به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، بیست و پنجم اسفندماه ۱۳۹۴، سالروز دیدار نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با رهبر معظم انقلاب است و ایشان در آن دیدار، بر انقلابی ماندن و جلوگیری از نفوذ در حوزه تأکید کردند؛ به همین مناسبت گفت و گویی با حجت الاسلام والمسلمین موسوی، نائب رئیس اول مجمع نمایندگان طلاب ترتیب دادیم که مشروح آن بدین شرح است:
* در سالروز دیدار نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با رهبر معظم انقلاب قرار داریم و کمی درباره خطر نفوذ برای ما بفرمایید.
بسم الله الرحمن الرحیم
مسئله نفوذ و خطر آن از مباحثی است که امام خمینی (ره) نکات قابل توجهی را پیرامون آن بیان کرده بودند و این مسئله در وضعیت فعلی اگر از آن روز، تازه تر نباشد، کهنه تر نیست و علت اصلی آن، اهمیت حوزه های علمیه، طلاب و علما در شکل گیری انقلاب اسلامی است و از همین جهت بود که رهبر معظم انقلاب نیز همان مطالب را در ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ در جمع نمایندگان طلاب به بیانی دیگر بازگو نمودند.
خطر نفوذ و تفکر جدایی دین از سیاست، از همان روزها در حوزه های علمیه بیان می شد و هر روز با شکل دیگری، به بهانه دیگری و با استدلال های دیگری بیان می شود.
تفکری که صدها سال به انزوای اسلام حقیقی منجر شده بود و امام راحل ما آن را اسلام آمریکایی نامید؛ یعنی اسلامی که آمریکایی ها به دنبال ترویج آن هستند.
امام همان روزها هم پیش بینی می فرمودند که این مقدس مآبان و کاسبان دین، هر روز شیوه ای جدید را برای این مساله اتخاذ می کنند. آنجا که فرمودند: «شکست خوردگان دیروز، سیاستبازان امروز شدهاند. آنها که به خود اجازهی ورود در امور سیاست را نمیدادند، پشتیبان کسانی شدند که تا براندازی نظام و کودتا جلو رفته بودند.»
امروز هم به وضوح مشاهده کردیم که چه کسانی به نام عالمان دین، در حوادث اخیر، نظام اسلامی را حرکتی شکست خورده خواندند و با قدرت رسانه مشغول به وارونه نشان دادن تصویر واقعی حوزه های علمیه هستند.
تصویر واقعی حوزه انقلابی قم را باید امروز ببینند؛ این عالمان، فضلا، طلاب و فرهیختگان هستند که محکم تر از همیشه، با توانی سرشار از ایمان و عشق به آرمان های انقلاب اسلامی، بیعت صدباره خویش را با امام خامنه ای عزیز اعلام می دارند.
* وظیفه امروز طلاب، فضلا و حوزه های علمیه چیست؟
اولین مساله حفظ وحدت و اتحاد میان طلاب و علماست که به عنوان مهمترین راهبرد از سوی امام مطرح می شود؛ آنجا که بیان کردند: «دشمنان از دیرباز برای اختلاف افکنی میان روحانیون آماده شده اند. غفلت از آن، همه چیز را برباد می دهد. حال اختلاف به هر شکلی باشد، بدبینی شدید نسبت به مسئولین بالا باشد یا مرزبندی فقه سنتی و پویا و امثال آن. اگر طلاب و مدرسین حوزۀ علمیه با یکدیگر هماهنگ نباشند، نمی توان پیش بینی نمود که موفقیت از آن کیست.»
ما باید همه تلاشمان را انجام دهیم که این وحدت دشمن شکن را حفظ کنیم.
دومین مساله توجه به نقشه های دشمن در عصر حاضر است و نمی توان مسائل را بدون در نظر گرفتن جبهه حق و باطل و مبارزاتی که از ابتدای خلقت تاکنون میان این دو جبهه تحلیل کرد.
امام راحل بیان کردند: «مجتهد باید به مسائل زمان خود احاطه داشته باشد. برای مردم و جوانان و حتی عوام هم قابل قبول نیست که مرجع و مجتهدش بگوید من در مسائل سیاسی اظهار نظر نمی کنم. آشنایی به روش برخورد با حیله ها و تزویرهای فرهنگ حاکم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از کیفیت برخورد با اقتصاد حاکم بر جهان، شناخت سیاستها و حتی سیاسیون و فرمولهای دیکته شدۀ آنان و درک موقعیت و نقاط قوّت و ضعف دو قطب سرمایه داری و کمونیزم که در حقیقت استراتژی حکومت بر جهان را ترسیم می کنند، از ویژگیهای یک مجتهد جامع است. یک مجتهد باید زیرکی و هوش و فراست هدایت یک جامعۀ بزرگ اسلامی و حتی غیراسلامی را داشته باشد و علاوه بر خلوص و تقوا و زهدی که در خور شأن مجتهد است واقعاً مدیر و مدبر باشد.»
* مجمع نمایندگان طلاب در این موضوع چه نقشی می تواند داشته باشد؟
مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم به عنوان بازوی مشورتی بزرگان حوزه و نهادهای حوزوی، تمام تلاش خویش را در ارتقای حوزه و علما و نخبگان آن به خصوص طلاب و فضلای جوان انقلابی خواهد کرد و از ایده ها و طرح های عزیزان استقبال خواهیم کرد تا بتوانیم به تقویت حوزه های علمیه کمک نماییم.
نظر شما