حجت الاسلام حسین قاضی زاده معاون پژوهش موسسه دارالاعلام لمدرسه اهل البیت(ع) تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در حاشیه نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی در مجتمع امام خمینی(ره) گفت: مؤسسه دارالإعلام لمدرسة اهلالبیت(ع) با حمایت حضرت آیتالله مکارم شیرازی با هدف شناخت، نقد و مقابله با افکار وهابیت به همت و تلاش عدّهای از صاحب نظران برجسته، اساتید و محققین با مدیریت حجتالاسلام مهدی مکارم فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز نموده است.
وی افزود: این موسسه تلاش کرده تا با آموزش نیروهای متخصص در این زمینه و تربیت و جذب پژوهشگران توانمند و تأسیس کتابخانه تخصصی شناخت و نقد وهابیت وجریانهای سلفی به همراه راه اندازی سایت و سپس با انتشار محصولات علمی در قالب مجلات و کتب و رسانههای تصویری و فعالیتهای ارتباطی و تبلیغی به ایفای رسالت خویش در این زمینه مبادرت ورزیده و فضای تحقیق و تعلیم و تبلیغ را در اختیار محققان و علاقمندان قرار داده است.
معاون پژوهش موسسه دارالاعلام لمدرسه اهل البیت(ع) خاطرنشان ساخت: موضوع موسسه مباحث افراط و تکفیر در جهان اسلام است، منظور از تکفیر یعنی فرقه وهابیت و منظور از افراط یعنی کسانی که از این فرقه رنگ گرفته اند.
حجت الاسلام حسین قاضی زاده در تشریح اهداف تاسیس این موسسه گفت: تقویت و تثبیت مرجعیت علمی حوزههای علمیه در تولید و عرضه در زمینه نقد وهابیت و سلفیت؛ کارآمدسازی دانشهای دینی در مواجهه فعال با نیازها، چالشها و پرسشهای نوپدید جریانهای افراطی و تکفیری؛ زمینهسازی برای تربیت نیروی انسانی متخصص مباحث نقد وهابیت و سلفیه و... از اهداف تاسیس این موسسه می باشد.
وی گفت: در حوزه جریان شناسی از این گروه های می توان نام برد گروه وهابیت، دیوبند، سپاه صحابه، طالبان، اخوان المسلمین، داعش و القاعده گروه هایی هستند که نسبت به آنان در این موسسه تالیف و پژوهش صورت گرفته است.
معاون پژوهش موسسه دارالاعلام لمدرسه اهل البیت(ع) ابراز داشت: دوره ۳۶ جلدی افکار وهابیت در عرصه های شبهات، معنا شناسی، روش شناسی، هستی شناسی و ... در موسسه تالیف صورت گرفته است و از جهات مختلف افکار وهابیت را مورد بحث و بررسی قرار داده و تفاوت های وهابیت با جهان اسلام را شناسایی و مورد تحقیق قرار داده است؛ می توان گفت قریب به ۷۰ عنوان کتاب در ۱۴۰جلد در موسسه به چاپ رسیده است.
وی به مجلات موسسه نیز اشاره کرد و گفت: فصلنامه علمی ترویجی "سراج منیر" که تاکنون ۵۱ شماره از این فصلنامه به علاقهمندان عرضه شده و مورد استقبال محققان گرامی قرار گرفته است, محورهای این مقالات رویارویی با اندیشه وهابیت، تبارشناسی وهابیت، نقد مبانی و عقاید وهابیت، جریان شناسی وهابیت، رویدادهای معاصر وهابیت و نقد شخصیتهای مؤثر در این فرقه است و همچنین دو فصلنامه علمی پژوهشی "سلفی پژوهی" که با استاندارد مجلات پژوهشی تدوین میشود و تاکنون ۱۶ شماره از آن از سوی دانش پژوهان موسسه و غیر موسسه به چاپ رسیده است.
حجت الاسلام قاضی زاده در پایان گفت: کتاب "روایت جذب" که در سال ۱۴۰۰ توسط دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری تهیه و تولید شده در انتشارات مؤسسه دارالإعلام لمدرسة اهلالبیت (ع) به چاپ رسیده و به عنوان اثر برگزیده بیست و سومین همایش کتاب سال حوزه در گروه علوم اجتماعی انتخاب شده بود.
انتهای پیام
نظر شما