جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
برنجکار

حوزه/ رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث از انتشار ۱۱ جلد از دانشنامه عقائد اسلامی تالیف آیت الله ری شهری خبر داد و گفت: جلد دوازدهم این دانشنامه نیز بزودی چاپ می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث در همایش «احیاگر حدیث؛ ویژه نکوداشت آیت الله ری شهری» که در دارالحدیث برگزار شد، اظهار داشت: آیت الله ری شهری را می توان احیاگر علوم انسانی اسلامی برپایه قرآن و حدیث دانست چون ایشان کلام را هم در ذیل حدیث و وحی می دید.

وی با اشاره به انتشار میزان الحکمه به عنوان اولین تالیفات آیت الله ری شهری گفت: کتاب های کلامی و اعتقادی آیت الله ری شهری از سال ۱۳۵۴ شروع به انتشار پیدا کرد. زیربنای همه فعالیت های علمی آیت الله ری شهری قرآن و حدیث بود و ایشان بیش از آنکه به روح قرآن و حدیث اهتمام داشته باشند به محتوای قرآن و حدیث اهتمام داشت و در بین علوم مختلفی که می خواست از قرآن و حدیث استنباط کند، کلام و عقاید نقش ویژه ای داشت به گونه ای که اولین فعالیت های ایشان در قران و حدیث برپایه علم کلام است.

حجت‌الاسلام والمسلمین برنجکار توسعه دانش های اسلامی برپایه وحی و عترت را کلان پروژه و رویکرد آیت الله ری شهری عنوان کرد و افزود: اسلامی سازی علوم انسانی برپایه علوم انسانی مبتنی بر وحی و عترت پروژه مهم آیت الله ری شهری بود.

استاد حوزه علمیه قم، محوریت قرآن و حدیث، توجه به نیازها و ضرورت ها و فعالیت های گروهی از جمله ویژگی های مرحوم آیت الله ری شهری عنوان کرد و گفت: مناظرات اعتقادی که در فروردین ماه ۱۳۵۴ منتشر شد با توجه به حاکم بودن فضای مارکسیستی در کشور بود که وی در این کتاب به ردّ الحاد پرداخته است.

وی اظهار داشت: مرحوم آیت الله ری شهری در راه اندازی رشته های تحصیلی در مقاطع مختلف دنبال این بودند که محتوای قرآن و حدیث را در آن رشته ها بگنجانند.

حجت الاسلام والمسلمین برنجکار گفت: در بین علوم مختلف بنظرم علم کلام بیش از همه مورد توجه آقای ری شهری بود البته به دیگر علوم توجه داشتند ولی کارهای ایشان با کلام آغاز شد. وی از سال ۵۴ مجموعه «درس هایی از اصول عقائد اسلامی» را منتشر می کرد که برخی از جلدهای آن قبل از انقلاب در مدرسه کرمانی ها و جاهای دیگر تدریس می شد. این مجموعه از قدیمی‌ترین درس های کلامی آیت الله ری شهری است.

وی به بیان اسامی این مجموعه کلامی پرداخت و گفت: این مجموعه که متأسفانه الان در سایت ایشان نیست، ۶ جلد کتاب بود؛ جلد اول مقدمه ای بر شناخت خدا، جلد دوم بهترین راه شناخت که ادله اثبات وجود خدا در قرآن و روایات است، جلد سوم شناخت خدا و توحید، جلد چهارم عدل در جهان بینی توحید، جلد پنجم فلسفه وحی و نبوت و جلد ششم فلسفه امامت و رهبری.

وی دانشنامه عقائد اسلامی را معرفی کرد و افزود: این دانشنامه که از طرح مباحث معرفت شناسی، علم و عقل شروع می شود و تا توحید، اثبات خدا، اسما و صفات و عدل خدا و نبوت ادامه می یابد که تاکنون ۱۱ جلد آن منتشر شده و جلد ۱۲ در آستانه چاپ است.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: کتاب های سیره درست است که جنبه تاریخی و سیره دارد اما جنبه کلامی هم دارد. در واقع بخشی از این کتاب ها در ذیل امامت خاصه می گنجد. دانشنامه امیرالمومنین و دانشنامه امام حسین علیهم السلام ۱۴ جلد است و دانشنامه امام مهدی (عج) ۱۰ جلد است.

انتهای پیام ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha