به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، به مناسبت بزرگداشت ۲۲ بهمن، مراسم جشن با شکوهی همزمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران روز جمعه ۲۰ بهمن ماه در محل رزیدانس سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان برگزار شد.
در این مراسم تعداد قابل توجهی از سفرا و دیپلماتهای ارشد مقیم واتیکان، رئیس تشریفات مقر مقدس، برخی مسئولان نهاد گفتوگوی بین الادیانی و سایر نهادهای پاپی، رئیس سازمان احسان سیاسی، رئیس کلیسای سن مارکو (محل دفن دو تن از قدیسان ایرانی که ۴ قرن قبل از اسلام به شهادت رسیدند)، مسئول بخش بین الملل جامعه سنت ایجیدیو، برخی مقامات بخش دبیرخانه واتیکان، نمایندگانی از دانشگاههای پاپی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در رم، شیخ عباس دی پالما رئیس مرکز شیعیان ایتالیا و جمعی از شیعیان و نمایندگان مسلمانان از کشورهای لبنان، پاکستان، هند، افغانستان، بنگلادش و سریلانکا و نیز همکاران دو سفارتخانه، رایزن فرهنگی رم، رئیس هواپیمایی ایران ایر، رئیس بانک سپه و جمعی از هموطنان ایرانی حضور یافتند.
در این برنامه علاوه بر پخش کلیپهای برگزیده از آخرین دستاوردها و پیشرفتهای ۴۵ ساله جمهوری اسلامی ایران برای حضار در طول برگزاری جشن، نمایشگاهی از آثار فرهنگی و تمدنی به ویژه تصاویر زیبایی از کلیساها و مراکز دینی سایر ادیان در کشورمان برپا شده بود که بسیار مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.
پس از پخش سرود ملی دو کشور، حجت الاسلام و المسلمین مختاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان طی سخنانی ضمن خیر مقدم به میهمانان و تبریک سالروز جشن پیروزی انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: در دوران نظام دو قطبی، جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ سیاست " نه شرقی و نه غربی" الگوی نوینی از سیاست خارجی مستقل و عدم وابستگی به بلوکهای قدرت جهانی را پیش روی ملتها و دولتها قرار داد. این شعار برگرفته از روح استقلال خواهی ملت ایران در انقلاب شکوهمند اسلامی و نیز سیاست خارجی غیر متعهدانه بوده است.
وی ضمن اشاره به روابط بین ایران و واتیکان افزود: روابط ما در عالیترین سطح بین رهبران عالی دو طرف، عالیجناب پاپ فرانسیس و رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و تعاملات و ارتباطات بسیار خوبی بین طرفین برقرار میباشد. قدمت روابط ایران و واتیکان بالغ بر ۷۰ سال است و ما در آستانه برگزاری هفتادمین سالگرد جشن روابط هستیم. در زمینه گفتوگوهای دینی و نشستهای بین الادیانی تا کنون یازده دور گفتوگوهای اسلام و مسیحیت در تهران و رم برگزار شده است و در سال جاری دوازدهمین دور این نشستها را در واتیکان برگزار خواهیم کرد.
او تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست اصولی خود در تقویت حسن همجواری، اعتماد سازی و گفتوگو با همسایگان، امنیت پایدار در منطقه خلیج فارس را تنها از طریق همکاری و مشارکت همه کشورهای منطقه ممکن میداند. ما رابطه خوب ایران و کشورهای منطقه را یک ضرورت میدانیم و بر مبنای سیاست همسایگی و رعایت اصل حسن همجواری، روابط ما رو به پیشرفت است.
وی سپس به مسئله فلسطین پرداخت و گفت: تحولات در غزه این روزها یکی از موارد تراژیک منطقه خاورمیانه است و بیش از ۲۷ هزار انسان بیگناه اعم از زنان، کودکان و مردم غیر نظامی به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند و بسیاری از مکانهای امداد رسانی و غیر نظامی اعم از بیمارستانها، مساجد، کلیساها، مدارس و منازل مسکونی مورد اصابت موشک قرار گرفته و تخریب شده است ولی متأسفانه سازمانهای حقوق بشری، این اقدامات ضد انسانی را محکوم نکرده و سازمانهای بین المللی هیچ اقدامی برای حمایت از حقوق مردم غزه و قطع حملات رژیم صهیونیستی نمیکنند.
سفیر کشورمان در واتیکان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای حل مسئله فلسطین طرح خود را مطرح کرده است و آن موضوع همه پرسی (رفراندوم) از فلسطینیها است. بر این اساس فلسطینیها چه آنهایی که در سرزمین فلسطین ساکن هستند (اعم از مسلمان، یهودی، مسیحی و ...) و چه آنهایی که در کشورهای همسایه فلسطین در داخل اردوگاهها و چه در جاهای دیگر هستند میتوانند در این همه پرسی شرکت کنند. همه پرسی یک منطق دنیا پسند، متمدنانه و قابل قبول برای اداره فلسطین است.
او در ادامه با تأکید بر اینکه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران همواره صلح آمیز بوده و خواهد بود، تصریح کرد: ایران به همه حقوق و تعهدات بین المللی خود واقف است و در همین چهارچوب به همکاریهای خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه خواهد داد. بدیهی است غنی سازی در مراکز غنی سازی کشور همواره متناسب با نیازهای صلحآمیز و به طور کامل زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و ادامه خواهد داشت.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره در چهارچوب سازوکارهای بین المللی از جمله در چهارچوب همکاری سازنده با آژانس بین المللی انرژی اتمی، صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای خود را به منصه ظهور رسانیده و حتی بعد از برجام هم در ۱۵ گزارش دبیرکل آژانس، این موضوع مورد تأیید قرار گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین مختاری با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جایگاه رفیعی را برای حقوق شهروندی قائل شده است، اظهار داشت: بدون تردید حقوق همه جانبه افراد اعم از زن و مرد، ایجاد امنیت قضائی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون از مهم ترین برنامهها و دغدغههای جمهوری اسلامی ایران بوده و میباشد.
او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به موازین اسلامی و قانون اساسی خود پیشرفتهای عظیمی در حوزه حقوق بشر داشته است و بر اساس شرایط و واقعیتهای موجود و با هدف ترویج عدالت اجتماعی و رفاه مردم به طور همه جانبه مشارکت برابر و توسعه را تضمین کرده است.
سفیر کشورمان در واتیکان در ادامه به جایگاه زنان در انقلاب اسلامی پرداخته و گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزههای دینی و ارزشهای تمدنی خود همواره اعتقاد به جایگاه والای زنان داشته و برای حفظ کرامت و منزلت آنان تلاش میکند. حضور زن در سه عرصه تکامل فردی، حیات اجتماعی و کانون خانواده، الگویی است که جمهوری اسلامی ایران در نگاه به بانوان بر اساس آن عمل میکند.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار، زنان ۵۶ درصد از دانشجویان دانشگاههای کشور را تشکیل میدهند و ۳۵ درصد اعضای هیئت علمی از زنان هستند. در کشور ما ۶۰ درصد معلمها زن میباشند و در بخش زنان و متخصصان جراحی زنان و زایمان ۹۸ درصد زنان هستند و نیمی از کادر درمان کشور را زنان تشکیل میدهند. تعداد ۲۵۰ شرکت دانش بنیان توسط زنان تأسیس شده است.
او اضافه کرد: زنان در ایران در عرصههای مشارکت سیاسی، قدرت و تصمیم سازی حضوری فعال و تأثیرگذار دارند.
گفتنی است در پایان از میهمانان با غذای گرم ایرانی پذیرایی به عمل آمد.
نظر شما