پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مدارس علوم دینی تانزانیا

حوزه/ برنامه آغاز سال تحصیلی مدارس علوم دینی تانزانیا با مشارکت ۱۴ مدرسه بزرگ علوم دینی از شهرهای مختلف این کشور در نمایندگی جامعة المصطفی در شهر دارالسلام برگزار گردید.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، برنامه آغاز سال تحصیلی مدارس علوم دینی تانزانیا با مشارکت ۱۴ مدرسه بزرگ علوم دینی از شهرهای مختلف این کشور در نمایندگی جامعة المصطفی در شهر دارالسلام برگزار گردید.

این برنامه یک اقدام نو در جهت هماهنگی و همدلی بین مدارس علوم دینی با شعار “ایجاد وحدت رویه بین مدارس علوم دینی” در تانزانیا بود که با حضور مدیران مدارس، اساتید و طلاب برادر و خواهر مدارس مختلف به‌صورت پرشور با تعداد بیش از ۵۰۰ نفر برگزار گردید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تقوی نماینده جامعة المصطفی در ابتدای این جلسه بر اهمیت دانش‌اندوزی و جایگاه طلاب تأکید کرد و ابراز داشت: برخورداری از انگیزه قوی، باسواد بودن، اهتمام به کسب مهارت‌های موردنیاز و تلاش و ممارست در یادگیری از مهم‌ترین نکات برای موفقیت در مسیر طلبگی علوم دینی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تقوی به اهداف، فرصت‌ها و راهکارهای لازم در خصوص ایجاد وحدت رویه بین مدارس علوم دینی پرداخت و بر لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های یکدیگر تأکید کرد و ابراز داشت: جلوگیری از فردگرایی و جزیره‌ای کارکردن، تشکیل بانک اطلاعاتی جامع آموزشی، فرهنگی، تربیتی، پژوهشی و قرآنی حوزویان، برنامه‌ریزی و آسیب‌شناسی تعلیم‌وتربیت، توانمندسازی و آموزش‌های کاربردی مدیران و اشتراک و انتقال تجارب علمی تربیتی از جمله تأکیدات این اجلاس است.

وی ایجاد هماهنگی، همدلی و تبیین بیشتر مسائل و موضوعات مرتبط با مدارس علوم دینی و نیز استعدادیابی و شناسایی طلاب و بهره‌مندی از ظرفیت آنها در حوزه‌های مختلف را از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس برشمرد و خاطرنشان ساخت: حمایت و پشتیبانی مدارس نمونه، ایجاد وحدت رویه بین مدارس، بهره‌مندی از ماده آموزشی واحد و یکپارچه‌سازی محتوای آموزشی مدارس از دیگر اولویت‌های مطرح در این نشست هم‌اندیشی است.

حجت الاسلام والمسلمین تقوی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبیین فرصت‌های هم‌اندیشی مدارس علوم دینی؛ دستیابی به اهداف مشترک، گسترش قدرت و اعتبار، بهره‌مندی از تجربیات و مهارت‌های تمامی مدارس علوم دینی و ارتقای سطح کیفی فعالیت‌ها را از جمله فرصت‌ها برشمرد.

در عمل به رسالت دینی نباید گرفتار روزمرگی و مباحث پیش‌ پا افتاده دنیا شویم

شیخ سعید چگا مدیر مدرسه المنتظر القائی نیز در ادامه این اجلاس با بیان این که یکی از ناراحتی‌های زندگی این است که فرد مسئولیت سنگین بر عهده دارد؛ اما به مسئولیت خود پی نمی‌برد، و به کارهای بی‌فایده مشغول می‌شود، اظهار داشت: طلاب مسئولیت سنگینی بر عهده دادند؛ متأسفانه برخی بی‌خبر از این مسئولیت سنگین دینی، ذهن خود را درگیر روزمرگی و مباحث پیش‌پاافتاده می‌کنند.

وی افزود: همه ما دوست داریم در مسیری بدون وجود مشکلات و تحمل سختی پیش برویم. اما خداوند متعال می‌فرمایند؛ «ان مع العسر یسرا»، بنابراین ما باید به دیگران ثابت کنیم که زحمت کشیدن راز موفقیت ما است.

حجت‌الاسلام سید عارف نقوی مدیر مدرسه امام رضا(ع) تانزانیا نیز در این برنامه ضمن ارزشمند دانستن این اتفاق بی‌سابقه اظهار داشت: بنده در جمع شما طلاب توصیه می‌کنم که بدون دلیل و با بهانه‌های کوچک از حوزه فاصله نگیرید. چرا که بافاصله گرفتن همانند ماهی که از آب فاصله گرفته خواهیم بود.

تأکید بر وحدت رویه مدارس دینی

شیخ جابر چاندو مدیر مدرسه تعلیم‌ و تربیت نیز در سخنان خود یادآور شد: در سابق ما فقط یک حوزه داشتیم؛ اما امروز حوزه‌های زیاد و مؤسسه‌های گوناگون فعالیت می‌کنند و این امر نشان‌دهنده نیاز ما به وحدت رویه است. یکی از مشکلات موجود در بین مدارس ضعف سطح علمی، نداشتن مهارت‌های لازم و نبودن وحدت رویه است.

وی تأکید کرد: هر طلبه حداقل باید سه مهارت زبان انگلیسی، ادامه تحصیلات آکادمیک و پیگیری فعالیت اقتصادی در کنار تحصیل را مورد توجه قرار دهد.

لزوم تقویت بنیه‌های مهارت‌آموزی طلاب

شیخ مسبح شعبان، مدیر مدرسه بلال مسلم میشن نیز در سخنان خود با تأیید و تشویق این حرکت شکل‌گرفته که کار نوینی بوده، از جامعه المصطفی بابت هماهنگی و اجرای برنامه تشکر کرد.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از نکات مهم اشاره به پیشینه حوزه‌های علمیه و برگزاری تجلیل و بزرگداشت علما و مشاهیر است که در ابتدای این حرکت عظیم تأثیرگذار بودند تا امروز به جایی رسیدیم که ۱۴ مدرسه بزرگ جهت ایجاد وحدت رویه در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه دور هم جمع شدیم.

شیخ مسبح در ادامه تأکید کرد: طلاب در کنار کسب علم و تحصیل لازم است، مهارت‌های لازم کسب درآمد و خود اکتفایی اقتصادی را آموزش ببیند تا در امر یاری دین موفقیت‌های بیشتری کسب کند.

در بخش پایانی این اجلاس رؤسای مدارس دیگر هرکدام جداگانه به ایراد سخن پرداختند و نکاتی در خصوص هماهنگی نسبت به یکپارچه‌سازی برنامه‌های آموزشی و محتوای درسی بیان کردند و در انتها از مدیران مدارس مختلف تقدیر و تجلیل شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha