سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۳
کرسی های آزاد اندیشی عفاف و حجاب در دانشگاه صنعتی قم

حوزه/ رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: برنامه های فرهنگی دانشگاه صنعتی قم بر اساس چرخه مدیریتی بهبود مستمر دنبال می شود.

جلال رضائی نور، رئیس دانشگاه صنعتی قم در خصوص صنعتی شدن شهر قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار کرد: با فعالیت ۸ شهرک صنعتی و ۴ ناحیه صنعتی در استان قم، این شهر به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور مطرح شده است. دانشگاه صنعتی قم با اجرای طرح های ابتکاری از جمله همیار صنعت توانسته است به رشد و توسعه صنعت استان کمک های شایانی داشته باشد.

وی افزود: کسب رتبه های دوم و نهم در اشتغال فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در سال ۱۴۰۰ و رتبه اول اشتغال فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در سال ۱۳۹۹ در بین دانشگاه های کشور بر اساس پایش صورت گرفته توسط معاونت پژوهشی وزارت علوم نشانگر همکاری نزدیک دانشگاه صنعتی قم با صنعت استان و کشور می باشد.

رضائی نور افزود: نظر به اینکه شهرمقدس قم بعنوان پایتخت جهان تشیع در سطح دنیا شناخته می‌شود، دانشجویان این خطه مقدس نیز باید از لحاظ دینی و فرهنگی ممتاز و سرآمد باشند. تمام تلاش مسئولین دانشگاه صنعتی قم این است که با اجرای برنامه های هدفمند فرهنگی و تربیتی متخصصین متعهد و متدینی را پرورش دهد تا دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی باشد.

وی افزود: در این راستا مهندسی فرهنگی دانشگاه بر اساس چرخه مدیریتی دمینگ یا چرخه بهبود مستمر که شامل چهار مرحله برنامه ریزی، اجرا، پایش و اقدام اصلاحی است، دنبال میشود. یعنی ابتدا با برگزاری مستمر جلسات شورای فرهنگی، برنامه ریزی های لازم جهت انجام فعالیت های فرهنگی صورت می گیرد. سپس با تعامل بخشهای مختلف دانشگاه با تشکل ها و کانونهای سیاسی و فرهنگی، برنامه ریزیهای صورت گرفته به مرحله اجرا در می آیند. پس از اجرای برنامه ها، در جلسات شورای فرهنگی کیفیت اجرا مورد آسیب شناسی و پایش قرار می گیرد. سپس اقدامات اصلاحی لازم در برنامه ریزی و اجرای اقدامات فرهنگی جاری و آتی انجام می شود.

رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: یکی از ویژگی‌های بسیار شاخص دانشگاه صنعتی قم تعامل کم نظیر واحدهای مختلف دانشگاه و ارتباط صمیمی اساتید، کارکنان و دانشجویان با یکدیگر است که این همدلی در اجرای اثربخش برنامه ها به ویژه برنامه های فرهنگی بسیار مؤثر است.

رضایی نور گفت: برنامه‌های فرهنگی دانشگاه صنعتی قم به ویژه در حوزه عفاف و حجاب شامل کرسی های آزاد اندیشی، همایش ها و نشست ها، نمایشگاه ها و جشن ازدواج‌ دانشجویی و برنامه های ابتکاری می باشد. در طرح های ابتکاری، طرح حیا بسیار موثر است که می‌تواند الگویی برای سایردانشگاه‌ها نیز باشد. در این طرح طی اقدامی هماهنگ، واحدهای حراست، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، مدیریت فرهنگی و مرکز مشاوره دانشگاه با ایجاد ارتباطی صمیمی، دانشجویان را به رعایت عفاف و حجاب ترغیب می کنند.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه های ابتکاری دانشگاه صنعتی قم، برگزاری موکب المعصومه الکریمه دانشگاه صنعتی قم است که با همدلی و همکاری مسئولین و دانشجویان در سال اول در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، و در سالهای بعدی در صحن دانشگاه و سپس در کربلای معلی برپا شد. برپایی این موکب ها با هدف تقویت باورهای مذهبی نسل جوان، تاثیرات قابل ملاحظه ای در رعایت عفاف و حجاب توسط دانشجویان عزیز داشته است.

رضایی نور خاطر نشان کرد: برگزاری مراسم تشییع شهدای گمنام در دانشگاه، تبرک کلاس ها با پرچم حرم مطهر کریمه اهل بیت(س)، اهدای گل و هدیه به دانشجویان و اساتید محجبه توسط خواهران بسیجی، حضور مستبصرین در خوابگاه های دانشجویی از جمله برنامه هایی بوده است که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته و در ترغیب دانشجویان دختر بر رعایت الگوی حجاب موثر بوده است. توجه فرمایید میزان، کیفیت و اثربخشی اقدامات ایجابی و نظارتی دانشگاه در حوزه عفاف وحجاب به حدی است که کلیه بانوان در محیط دانشگاه پوشش چادر را بعنوان حجاب برتر پذیرفته اند و دانشگاه صنعتی قم می تواند در این زمینه بعنوان الگوی یک دانشگاه در تراز انقلاب قرار گیرد.

۳۱۳/۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha