به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «بررسی معیار امامت و رهبری در قرآن» اثر احمدعلی طاهری به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۷۶ صفحه منتشر شد.
با توجه به اختلاف مسلمانان در امامت و مرجعیت دینی پس از پیامبر اکرم(ص)، منطق اسلامی حکم می کند که فقط یکی از راه های اختلافی صادق است و هر دو طرف نمی تواند در موضع حق باشند.
اثر پیش رو با هدف کشف دیدگاه راستین، به بررسی و تبیین میزان امامت و رهبری بعد از فوت رسول الله(ص) می پردازد. با صرف نظر از آیات بسیاری که به اعتراف مفسران شیعه و اهل سنت درباره امامت و رهبری حضرت علی(ع) نازل شده، این کتاب فقط مضمون و مفهوم یک آیه قرآن را که بیانگر معیار امامت و رهبری است، تحلیل و بررسی می کند، سپس صلاحیت هر یک از اصحاب پیامبر(ص) را که برای آنها ادعای امامت و رهبری شده است، با آن میزان می سنجد.
این اثر در سه فصل تألیف است که عناوین فصول آن عبارتند از: بررسی و کندوکاو مفاهیم، معیار امامت و رهبری در قرآن، و امامت و رهبری پس از پیامبر(ص).
برشی از اثر
* عصمت، شرط امامت
مهم ترین شرطی که در آیه ۱۲۴ سوره بقره برای امام ذکر شده است، این است که امام «ظالم» نباشد و در تمام عمرش، هیچ انحراف فکری و عملی نداشته باشد و چنین شخصی در اصطلاح علم کلام «معصوم» گفته می شود.
عصمت از علم و شناخت انسان ناشی می شود؛ یعنی اگر انسان به تمام جوانب و پیامدهای منفی یک موضوع عملی علم و شناخت داشته باشد، با اختیار به سراغ آن نمی روند؛ بلکه ارتکاب آن در ذهنش خطور هم نمی کند؛ مانند بسیاری از انسان های عادی که زشتی و ضررهای کشف عورت و خوردن لجن و سم را می دانند و هرگز مرتکب آن نمی شوند و حتی ارتکاب آن ها در ذهنشان خطور نمی کند.
پیامبران و رهبران الهی به سبب شناختی که از باطن گناه دارند، هرگز، با اختیار مرتکب معصیت نمی شوند، زیرا حقیقت و ضررهای ارتکاب به آن، همانند خوردن لجن و آتش برایشان روشن است، بلکه قصد گناه در ذهنشان خطور نمی کند.
علاقه مندان برای بهره مندی از این کتاب می توانند به سایت مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
نظر شما