چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ |۱۴ ربیع‌الاول ۱۴۴۶ | Sep 18, 2024
خسوف

حوزه/ ماه‌گرفتگی جزئی در بامداد چهارشنبه، ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ به وقوع می‌پیوندد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، ماه‌گرفتگی جزئی در بامداد چهارشنبه، ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ به وقوع می‌پیوندد.

در این پدیده، تنها بخش کوچکی از ماه در سایه زمین قرار خواهد گرفت و به همین دلیل خسوف قابل توجهی نخواهد بود. ماه‌گرفتگی با مرحله ماه‌گرفتگی نیم‌سایه‌ای آغاز می‌شود که برای چشم انسان چندان محسوس نیست.

زمان ورود ماه به سایه زمین ساعت ۵:۴۳ بامداد، اوج گرفتگی در ساعت ۶:۱۴ بامداد و پایان آن ساعت ۶:۴۶ بامداد به وقت ایران است. با توجه به طلوع خورشید در ساعت ۵:۴۹، در تهران و بسیاری از مناطق ایران فرصت کمی برای مشاهده این پدیده وجود دارد.

۵:۱۲ دقیقه امروز، آغاز خسوف در ایران / ساکنان کدام شهرهای ایران باید نماز آیات بخوانند؟ / کیفیت نماز آیات

در نیمه شرقی کشور، این ماه‌گرفتگی قابل مشاهده نخواهد بود و در نیمه غربی نیز به دلیل روشنایی بامدادی و نزدیکی به طلوع خورشید، شرایط مناسب برای رصد آن فراهم نیست. این پدیده در قاره‌های آمریکا، اروپا، آفریقا و بخش‌هایی از آسیا قابل مشاهده است.

علاقه مندان برای اطلاعات بیشتر درباره این خسوف و اینکه ساکنان کدام شهرهای ایران باید نماز آیات بخوانند، اینجا را کلیک نمایند.

کیفیت نماز آیات:

نماز آیات را به چند صورت می توان بجا آورد:

صورت اول: بعد از نیت و تکبیرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همین طور ادامه دهد تا یک رکعت پنج رکوعی که قبل از هر رکوعی حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نماید و بعد برای رکعت دوم قیام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.

صورت دوم: بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسم‌الله به عنوان یک آیه صحیح نیست) از سوره ای را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آیه دیگری از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگری از همان سوره را قرائت نماید و همین طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره ای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیه ای از یک سوره را بخواند و به رکوع برود و همین طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد برای هر رکوعی به یک آیه از سوره ای اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند. البته هنگام تجزیه سوره، لازم نیست یک آیه کامل بخواند بلکه می‌تواند یک آیه (غیر از بسم‌الله) را نیز به دو قسمت تجزیه نماید.

صورت سوم: یکی از رکعت‌ها را به یکی از دو صورت و رکعت دیگر را به نحو دیگر بجا آورد.

صورت چهارم: سوره ای را که آیه ای از آن را در قیام پیش از رکوع اول خوانده، در قیام پیش از رکوع دوم یا سوم یا چهارم تکمیل نماید، که در این صورت واجب است بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره حمد را در قیام بعدی اعاده نموده و یک سوره یا آیه ای از آن را اگر پیش از رکوع سوم یا چهارم است، قرائت کند، و در این صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha