سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
آیت‌ الله سید احمد علم‌ الهدی

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: اگرچه امر قضاوت موضوعی نیست که بتواند رضایت همه را به صورت هم‌زمان جلب کند و بدیهی است که در هر پرونده، طرف محکوم با نارضایتی از دادگاه خارج شود اما نحوه برخورد و طرز رفتار متولیان قضایی کشور می‌تواند به‌گونه‌ای باشد که کرامت انسانی محکومان حفظ شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌ الله سید احمد علم‌ الهدی در دیدار مسئولان قضایی و سازمان‌های تابعه قوه قضائیه در استان خراسان رضوی که ظهر امروز و در نخستین روز از هفته قوه قضائیه به میزبانی دفتر امام جمعه مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شهید بهشتی از شخصیت‌های برجسته انقلاب و از مهره‌های توانمندی بود که هیچ‌گاه از جریان بصیرت انقلاب و ولایتمداری خارج نشد و انتصاب ایشان به ریاست قوه قضائیه به دستور امام(ره)، دلالت بر اهمیت و عظمت جریان قضا از دیدگاه بنیان‌گذار انقلاب و اهتمام دقیق امام(ره) نسبت به دستگاه قضا دارد.

وی افزود: ریشه بسیاری از مفاسدی که در دوران پهلوی وجود داشت در بی‌عدالتی بود و فقدان عنصر دین در دستگاه قضایی کشور باعث می‌شد تا فساد بتواند تا حد زیادی در این عرصه رشد کند، اما امام(ره) باور داشت که حل همه مشکلات کشور در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در حیطه اختیارات قوه قضائیه است و به همین دلیل، یکی از مؤثرترین شخصیت‌های فرهنگی انقلاب را به مدیریت آن گمارد تا سررشته امور را به دست بگیرد و اصلاحات اسلامی در آن رقم بزند.

جلب رضایت مردم در گرو رفتار برادرانه قضات

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: وضع امروز کشور نیز از این قاعده خارج نیست و از مشکلات فرهنگی همچون بی حجابی گرفته تا چالش‌های اقتصادی همچون احتکار و رانت‌خواری با قاطعیت و عمل انقلابی دستگاه قضا قابل مدیریت و کنترل خواهد بود. البته این انتظارات به خاطر حضور قشر متدین در بدنه قوه قضائیه است که در مواجهه با پرونده‌های متراکم، پرماجرا و پرحادثه‌ای که وجود دارد برمبنای دغدغه‌های دینی خود از طریق عدالت عدول نمی‌کنند.

وی ادامه داد: امروز در هر مسئله و چالشی که دشمن برای این نظام تدارک دیده و بر آن سرمایه‌گذاری کرده است، اگر دستگاه قضا پای‌کار بیاید، به‌خوبی به آن رسیدگی می‌شود. مثلاً در همین مقوله حجاب و عفاف که این حجم از سرمایه‌گذاری دشمن بر آن صورت گرفت و جنگ ترکیبی بی‌سابقه‌ای با محوریت آن انجام شد، امروز شاهد تسلط قوه قضاییه بر مسئله هستیم و امیدواریم با سیاست‌گذاری دقیق دراین‌باره، روند مدیریت اوضاع به شیوه‌ای ضابطه‌مند انجام شود.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: اگرچه امر قضا، موضوعی نیست که بتواند رضایت همه را به‌صورت هم‌زمان جلب کند و بدیهی است که در هر پرونده، طرف محکوم با نارضایتی از دادگاه خارج شود اما نحوه برخورد و طرز رفتار متولیان قضایی کشور می‌تواند به‌گونه‌ای باشد که کرامت انسانی محکومان حفظ شود. این مسئله را در نظر داشته باشید که به جز موارد خاص در عمده موارد، متشاکیان و محکومان یک پرونده هم برادران و خواهران دینی شما هستند و از این نظر، خشم گرفتن بر متهم و برخورد از موضع بالا به پایین هم اجر اجرای عدالت را از بین می‌برد و هم نارضایتی از دستگاه قضا را در پی دارد.

در هر موضوع، پیوست تعامل با رسانه را در نظر بگیرید

وی اظهار کرد: آنچه باید دستگاه قضا به آن اهمیت بدهد، آن است که جریان رسانه‌ای با توجه به رسالت و تکلیف خود مأموریت دارد تا مطالبات مردم را پیگیری کند. مردم نیز از رسانه توقع دارند تا نسبت به مطالباتشان پیگیری داشته باشد و بر همین اساس، در تعامل خود با اصحاب رسانه همواره این نکته را در نظر داشته باشید که تعامل ناپذیری با رسانه، هم به مردم آسیب خواهد زد و هم مانعی در مسیر تحقق مأموریت‌های رسانه و انعکاس دستاوردهای دستگاه قضایی استان خواهد بود.

امام جمعه مشهد بیان کرد: فضای فرهنگی و رسانه‎ای حاکم بر استان در مؤلفه‎های مختلف از استان‌های دیگر کشور بهتر است و اصحاب رسانه با آگاهی و تقوای شایسته‌ای در پیگیری مطالبات مردم و پرونده‌های خبری تلاش می‌کنند. اینجاست که شما باید در کارهای خود حساب ویژه‌ای برای رسانه‌ای‌ها باز کنید و پیوست تعامل با خبرگزاری‌ها، خبرنگاران و جراید را در هر برنامه در نظر بگیرید.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha