به گزارش خبرگزاری حوزه از هرمزگان، سجاد امیریان زاده معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان هرمزگان امروز پنجشنبه در دیدار با اسلام خواجه یی سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان که در محل دفتر این ستاد برگزار شد، به ظرفیت شبکه عظیم کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و گفت: کانون های مساجد یکی از وسیعترین مراکز فرهنگی در سطح کشور و استان است.
وی در ادامه با اشاره به تشریح فعالیت های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حوزه مساجد، اظهار کرد: این ستاد هم اکنون با محوریت بنیاد برکت در حوزه محرومیت زدایی به ویژه بهسازی و ساخت مساجد در مناطق مختلف هرمزگان به ویژه مناطق کم برخوردار مشغول فعالیت است.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) استان هرمزگان، راه انداری قرارگاه جهادی در ۱۰ مسجد هرمزگان را بخش دیگری از اقدامات این ستاد اعلام کرد و گفت: قرارگاه جهادی مسجد زیر نظر بنیاد احسان در مناطق کم برخوردار در حوزه توانمندسازی و با هدف الگوسازی مسجد طراز انقلاب اسلامی فعالیت می کند.
وی افزود: این قرارگاه ها به صورت آزمایشی در مساجد حاشیه شهر بندرعباس و برخی از روستاهای استان به صورت راه اندازی شده است و پویش ها و برنامه های ستاد اجرایی را دنبال می کنند.
امیریان زاده ادامه داد: قرارگاه های جهادی مسجد از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری که ظرفیت بسیار بزرگی است در حوزه برنامه های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی برای افزایش حضور نوجوانان و جوانان در صف های بهم پیوسته نماز جماعت مساجد استفاده خواهند کرد.
وی به وجود دوهزار و ۲۰ محله آسیب پذیر در کشور اشاره کرد و گفت: ۴۷ محله آسیب پذیر در هرمزگان وجود دارد که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در ۱۵ محله، خانه احسان راه اندازی کرده است که با محوریت مساجد فعالیت می کنند.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هرمزگان، تحول و توانمندسازی محله را از وظایف خانه های احسان برشمرد و افزود: اگر پتانسیل خانه های احسان، در کنار ظرفیت بزرگ کانون های فرهنگی هنری قرار گیرد، شاهد انجام کارهای بزرگی در زمینه مباحث تربیتی نوجوانان و جوانان در مساجد خواهیم بود.
امیریان زاده با بیان اینکه توانمند کردن خانواده های محلات آسیب پذیر یکی دیگر از اهداف راه اندازی خانه های احسان است، گفت: اعطای تسهیلات یکی از راه های توانمندسازی این خانواده هاست که این تسهیلات با اولویت خانواده هایی که در برنامه های مسجد حضوری فعال دارند، پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: تشکیل تیمی منسجم از اعضای کانون های فرهنگی هنری و گروه های جهادی برای ارائه خدمت بهتر به مردم در مساجد، از ضروریات است.
اسلام خواجهیی، سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان نیز با اشاره به فلسفه شکل گیری کانون ها، گفت: شورای عالی انقلاب در پی هشدارهای مکرر مقام معظم رهبری(حفظه الله) در رابطه با تهاجم فرهنگی دشمن، سال ۱۳۷۲ طی مصوبه شماره ۳۰۲ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ماموریت داد تا در جوار مساجد، کانون های فرهنگی هنری تاسیس کند.
وی احیای کارکردهای متنوع مساجد، ترویج آموزه های قرآنی، سیره نبوی، معارف اهل بیت(ع) و فرهنگ مسجدی در جامعه و جذب، تربیت و نگهداشت نسل جوان را ازجمله اهداف شکل گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد ذکر کرد و افزود: عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از دیگر اهداف مهم تاسیس کانون هاست.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان، بهره گیری از ابزار جذاب هنری و فرهنگی برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد را سیاست کلیدی کانون ها برشمرد و اظهار کرد: انتقال مفاهیم دینی و ارزشی از طریق هنر ازجمله رشته های سرود، تئاتر و هنرهای تجسمی سرلوحه فعالیت کانون ها قرار دارد.
خواجهیی از طرح غنی سازی اوقات فراغت با عنوان «مسجد کانون نشاط»، برگزاری اردو، کارگاه های سبک زندگی اسلامی، آموزش های کمک درسی، آموزش قرآن، دوره های تربیتی، ارائه مشاوره در حوزه های مختلف، تشکیل تیم های ورزشی و انجام منظم تمرین تیم ها، برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی ازجمله جشنواره ملی آسمان هشتم کانون امام المنتظر(ع) روستای کردر رضوی، مسابقات قرآنی به ویژه مدهامتان به عنوان بخش دیگری از فعالیت های کانون های فرهنگی هنری برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان نام برد.
وی با اشاره به وجود یکهزار و ۶۳ کانون هنری مساجد در استان هرمزگان، افزود: بیش از ۷۰ درصد از کانون ها در مساجد مناطق روستایی استان مشغول ارائه خدمات متنوع فرهنگی هنری به جامعه هدف می باشند.
انتهای پیام