به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کردستان، حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی در آیین افتتاحیه همایش سراسری معاونتهای تهذیب حوزههای علمیه کشور که به میزبانی سنندج برگزار شد، اظهار داشت: مسئله اخلاق و معنویت همواره آن چیزی بوده که در عرض مسایل طلبگی است.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی با بیان اینکه باید فهم اخلاقی به طلاب القا شود، گفت: بزرگان میفرمایند آن چیزی که در این مکتب لازم و ضروری است، حکمت عملی است و معنای آن این است که انسان عالم، عامل متخلق باشد، یعنی در عمل چیزی از او دیده شود.
وی عنوان کرد: یادگیری مطلب اخلاقی که منجر به سلوک عملی در آن نشود، هیچ فایدهای ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی یادآور شد: مطلب دیگر درباره حکمت عملی این است که اگر تاثیری بر دیگران نداشته باشد، فضیلت لازم را ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار کرد: پس علم اخلاق بر عامل شدن خودمان و تاثیر گذاشتن بر دیگران گمشده کاری است که باید آن را پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: موضوع دیگر این است که ما مطالب اخلاقی را باید از کجا دریافت کنیم، که اولین مطلب آیات اخلاقی است و دیگری روایات هستند.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی، با تأکید بر اینکه آیاتی که مستقیما به مطالب اخلاقی اشاره دارد، سرمایه های ماست، اظهار کرد: کتابهای اخلاقی بزرگان از دیگر منابع برای موضوع اخلاقیات است.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان یادآور شد: کتابها و نامههای علمای اخلاق یکی دیگر از منابع اخلاقی برای طلاب حوزههای علمیه میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی اضافه کرد: رفتار فرهنگی یک عالم اخلاقی بسیار مهم است، زیرا بر رفتار دیگران بسیار تاثیرگذار میباشد.
انتهای پیام/