یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
تبریز

حوزه/ نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: اسلام به عنوان یکی از ادیان الهی برای انسان ارزش قایل است و معماری شهرهای اسلامی در حقیقت تداعی کننده ارزشمندی انسان است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم روز پنجشنبه در افتتاحیه سومین همایش معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، افزود: بر همین مبنا آرامش، آسایش و شکوفایی شهروندان هدف اصلی از شهرسازی اسلامی است که باید در این راستا گام های مهمی برداشته شود.

وی با اشاره به آموزه های دینی درباره ایجاد و ساخت شهرها، گفت: شهر اسلامی به دنبال انتظام بخشی به عناصر سازنده شهر در عموم ساختارها، کنش ها و سامانه های شهری است.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم توجه به طبیعت و محیط زیست را یکی از عوامل بسیار مهم در جهت پایداری شهرها دانست و با تاکید بر اینکه شهر دوستدار طبیعت و دارای تنوع زیستی فریضه ای جدید برای زندگی شهری به شمار می رود، یادآور شد: برای توسعه و مدیریت شهری پایدار و ارتقای کیفیت زندگی توجه به پدیده های طبیعی بسیار مهم و ضروری است.

وی طبیعت را کتابی پر از حقایق الهی دانست و گفت: طبق آموزه های دینی و نص صریح قرآن بسیاری از حقایق عالم در قالب طبیعت متجلی شده است که باید این عناصر در معماری شهری مورد توجه معماران اسلامی قرار بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم ادامه داد: شهرسازی اسلامی و حضور و نفوذ عوامل طبیعی در ساختار شهری تایید کننده این مطلب است که با وجود تفاوت در سازه های فضایی شهرها، حضور عناصر طبیعی در آنها اجتناب ناپذیر است و تعالیم اسلامی نیز بر آن صحه گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه رویکرد فرهنگ ایرانی و اندیشه اسلامی درباره طبیعت، هماهنگی با آن است، اضافه کرد: ایدئولوژی اسلامی تاثیر فراوان در ساخت کالبد شهرها دارد و در هنر اسلامی محور اصلی شهر، شهروندان هستند که امنیت، رفاه، فراوانی، نظم، زیبایی، تقارن و استحکام در آن مورد تایید و تاکید است.

امام جمعه تبریز گفت: هنر اسلامی و ایرانی از قرون گذشته با غنای مذهبی و معنوی توانسته است حامل ارزش های بالای معنوی باشد که باید این ارزش ها و اصول عالی به نسل های جدید و جوان به خوبی انتقال داده شود.

سجاد پاکزاد رییس دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه جامعه اسلامی برای برقراری ارتباط با مخاطبانش به هنر فاخر نیاز دارد، گفت: تحقق پذیری هویت ایران و اسلامی جزو تاکیدات رهبر معظم انقلاب است که باید در این مسیر گام های استوارتری برداشته شود.

پاکزاد افزود: هنر در حقیقت زبان رسای انتقال مفاهیم گوناگون از نسلی به نسلی دیگر است که تمام عرصه ها را در بر می گیرد و باعث سیرتکاملی انسان است.

وی تلفیق هنر و صنعت را یکی از اولویت های اصلی دانشگاه هنر اسلامی تبریز برشمرد و ادامه داد: بر همین اساس در رشته های مختلف و گرایش های متنوع همچون طراحی صنعتی، فرش و معماری و شهرسازی فعالیت های مهمی در این مجموعه علمی و دانشگاهی در حال انجام است.

رییس دانشگاه هنر اسلامی تبریز بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را فصل نوین در حیات جامعه اسلامی دانست که دانشگاه ها و مراکز علمی رسالت بزرگی در تمدن سازی دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha