سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
نشست خبری جمعی از بانوان اتحادیه بین المللی بانوان مسلمان

حوزه / جمعی از بانوان مسلمان فعال فرهنگی عرصه بین‌الملل از کشورهای لبنان، سوریه، افغانستان، عراق و انگلیس در نشست خبری در مشهد به تحلیل و تبیین «تفاوت نگاه اسلام و غرب به زن» پرداختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، نشست خبری جمعی از بانوان اتحادیه بین‌المللی بانوان مسلمان از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، پاکستان، انگلیس روز گذشته در سالن همایش‌های مرکز فرهنگی و اقامتی حضرت محمد رسول‌الله(س) مشهد برگزار شد.

حضور فعال زنان عراقی در عرصه‌های مختلف

در این نشست خانم بیان العریضی استاد حوزه و دانشگاه و نویسنده از کشور عراق در پاسخ به سؤال خبرنگار حوزه درباره فعالیت‌های زنان در این کشور، اظهار داشت: پس از فروپاشی حکومت صدام از سال ۲۰۰۳ اتفاقات خوبی برای بانوان در عراق افتاد، زنان عراقی در دوره صدام فعالیتشان محدود بود.

وی افزود: بعد از تغییراتی که در عراق افتاد، جریانات سیاسی و احزاب جدیدی مانند جبهه اسلامی شکل گرفت و حرکت‌های اسلامی دینی افزایش پیدا کرد، این تغییرات به حضور بانوان در جامعه علمی و فضای اجتماعی عراق کمک شایانی کرد.

این بانوی نویسنده عراقی که در عتاب مقدسه این کشور به ارائه خدمات فرهنگی به زنان و دختران می‌پردازد به برگزاری محافل علمی و همایش‌های تخصصی با حضور گسترده بانوان در کنار اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی کشورهای مختلف در عراق اشاره کرد و گفت: به مناسبت‌های مختلف در کربلا و نجف محافل علمی برگزار می‌کنیم که شاهد حضور بانوان عراقی از شهرهای مختلف با ارائه بیش از ۵۰۰ مقاله هستیم، درصورتی‌ که در دوران حکومت صدام نه‌تنها بانوان در این محافل علمی حضور نداشتند، بلکه از برگزاری آن در شهرهای خود مطلع نمی‌شدند.

وی با بیان اینکه در رشته رسانه به‌ صورت تخصصی کارکرده است، خاطرنشان کرد: امروز بانوان عراقی در عرصه رسانه، برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی حضور گسترده‌ای دارند و بسیار فعال هستند.

استاد دانشگاه سوریه: در غرب برای زن ارزش و آزادی وجود ندارد

در ادامه این نشست خانم رولت الصیداوی استاد دانشگاه علوم تربیتی سوریه با اشاره به اینکه در این کشور علاوه بر دین اسلام، ادیان الهی دیگری نیز حضور دارند، در پاسخ به آزادی زنان از نگاه اسلام و ادیان مختلف، اظهار داشت: در همه ادیان الهی و مذاهب اسلامی برای زن ارزش و آزادی وجود دارد و در همه آن‌ها آزادی و نحوه آن را تعریف کرده است، نه آن تعریفی که امروز آزادی را در بی‌حجاب تعریف می‌کنند یا آزادی زن در اینکه باید شاغل باشد و مانند مردان کار کند، بلکه آزادی زنان در تعریف ادیان الهی بر اساس آنچه خداوند قائل شده است و دارای محدوده‌ای است، همان‌طور که اسلام برای زن تعریف کرده.

وی ادامه داد: آزادی که در فرهنگ غرب برای زنان ترویج می‌شود، تهاجم فرهنگی به همه ادیان الهی است، زیرا در همه ادیان الهی برای زنان و جایگاه آن‌ها در اجتماع ارزش قائل هستند و در همه کتب آسمانی نسبت به جایگاه زنان و ارزش آن‌ها اشاره‌ شده است.

گزارش صدیقه بلخی از وضع زنان در افغانستان

خانم صدیقه بلخی فرزند علامه شهید بلخی از کشور افغانستان و فعال در امور زنان این کشور بانوی دیگری بود که در این نشست پیرامون فعالیت زنان در این کشور به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: اولین نشریه بانوان در افغانستان در سال ۵۴ منتشر شد که در آن به نقش زن در اسلام و خانواده و جامعه می‌پردازد.

وی افزود: از افغانستان جمله کشورهایی است که کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان را پذیرفته و به آن عمل کرده است، کنوانسیون یک معاهده بین‌المللی است، اما امروز شاهد هستیم که شرایط فعلی افغانستان به چه شکل است.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 30 سال است که مدیر نشریه زنان افغانستان با عنوان ارشاد نسوان به قلم‌زنان و دختران افغانستانی منتشر می‌شود.

تهاجم فرهنگی غرب در فضای مجازی از نگاه بانوی لبنانی

در بخش دیگری از نشست، خانم رجاء بیطار استاد دانشگاه و روانشناس از کشور لبنان به تهاجم فرهنگی غربی در کشورهای اسلامی به ویژه در عرصه فضای مجازی و شبکه‌های اینترنتی اشاره کرد و اظهار داشت: امروز برنامه‌های اینترنتی زیادی غرب برای جوامع اسلامی بخصوص کودکان و نوجوانان مسلمان تهیه‌کرده و لذا در مقابل جامعه اسلامی بخصوص مادران باید فرزندان خود را مطابق زمانی که درآن زندگی می‌کنند، تربیت کنند و آن‌ها را نسبت به مسائل جامعه آگاه کنند.

بانوی مسلمان مقیم انگلیس: زنان در کشورهای غربی نفقه و مهریه ندارند

سوسن جوهری بانویی که در شهر لندن کشور انگلیس ساکن است نیز درباره تفاوت فرهنگ غرب و فرهنگ اسلامی، اظهار داشت: فرهنگ غرب اصالت و ریشه ندارد، در مقابل فرهنگ اسلامی کامل است، اگر کسی فرهنگ اسلامی را به‌خوبی بشناسند نیاز پیدا نمی‌کند از فرهنگ پوچ غرب تقلید کند.

وی خاطرنشان کرد: زنان در کشورهای غربی مظلوم هستند، نفقه و مهریه ندارند و حتی باید در کنار همسران خود شاغل باشند و برای ادامه زندگی اجتماعی، به دنبال کسب درآمد باشند زیرا هیچ‌گونه حمایت مالی از سوی همسر خود نخواهند داشت.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نفقه در غرب VN ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    0 0
    سلام این تیتری که زدید کمی غیر تحقیقانه است. در قانون اساسی غرب هم نفقه است و شاید مهریه نباشه ولی چیزی با ارزش تر از مهریه است به اسم تنصیف اموال . این خانم محترم فرهنگ مردم انگلیس مدنظرشونه وگرنه با حکم دادگاه غرب هم میشه نفقه گرفت و این پرداخت نفقه بعد از طلاق و تا ازدواج مجدد خانم ادامه پیدا میکنه. در ایران زن صیغه ای نفقه نداره و گاهی مرد منکر میشه ولی در غرب تا زنی از مردی باردار شد قانون میاد وسط و مردان باید نفقه های سنگین بپردازند. در ایران مردان آزادی عمل خیلی زیادی دارن ولی همین ها در خارج یا دیپورت شدن و یا دچار جریمه های سنگین و یا خودشون پشیمون شدن برگشتن بعد میگن هیچ چی زن ایرانی نمیشه ولی یه زن ایرانی هیچوقت این رو نمیگه. در غرب خیلی از خانم ها که همسرانشون وضع مالی مناسبی دارن خانه دار هستن چون میدونن با اینکه پولی جمع نکردن هر وقت خودشون یا همسرشان درخواست طلاق کنه اموال نصف میشه. ثروث ثروتمند ترین زنان جهان با تنصیف اموال به دست اومده.