان در قاهره در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که بیانیه صادر شده است، متوجه شدم در بیانیه ۱۷۰موضوع است، این موضوعات را استخراج و برای تبیین علمی و اجرایی آن، به مراکز و معاونتهای مختلف حوزه ارسال شد.
وی با بیان این که شناخت بنده از رهبر انقلاب به دوران قبل از انقلاب زمانی که ایشان در مساجد و مدارس علمیه تفسیرقرآن میگفتند، برمیگردد، افزود: بیان نکات و استخراج موضوعی و کاربردی تفسیری ایشان آنقدر زیبایی داشت که جمعیت زیادی از جوانان پای تفسیر ایشان مینشستند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی گفت: ایشان درک عمیقی از قرآن دارند، چرا که قرآنی میاندیشیدند و فکر میکردند و همین مسئله باعث نقشآفرینی ایشان در جامعه و خطر جدی برای رژیم به همراه داشته است. چون رهبر انقلاب دارای درک قرآنی بودند و با شناختی که از ایشان داشتم متوجه شدم بیانیه دوم نیز میتواند برگرفته از آیات قرآن باشد، برای همین در قرآن دنبال عدد چهل گشتم و متوجه شدم در جای جای قرآن سخن از عدد ۴۰ آمده که آیه ۴۰ سوره احقاف یک نمونه از آن است.
وی بیان کرد: بعضی از الفاظ در قرآن است که به معنای جامعه و امت است؛ در واقع جامعه و انقلاب هویت مستقل دارد و طبیعتا این چنین جامعهای دارای مراحل چندگانه نطفه، وضع حمل، دوره شیردادن، نوجوانی، جوانی و پیری است. دقیقا همین مراحل در قرآن برای انسان بیان شده است.
مسئول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه ادامه داد: انقلاب در این ۴۰ سال جلوههای اقتدار زیادی داشته است، این جلوهها در خارج از مرزها بیشتر به چشم میآید، اگر چه شاید نمودی برای مردم در داخل کشور نداشته باشد. معتقدم بیانیه گام دوم الهام گرفته از آیات قرآن است و مجموعه بیانات رهبر انقلاب و حتی ۱۷۰ موضوع بیانیه ریشه قرآنی دارد که از جمله آن مقاومت و صبر و استقامت است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به دشواری رسالت حوزویان در بحث تبیین بیانیه و ریشهیابی موضوعات مختلف آن که برگرفته از قرآن میباشد، اظهار کرد: باید موضوعات مختلف از قرآن ریشهیابی شود، درباره آن مقالات مختلف نوشته و در جامعه نشر و در معرض دید عموم مردم قرار گیرد.
وی خطاب به طلاب و دانشجویان حاضر در این نشست، خواستار مقایسه شاخصهای تمدن اسلامی با شاخصهای تمدن غربی شد و افزود: تمدن اسلامی دارای سه دوره «تولد تمدن که توسط پیامبراکرم(ص)، اصحاب و ائمه اطهار(ع) شکل گرفت»، «دورهای که بعد از قرن هشتم و نهم به جهت کم کاری علمای آن دوران و از دست دادن همه دستاوردها به واسطه زرنگی جوامع غربی با فروکش شدن تمدن اسلامی مواجه شدیم» و عصرکنونی «دوره بازآفرینی تمدن بزرگ اسلامی با جلیقه انقلاب اسلامی» سه دوره تمدن اسلامی میباشد که بحمدلله با اقدامات بزرگی طی این چهل ساله همراه بوده است. زمانی ما از داشتن یک سیمخار دار محروم بودیم، اما امروز دارای موشکهای نقطه زن هستیم و در تولید علم در رشته های مختلف در سطح جهان در جایگاه نخست قرار گرفته ایم.
سخنران این نشست، تصریح کرد: امروز شیعه و سنی محرّک اصلی و تقویت کننده تمدن اسلامی هستند و با تقریب و وحدت میتوان به این حرکت شتاب بخشید. اگر این وحدت و انسجام وجود داشته باشد بدون تردید در تمدن سازی موفق خواهیم بود.
۳۱۳/۱۷
نظر شما