به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از شهرکرد، حجت الاسلام رضا اسماعیلی امام محله مسجد سلمان فارسی شهرک منظریه در شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری است. او ۴ سال پیش با هدف تربیت مسجدیِ ورزشکاران نوجوان و جوان اقدام به تأسیس باشگاه کرد. کار خود را در یک سالن ۱۰۰متری و با محوریت یک مربی مسجدی و اخلاقمدار به نام آقای امیرعلی خانی آغاز کرد؛ کسی که عنوان نائب قهرمانی جوجیستوی جهان، در صدر کارنامه ورزشیاش میدرخشد.
با اهتمام و پیگیری این امام محله و با کمک مردم تجهیزات برای باشگاه خریداری شد و کم کم مشکلات و نواقص رفع شد؛ در حال حاضر این نیز جزء باشگاه های درجه ۱ شهرکرد است.
به گفته حاج آقا اسماعیلی غرض از تأسیس باشگاه نه تنها درآمدزایی نبود؛ بلکه هدف این بود که بچه های این منطقه حاشیه شهر و آسیب پذیر بتوانند به صورت ارزان و حتی رایگان، در کنار ورزش و شناسایی استعدادها تحت تربیت مسجدی قرار بگیرند. همان میزان کمی هم که از برخی افراد دریافت می شود، برای خود بچه ها و مشکلات ورزشکاران نیازمند هزینه می شود.
در این باشگاه مسجدی هم اکنون بیش از ۳۰۰ نفر از برادران و خواهران در رشته های مختلف حضور پیدا می کنند؛ برای پسران رشته های جوجیستو، جودو و ژیمناستیک و برای بانوان نیز رشته های تکواندو، آمادگی جسمانی و ژیمناستیک برقرار است.
ورزشکاران این باشگاه مسجدی در این سال ها نیز با ورود به عرصه های مسابقات توانسته اند افتخار آفرینی کنند؛ ۲ سال است که جوجیستو کاران این مسجد مقام قهرمانی استان را کسب کرده اند و اخیرا نیز با ورود به عرصه مسابقات کشوری توانستند مقام قهرمانی کشور را در بخش تیمی از آن خود کنند.
حجت الاسلام اسماعیلی می گوید: در مسابقات قهرمانی که در زنجان با ۲۲ ورزشکار شرکت کردیم و بچه های ما در ردههای سنی خردسالان، نونهالان و نوجوانان توانستند با کسب مدال های رنگارنگ مقام قهرمانی کشور را در بخش استایل فایت این رقابت ها از آن خود کنند.
او معتقد است توجه به ورزش و برنامه های این چنینی منافاتی با تربیت مسجدی ندارد؛ بلکه بسیاری از این بچه ها با ورود به این عرصه، اهل مسجد شده اند و در همین راستا هیئت هفتگی راه اندازی شده که بیش از ۳۰۰ نفر از همین نوجوانان و جوانان در برنامههای آن شرکت می کنند.
گفتنی است، این رقابت ها ابتدای اسفندماه امسال و با حضور ۷۰۰ ورزشکار از ۲۰ استان کشور در استان زنجان برگزار شد و جوجیستو کاران شهرکردی موفق به کسب ۳ مدال طلا و ۲ مدال برنز در بخش خردسالان، ۲ مدال طلا و یک مدال برنز در بخش نونهالان و ۲ طلا و یک نقره و یک برنز در بخش نوجوانان شدند. خواهران ورزشکار این باشگاه مسجدی نیز دارای افتخاراتی هستند و مقام قهرمانی استان را در کارنامه خود دارند.
کارگروه سلامت و ورزش این مسجد علاوه بر راه اندازی باشگاه ورزشی و توجه به سلامتی نوجوانان و جوانان در ورزش های همگانی و عمومی نیز ورود کرده است؛ برنامه پیاده روی عمومی به صورت هفتگی و ورزش صبحگاهی روزانه برای خواهران و برادران نیز در راستای ارتقاء سلامت در محله برگزار می شود.
حجت الاسلام اسماعیلی در این سال ها با پای کار آوردن حلقه های میانی در عرصه های مختلف وارد شده و این مجموعه توانسته است قدم های موفقی در عرصه های گونان فرهنگی و اجتماعی بردارند.
یکی از مسیرهای موفقی که در این محله طی شده و نتیجه بخش نیز بوده است؛ ورود در عرصه سبک زندگی است؛ دوره های مختلف سبک زندگی و طب سنتی با حضور اساتید مطرح استان و همچنین اساتیدی با هماهنگی برخی مؤسسات از قم و اصفهان برگزار شده و بیش از ۵۰ نفر از برادران و خواهران با حضور در دوره های آموزشی و پشت سر گذاشتن مراحل به صورت حرفه ای در محلات مختلف شهرک منظریه فعالیت می کنند؛ کاری که علاوه تلاش برای ارتقاء سبک زندگی و گسترش سلامت، باعث اشتغالزایی و درآمدزایی برای تعدادی از این جوانان هم شده است.
شاید کمتر شهر و روستا و حتی محله ای را امروز بیابیم که درگیر معضل اعتیاد نباشد؛ متأسفانه خیلی از راه های موجود برای ترک اعتیاد نیز ثمر بخش نبوده و بعضا آسیب های مختلفی دارند؛ حجت الاسلام اسماعیلی اما با شیوه ای متفاوت و با استفاده از داروهای گیاهی توانسته است ۲۰ معتاد را از چنگال اعتیاد نجات داده و به دامن خانواده بازگرداند؛ با این تفاوت که در این روش، ترک اعتیاد در خانه و در کنار خانواده و با روش هایی مؤثر و به صورت واقعی و ریشه ای رقم می خورد.
کارگروه تعلیم و تربیت در این مسجد نیز با ورود به عرصه های تربیتی تلاش کرده تا با ایجاد ارتباط مؤثر با مدارس پای دانش آموزان را به فعالیت های مسجدی بکشاند و هم اکنون نیز تعداد زیادی از دانش آموزان در مسجد و هیئت حضور پیدا می کنند. راه اندازی مهد کودک با محوریت تربیت مسجدی نیز بخش دیگری از فعالیت های این کارگروه است که پذیرای بیش از ۷۰ نفر از کودکان است.
اشتغالزایی برای ۳۰۰ نفر
کارگروه کارآفرینی و اشتغال مسجد سلمان فارسی نیز یکی از فعال ترین مجموعههای این مسجد است که در این سال ها برکات فراوانی در منطقه داشته و هر هفته یا دوهفته یکبار تشکیل جلسه می دهند و برای کسانی که نیاز به شغل و درآمد دارند، چاره جویی می شود و برای اشتغال و یا دریافت وام های خوداشتغالی تسهیل گری صورت می گیرد؛ امسال ۳۰۰ نفر به اشتغال و درآمدزایی رسیده اند.
همچنین در عرصه اشتغال چندین کارگاه در زمینه قالیبافی و خیاطی و محصولات خانگی مانند ترشیجات و... در فضای مسجد و خانه های اهالی راه اندازی شده است که سهم فراوانی در ایجاد درآمد پایدار به خصوص برای خانواده های نیازمند و زنان سرپرست خانوار داشته است. راه اندازی بازارچه هفتگی با هدف درآمدزایی اهل محله و معرفی و فروش تولیدات خانگی اهالی نیز، مورد استقبال قرار گرفته است.
حجت الاسلام اسماعیلی در زمینه فعالیت های کارگروه فرهنگی و تبلیغ می گوید: فعالیت های فرهنگی مشترک شهرک منظریه شهرکرد با همکاری امامان جماعت هر سه مسجد شهرک، صورت می گیرد و برنامه ریزی مشترکی برای منطقه داریم؛ برپایی جشن نیمه شعبان به صورت مشترک و برنامه ریزی برای استفاده هرچه بهتر از فرصت ماه مبارک رمضان از برنامه هایی است که اخیرا در این کارگروه اتفاق افتاده است.
مسجد سلمان فارسی کارگروه عمرانی هم دارد؛ این کارگروه در عرصه فعالیت های عام المنفعه کار می کند. شهرک منظریه با توجه به حاشیه ای بودن با کمبودهای فراوان زیرساختی دست و پنجه نرم می کند و مردم این منطقه از خیلی از امکانات شهری نیز در این سال ها محروم بوده اند؛ از کمبود امکانات ورزشی تا نبود جدول کشی و آسفالت معابر و...، با پیگیری های این کارگروه و مطالبه گری های صورت گرفته و با کمک برخی از مسئولان و پای کار آمدن اداره شهرسازی و شهرداری مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان جذب اعتبار صورت گرفته و قرار شد تا برای زیرساخت های لازم هزینه شود.
در این راستا زمینی برای ساخت سالن ورزشی آماده شده و کلنگ زنی کتابخانه و کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان نیز انجام شده است.
جمعآوری بیش از ۳ میلیارد تومان کمک مردمی
کارگروه خیریه نیز با فعالیت های جهادی خود ۳۵۰ خانواده نیازمند را تحت پوشش دارد و بر اساس کرامت انسانی اقدام به حمایت از این نیازمندان می کنند؛ به گفته این امام محله تمام اقلام اهدایی به نیازمندان، نو بوده و تنها در سال جاری با کمک های مردمی، بیش از ۳ میلیارد تومان برای کمک به خانوادههای کم بضاعت منطقه، هزینه شده است.
همه کارگروه های مسجد مردمی هستند و به گفته حجت الاسلام اسماعیلی برخی از این افراد حتی مسجدی هم نبودند، اما خدمت رسانی مسجد به مردم و محله این افراد را به مسجد کشانده و مسجد را محور خدمت به مردم و محله قرار داده است.
نظر شما