به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری سوگواره ملی «روضههای داستانی» با موضوع؛ مواجه انسان معاصر با عاشورا و امام حسین (علیه الاسلام) با حضور سعید لشکری معاون امور استانهای حوزه هنری، سیدمهدی حسینی رییس حوزه هنری استان قم، علی اصغر عزتیپاک دبیر۷ علمی سوگواره و سیدعلی نقیب دبیر سوگواره عصر امروز سوم مهر در حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدا، علی اصغر عزتیپاک دبیر علمی سوگواره در سخنانی گفت: ادبیات فارسی با ماجرای کربلا و عاشورا عجین است به خصوص در حوزه شعر؛ درحالی که ما در حوزه داستان در این سالها تلاشی نکردهایم تا اینهای برای این واقعه مهم تاریخی باشیم در حالی عاشورا فرهنگی را از جنوب لبنان تا عراق، ایران، افغانستان، پاکستان و ترکیه شکل داده است. ویژگی مهم روضههای داستانی این است که ابتدا عدهای از نویسندگان جمع شدند و این ماجرا را شروع کردند و در ایام کرونا زمانی که مجالس روضه تعطیل شد، نویسندگی از قم پیشنهاد نوشتن داستان از کربلا و عاشورا را دادند و ماجرا طی این چند سال جدی شد و امسال فراخوان سراسری صورت گرفت و نویسندگان در دو بخش روایت و داستان شرکت کردند.
وی افزود: داستان عاشورا چیزی نیست که با چند جشنواره رقم بخورد و برای اینکه به یک جریان تبدیل شود باید استمرار داشته باشد تا نویسندگان بتوانند باورهایشان را در قالب داستان روشن کنند و همراهی و نزدیکی به مردم داشته باشند.نزدیک شدن به مردم یک مسئلهی مهم است درحالی که همواره این نقد وجود داشته که نویسندگان از مردم دور هستند؛ امیدواریم این جشنواره به خلق ادبیات ناب، جذاب و خواندنی برای مردم ختم شود و نویسندگان بتوانند اینهای برای کربلا باشند. ما در این جشنواره در دو بخش روایت و داستان با تکیه بر فرهنگ بومی و بکر اقوام نقاط کشور میزبان آثار بودیم. در مجموع ۱۳۰ اثر به دبیرخانه رسید که این آثار توسط زهرا کاردانی و محمد محقق داوری شدند. جشنواره ظرفیتهایی را به ما نشان داد که فکر کردیم میتوانیم از این ظرفیت برای یک گام بلند استفاده کنیم.
این نویسنده با تاکید بر اینکه ادبیات دینی نسبت انسان را با خدا و ارزشهای دینی کندوکاو میکنند، تاکید کرد: ادبیات داستانی دینی در ایران به وقوع پیوسته است هرچند این اتفاق در دیگر نقاط دنیا صورت گرفته و بهعنوان مثال ادبیات مغرب زمین وامدار کتاب مقدس است لذا هرچه ادبیات دینی جدیتر شود، باورهای دینی به کتاب مقدس بیشتر خواهد شد. اولین وظیفه دبیرخانه برگزاری جایزه کتاب سال کتاب دینی در ایران خواهد بود که از بین کتابهای منتشر شده آثار را انتخاب و به علاقهمندان ادبیات دینی معرفی میکند. در کنار آن دبیرخانه کار پژوهشی درباره داستان دینی و تولید کتاب و آموزش دا در دستور کار خواهد داشت.
در ادامه جلسه سعید لشکری بیان کرد: مسئله فراتهران یکی از راهبردهای کلیدی حوزه هنری است تا ظرفیتهای نهفته هنر انقلاب که میتواند نقطه حرکت دهنده و پیشبرنده هنر انقلاب باشد را محقق کند.
وی به سه جشنواره دفاتر استانهای حوزه هنری پرداخت و گفت: جشنوارههای داستان حماسی، جشنواره ادبی بازآفرینی و سوگواره روضههای داستانی از رویدادهای استانهاست که به موضوع هویت دینی میپردازد که بخشی از ساخت امروز ایران مدیون آن است.
لشکری نادیده گرفتن هویت دینی را از خطاهای تاریخی دانست و گفت: سوگواره روضههای داستانی پیوندهای مهم دین و داستان و کربلا به زندگی ما ایرانیان را دامن میزند. معتقدیم کربلا تنها یک انگاره تاریخی نیست بلکه مربوط به زندگی امروز ماست و با اتفاقات دیگرمان پیوند دارد لذا مسئله برگزاری این رویداد تکلیف دینی ماست که در حوزه هنری برگزار کردیم.
معاون امور استانهای حوزه هنری هدف این سوگواره را نزدیک شدن به زندگی مردم دانست و گفت: تمرکز سوگواره موضوع کربلا نخواهد بود و در دورههای بعد به مسائل دین خواهد پرداخت و به رمان و داستان دینی ختم میشود و گره میخورد چراکه نوع زندگی مردم و دین آنها مهم است و در سوگواره گره خوردن به زندگی مردم مهم است.
انتهای پیام
نظر شما