به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری خطیب نماز جمعه این هفته تهران، اظهار داشت: در آستانه شهادت امام حسن عسکری(ع) به محضر فرزند عزیزشان تسلیت عرض میکنیم، امیدواریم خداوند تبارک و تعالی ما را از دعا و عنایت مولایمان حضرت ولیعصر(عج) بهره فراوان عنایت بفرماید.
وی افزود: موضوع بحث ما در باب مسئولیت اجتماعی بود، عرض کردیم فصل اول درباره مسئولیت اجتماعی یعنی مسئولیت ناشی از زندگی در جامعه و ارتباط با سایر انسانها، مسئله اساسی سلامت در روابط اجتماعی است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: به عنوان یک قاعده عام که شامل و حاکم بر همه روابط اجتماعی انسانها است، قاعده هرم حیات طیبه همین مسئله اساسی است، همه زیست اجتماعی ما نیز براساس این قاعده اساسی استوار شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری، یادآور شد: یک حق الناس فراگیر و عمومی که همه آحاد بشر و جامعه اسلامی نسبت به آن حق دارند آن است که همه انسانها باید در سلامت و امنیت باشند، آنقدر این مسئله اساسی است که مهمترین دلیل، حکمت و فلسفه آن تشکیل حکومتها در تاریخ بشریت، تأمین همین حق بوده است.
وی گفت: آزادیهای انسانی در روابط اجتماعی به طور مطلق مشروط به این اصل اصیل است، یعنی مشروط است به رعایت حقوق دیگران و عدم آسیب به آنها و حفظ حقوق آنها است، در واقع میتوان گفت معنای ویژه از تقوایی میباشد که هر هفته در خطبههای نماز جمعه واجب است به آن سفارش کنیم.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد: مراقب رابطه باشید، حریم و حقوق آنها در گفتار و رفتار شما صیانت شود، در فرهنگ اسلامی در این زمینه مطالب فراوان و قابل توجهی وجود دارد.
وی ادامه داد: بعد از شهادتین و اعلام مسلمانی، ورود در آیین اسلام و تحقق هویت مسلمانی کاملاً وابسته به رعایت این اصل است.
وی خاطرنشان کرد: خطبه ۱۶۷ نهجالبلاغه را حضرت علی(ع) در اوایل خلافتشان ایراد کردند، امام علی(ع) در این خطبه فرمودند، مراقب واجباتتان باشید خدای متعال برای شما واجب کرده است که اگر اینها را ادا کنید، همین مسیر، مسیری است که شما را به بهشت خواهد برد.
امام جمعه موقت تهران، اظهار کرد: ماه ربیعالاول ماه تأسیس نماز جمعه است، اولین نماز جمعه به امامت پیامبر اعظم در محله قبا در همان روزهای آغازین هجرت برگزار شد و امیدواریم از برکات این ماه امت اسلامی در توفیق سلوکی، معنوی، اخلاقی و تأسی از آن حضرت در مهرورزی و خوش رفتاری با یکدیگر سرآمد باشد، امت اسلامی در برابر دشمنان سربلند، محکم و عزیز استوار باشند.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری گفت: همچنان متحیر از عظمت اربعین هستیم، طلوع خورشید هدایت حسینی از افق اربعین این اعجاز بزرگ عصر ما و همچنان پیش روی ماست، انسانساز و جامعهساز و چه شکوه و صفایی اربعین داشت.
وی تأکید کرد: در اقتدا به رهبر معظم انقلاب و مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران که از ملت شریف عراق تشکر کردند، بنده هم به نمایندگی از طرف همه شما مردم از مسئولین و دولت کشور عراق و از مردم مهربان و مهماننواز عراقی و بهویژه از سازمان بسیج مردمی حشدالشعبی تشکر میکنم.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران تصریح کرد: امیدداریم که مسئولان و مردم در استقبال خوب و شایسته از مردم عراق که برای زیارت از حرمهای مطهر به ایران تشریف فرما میشوند، بتوانیم قدرشناسی عملی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری ادامه داد: امروز آغازین روز هفته دفاع مقدس است، ۳۱ شهریور ماه چه روز حساس و خاطره انگیز و فراموش نشدنی در تاریخ ملت و انقلاب اسلامی است، خداوند متعال توفیق داد به ملت ما با رهبری امام راحل عظیمالشأن از این جنگ تحمیلی جهانی که به ملت ما تحمیل شد، دفاع مقدس هشت سالهای را بسازد که نقطه عطف تاریخ کشور ما بلکه تاریخ منطقه و جهان محسوب میشود.
وی یادآور شد: از سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که علاوه بر حسن تدبیر موصوف به دانش و فرهیختگی و بیان نافذ هستند، به خاطر حضورشان در نماز صمیمانه تشکر میکنم.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: خدا را شکر میکنیم که روز چهارشنبه از سهوای فیاض ولایت نوشیدیم، حکمتها بود در آن دیدار نورانی و پرمعنا و الهام بخش.
وی ادامه داد: رهبر مجاهد و عزیزمان، بزرگ رزمنده جهان اسلام چهار زاویه را برای تحلیل دقیقتر این واقعه عظیم گشودند که جای کار فراوانی دارد و انشاءالله مردم و جوانانمان مراجعه و تفکر کنند و اهل فن این زوایا را جدی بگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری، تأکید کرد: این سخن شرح حال گذشته ما نبود، بلکه وضعیت امروز و فردای ما را کاملاً روشن میکند، ما در یک جمله و یک برداشت از این بیانات نورانی میتوانیم عرض کنیم دفاع مقدس مردمیترین دفاع و جنگ تاریخ بود، وجهه اجتماعی این دفاع خیلی فوقالعاده است و لذا در بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز هم مورد تأکید خاصی بود، نام لشکرها، تیپها، گردانها و گروهها را مجدد نگاه کنیم، همه به نام اسلام و پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) و ارزشها به نام عاشورا و کربلا، چه عالمی داشت و چه حال و هوایی بود.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: ترکیب نیروها و لشکرها، یک فضای زیست اجتماعی کاملاً مبتنی بر هویت ملت ایران بود که مظهر یک انسجام ملی و یک صفحه بزرگ رنگارنگ از تجلی هویت اسلامی و ایرانی بود.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری یادآور شد: این مسئله را باید مورد توجه قرار داد که از اقشار گوناگون همه بودند، اگرچه که سهم جوانان فراوانتر بود و از یک مقطعی سهم نوجوانها و کسانی که در آغاز دوره جوانی هم بودند سهم برجسته و تعیینکننده در جریان دفاع مقدس شد.
وی خاطرنشان کرد: در محور عملیات و در پادگانها و شبهای عملیات در واقع یک ایران را میدیدید که در خط مقدم است، این مسیر را با همین مردم طی کردیم، با هدایت الهی و آسمانی حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب، از فراز و نشیبها عبور کرده و قلههایی را فتح کردیم و در آستانه فتح قلههای بزرگتری هم قرار گرفتهایم.
امام جمعه موقت تهران گفت: طی این مسیر و فتح قلهها فقط با تکیه بر این میراث بزرگ و با این نقشه راه میسر است، درباره دفاع مقدس گفتن خیلی کار سختی است و فرصت زیادی میخواهد، علاوه بر آنکه فرمودند اگر دهها و صدها خطبه دیگر هم صحبت کنیم، باز فرصت کم میآوریم، چرا که دفاع مقدس تجلیگاه سنتها و وعدههای الهی بود.
وی تصریح کرد: دفاع مقدس میدان تجلی استعدادهای ملت ایران و مظهر وحدت ملی و دینی ایرانیان بود، و از آن میتوان به عنوان کارگاه تربیت کادر انقلاب یاد کرد، میدان تربیت انسانهای عارف و مومن و رشیدی بود که تجلی عقلانیت و دانش جوانان رشید سرزمین ما شد.
انتهای پیام/
نظر شما