دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۳
حل معضلات در گرو هم‌ترازی سبک زندگی مسئولان با فقراست / بدون مشارکت مردم هیچ کاری پیش نمی‌ رود

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که ماندگاری حکومت، بهبود اخلاق جامعه و برطرف‌شدن معضلات و مشکلات اجتماعی در گرو حرکت مسئولان به سمت هم‌تراز شدن سبک زندگی‌شان با زندگی فقرا است، گفت: اگر این فرهنگ فراگیر شود، کسانی که نتوانند همراهی کنند و کم بیاورند، خودبه‌خود کنار خواهند رفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد حسینی خراسانی در سخنرانی مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت مولای متقیان، امام مجاهدان، پیشوای عدالت‌خواهان و بزرگ بنده خدا پس از رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله امام علی علیه‌السلام، اظهار داشت: خداوند را از شور اجتماع پرشکوه دل‌های ایمانی و قلب‌های ولایی، شاکر و سپاسگزاریم.

وی در ادامه شب قدر را از استثنائی‌ترین فرصت آسمانی در اختیار بندگان خدا دانست و با تأکید بر این که باید از این فرصت کوتاه حداکثر بهره را ببریم، خاطرنشان کرد: امشب شبی است که باید خطابات امیدبخش الهی در آیات قرآن به سمع و اطلاع بندگان خوب خدا که آمده‌اند کلام خدا را بشوند، برسد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه ضمن اشاره به فرازهایی از آیه ۵۳ سوره زمر، یادآور شد: خداوند در این آیه شریفه خطاب به رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله می‌فرماید؛ بگو: ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‌اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را می‌آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.

عضو مجلس خبرگان رهبری مولی‌الموحدین علی علیه‌السلام را قرآن مجسم و تجلی آیات الله دانست و با اشاره به این که در سراسر آیات قران آیه‌ای امیدبخش‌تر و فراگیرتر از آیه ۵۳ سوره زمر وجود ندارد، ابراز داشت: این آیه شریفه راه را به روی همه‌وهمه، حتی کافران و مشرکان بازنموده است؛ ذات اقدس الهی در این آیه تصریح می‌کند اگر توبه کنید و برگردید خدا غفور و رحیم است.

حسینی خراسانی با بیان این که در ماه مبارک رمضان تمام ابواب رحمت الهی باز است و شب‌های قدر آدمی را برای برگشت به فطرت پاک انسانی فرامی‌خواند، یادآور شد: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام الگوی عملی و مجسم عبد صالح خداوند است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شب قدر را شب توحید، قرآن و شب بازگشت به‌سوی خدا و شب بندگی و معراج دعا دانست و اذعان داشت: توحیدی که غیر از راه علی باشد، هرچند ظاهرش توحید ولی ماهیت و باطنش شر خواهد بود؛ توحید ناب توحیدی است که علی و فرزندان علی به بشر آموزش دادند

سخنران محفل معارفی حرم مطهر در بخش دیگری از سخنان خود روز جهانی قدس را روز اعلان برائت از ظالم و ابراز حمایت از مظلوم دانست و با تأکید بر این که بنده خالص خدا همچون علی باید بنده خدا هم در محراب عبادت و هم در میدان جهاد باشد، خاطرنشان کرد: انسان باید سبک زندگی را نشات یافته از فرهنگ علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام قرار داده، سخنش برپایی دولت عدل علی علیه‌السلام باشد.

عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: اگر قرار است جامعه اصلاح شود و ریشه مفاسد اخلاقی، فرهنگی، اداری و فکری و اقتصادی برچیده و جامعه به جامعه سامان‌یافته علوی تبدیل گردد، مسئولان باید بیش از دیگران به دستورالعمل «فَلَیْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِیَّةُ إِلاَّ بِصَلاَحِ الْوُلاَةِ، وَ لاَ تَصْلُحُ الْوُلاَةُ إِلاَّ بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِیَّةِ» توجه داشته باشند.

حسینی خراسانی با تأکید بر این که اصلاح جامعه جز با اصلاح مسئولان امکان‌پذیر نیست و برای اصلاح آن باید کارگزاران و مدیران کشور اصلاح شوند، به راهکارهای اصلاح کارگزار و مدیران و مسئولان اشاره و پایداری مردم در مسیر درست را بسیار مهم و ضروری توصیف نمود.

وی با بیان این که مسئولان اصلاح نمی‌شوند، مگر با حضور مطالبه‌گرایانه ملت و مردم باید از مسئولان مطالبه کنند، افزود: ملت دعاگوی مسئولان خدوم هستند؛ مطالبه‌گری درست مردم، مسئولان را اصلاح می‌سازد و اصلاح مسئول یا با اصلاح و یا با تغییر صورت می‌گیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و ابراز داشت: اگر جهش، رونق و توسعه تولید و اقتصاد مقاومتی در گرو مشارکت همگانی ملت است؛ بدون مشارکت مردم هیچ کاری پیش نمی‌رود و باید موانع مشارکت مردم در رونق و جهش تولید برداشته شود.

وی تمام پیشرفت‌ها و اقتدار نظام اسلامی را محصول مشارکت و حضور ملت در صحنه‌ها دانست و با بیان این که مردمی‌شدن اقتصاد نیازمند مشارکت جدی و ملموس مردم است، ابراز داشت: بر مسئولان و دولت مردان لازم است تا با برداشتن موانع مشارکت مردم، در مسیر نظارت بیش‌ازپیش کوشاتر باشند.

حسینی خراسانی تصریح کرد: خداوند بر مدیران، دولتمردان، کارگزاران و والیان امور واجب نموده تا سطح زندگی خود را در معیشت و برخورداری از امکانات با سطح زندگی ضعیف‌ترین افراد جامعه تنظیم کنند؛ چرا که اگر زندگی مسئولان و مدیران ارشد جامعه با زندگی ضعفای جامعه هم‌تراز گردد، فقر به خانواده‌های فقیر فشار نخواهد آورد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که ماندگاری حکومت، بهبود اخلاق جامعه و برطرف‌شدن معضلات و مشکلات اجتماعی در گرو حرکت مسئولان به سمت هم‌تراز شدن سبک زندگی‌شان با زندگی فقرا است، اظهار داشت: اگر این فرهنگ فراگیر شود، کسانی که نتوانند همراهی کنند و کم بیاورند، خودبه‌خود کنار خواهند رفت و افرادی هم که به این راهبرد علوی ایمان نداشته باشند، مردم آنها را کنار خواهند زد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha