جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲
دوره آموزشی مدیران مدارس اهل سنت هندوستان در قم آغاز شد

حوزه/ آیین افتتاحیه دوره مدیران مدارس اهل سنت هندوستان در مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی المصطفی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود احمدی میانجی، رئیس مؤسسه آموزش‌های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعه المصطفی امروز جمعه ۳۰ شهریورماه طی سخنانی در این مراسم که در سالن اتحاد مؤسسه برگزار شد، با اشاره به سابقه و تاریخ اسلام در هندوستان اظهار کرد: هندوستان مهد تمدن اسلامی بوده است و این تمدن در آثار باستانی و تاریخی کشور هندوستان مشخص است.

وی، به راهکارهایی در زمینه مشکلات قومی و مذهبی کشور هندوستان پرداخت و افزود: قرآن کریم راهکار حل این مشکلات را بیان کرده است، بر همین اساس کسانی که با شما سر جنگ ندارند با آنها می توانید زندگی مسالمت آمیز داشته و کسانی که با شما جنگ می کنند از خود دفاع کنید. در آیات سوره ممتحنه آمده است «خدا شما را از آنان که با شما در دین قتال و دشمنی نکرده و شما را از دیارتان بیرون ننمودند نهی نمی‌کند که با آنان نیکی کنید و به عدالت و انصاف رفتار نمایید، که خدا مردم با عدل و داد را بسیار دوست می‌دارد».

رئیس مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی خاطرنشان کرد: در زمینه مسئله فلسطین برخی مسلمانان بی تفاوت هستند و سکوت کردند و برخی از مسلمانان عملا وارد میدان شدند و از فلسطین دفاع می کنند ولی برخی از مسلمانان به رژیم صهیونیستی کمک می کنند جاده را در اختیار آنها می گذارند و کالا می فرستند و با آنها تجارت می کنند.

وی قرآن را مایه وحدت مسلمین دانست و افزود: تمام مفسران و شیعیان و سنی ها به این قران تمسک می کنند و این قرآن مایه تمسک است. بر اساس نگاه فقهی هر کسی به شهادتین اعتقاد داشته باشد مسلمان و محترم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی میانجی به معنای صحیح اصل تقیه پرداخت و افزود: تقیه در شیعه به معنای مخفی کردن نیست بلکه به معنای مراعات مصلحت امت اسلامی است و در کتاب اصول کافی نیز به عنوان کتاب روایی شیعیان در باب تقیه، روایات مربوط به این مبحث ذکر شده است.

وی با بیان اینکه برای ما، شیعه و سنی تفاوتی ندارد، گفت: قبله، پیامبر(ص) و شریعت واحد داریم و دلیلی بر جدایی ما نیست ما با شما برادر هستیم.

سپس حجت الاسلام والمسلمین سیدکمال حسینی، نماینده جامعه المصطفی در کشور هندوستان ضمن خیر مقدم به مدیران مدارس اهل‌سنت هندوستان و آرزوی خیر و برکت در سفر به کشور ایران برای آنها گفت: واقعیت های نظام جمهوری و حوزه های علمیه را از نزدیک ببینید و قضاوت کنید.

وی افزود: معتقدیم حوزه های علمیه مغز متفکر جهان اسلام است، اگر حوزه های علمیه غنی و قوی باشند بدون تردید امت اسلام امت قوی خواهند بود.

حسینی ادامه داد: شعار آموزش محوری، پژوهش محوری و تربیت مداری در جامعه المصطفی بسیار غنی و گویا، برای عالمان اسلامی است.

نماینده جامعه المصطفی در کشور هندوستان عنوان کرد: جابر بن عبدالله از پیامبر اکرم(ص) نقل کردند که با هر عالمی که ادعای دعوت می کند همنشینی نداشته باشید مگر عالمی که دارای ویژگی هایی باشد. اول اینکه امت را از وادی شک به وادی یقین دعوت کند و دیگر آنکه تواضع داشته باشد و مردم را از ریاکاری به اخلاص و از تفرقه به وحدت و از دلبستگی به دنیا به زهد دعوت کند.

وی با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر اکرم(ص) دو عامل مشترک بین شیعه و سنی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ما منافع و دشمن مشترک داریم. اگر به این دو مورد عنایت کنیم دست از بسیاری از مسائل تفرقه انگیز برمی داریم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha