به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کاشان، سیدمحمد هاشمی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم روز ملی گل محمدی و گلاب در دانشگاه کاشان با بیان اینکه امسال برای نخستین بار با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور،۲۰ اردیبهشت ماه در تقویم کشور به نام "روز ملی گل محمدی و گلاب" نامگذاری شد، افزود: گل محمدی، نماد گل ملی کشور است و پرداختن به آن تقویت فرهنگ کشور را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه ادبیات فارسی و اشعار شاعران مملو از گل و گلاب است خاطر نشان کرد: باید رخداد فرهنگی و اقتصادی در حوزه گل محمدی تقویت شود.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دانشگاه کاشان می تواند نماد و پیشران جهش تولید مبتنی بر مشارکت مردمی در حوزه گل محمدی باشد.
دکتر سیدمجید امامی نیز دراین نشست تخصصی در دانشگاه کاشان افزود: دانشگاه و شرکت های دانش بنیان می توانند با کار علمی ظرفیت های بالقوه گلاب را شناسایی و به محصول تبدیل کنند.
وی با بیان اینکه محصولات راهبردی و مولد و کشاورزی در ایران نماد و محور جدی تحقق دانش بنیان در تحقق توسعه است، خاطر نشان کرد: تحولات خوبی بر اساس محصول گل محمدی و گلاب انجام می شود و تولید سنتی عطر گل محمدی به دست مردم که این ارزش دارد که با دانش بنیان کردن این محصول می توان ارزش افزوده آنرا ارتقاء داد.
وی نقش دانشگاه کاشان را در معرفی این محصول به جهانیان مهم دانست و افزود: با دانش بنیان کردن این محصول نیمی از این هزینه ای که مردم برای تولید عطر و ادکلن قاچاق یا تقلبی می کنند به جیب تولید کنندگان عطر برمی گردد و ارزش بسیار بیشتری دارد و این عطر به جامعه جهانی بیشتر معرفی می شود.
امامی با بیان اینکه هنوز یک درصد از آثار گلاب استفاده نکردیم، افزود: فرهنگ عطر و خوشبویی بزرگترین رهاورد و پیام صلح ملت ایران است و ملت ایران بخش عظیمی از آیین های خود را با گل جشن می گیرد و فرزندان خود را از همان ابتدا در گل می غلطاند.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: سنت های چند هزار ساله مردم میراث ناملموس بشری است که باید حفظ شود و دانشگاه پل بین دیروز و آینده است، از همین منظر ثبت گلاب گیری در فهرست میراث ناملموس جهانی باید پیگیری شود.
مشاور وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی هم در این آیین گفت: ایران رتبه نخست تولید گل محمدی در جهان و صادرکننده نخست گلاب در جهان است و در زمینه تولید اسانس هم رتبه نخست دنیا دارد.
حسین زینلی با بیان اینکه با تلاش بخش دولتی و خصوصی این فرصت را ایجاد کرده که تا ۲ سال آینده در تولید اسانس اول، دوم و تام رتبه نخست را کسب کنیم، افزود: باید بازار جهانی را در اختیار بگیریم، گردش مالی ۲ میلیارد دلاری در حوزه گل محمدی وجود دارد اما سه کشور اصلی تولیدکننده گل محمدی بازاری که در اختیار دارند ۵۰۰ میلیون دلار است و بقیه در اختیار کشورهای پیشرفته است چراکه گل محمدی را به انواع فرآورده ها تبدیل می کنند.
وی اظهار کرد: دانشگاه باید در تولید فراورده های ثانوی از گل محمدی اثرگذار باشد، در حال حاضر ۵۰ فرآورده مختلف از گل محمدی تولید می کنیم اما باید توسعه یابد تا ارزش بیشتری پیدا کند.
انتهای پیام./
نظر شما