جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳ |۲۳ ربیع‌الاول ۱۴۴۶ | Sep 27, 2024
حجت‌الاسلام خالق پور

حوزه/ قائم مقام جامعه المصطفی گفت: طلاب و روحانیون، اگر مهارت‌های عملیاتی لازم در حوزه دانشی خود را کسب نکنند، این معلومات حتی برای فراگیر نیز کاربردی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین مجید خالق‌پور، قائم مقام جامعه المصطفی دوشنبه دوم مهرماه در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی، شکل گیری جامعه المصطفی را در امتداد سیره نبوی جهانی سازی دین توصیف کرد.

وی با تبریک ایام ولادت رسول گرامی اسلام(ص)، افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص) به عنوان واسطه فیض آشنایی ما با اسلام مورد توجه و انس مسلمانان قرار دارد و از ایشان به عنوان اسوه و الگوی حسنه یاد شده است و حتی الگوبرداری از جزئی ترین حسنات حضرت می تواند برای ما نجات بخش باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خالق پور با تاکید بر لزوم شناخت سیره پیامبر اسلام(ص) و پیروی از آن، خاطرنشان کرد: ارج نهادن به مقام نورانی نبی مکرم(ص)، تنها آشنایی و بازخوانی تاریخ زندگی ایشان نیست؛ بلکه لازم است همه ابعاد زندگی حضرت را به عنوان الگو و اسوه، سرمشق تمام فعالیت های خود قرار دهیم.

وی ادامه داد: برخلاف تاکید قرآن کریم، سیره نبوی در زندگی ما چندان تعریف نشده است. یکی از سیره های مدیریتی حضرت، حرکت در جهت جهانی سازی اسلام است. اسلام دین جهانی است، اما زمینه جهانی سازی آن توسط پیامبر اکرم(ص) صورت گرفت.

استاد جامعه المصطفی افزود: پس از سیزده سال دوره بعثت در مکه، حضرت به مدینه تشریف آوردند و شکل گیری حکومت اسلامی در این شهر انجام شد. یکی از اقدامات حضرت دعوت از مردم شهرها و ملیت های مختلف برای حضور در مدینه جهت آشنایی با اسلام بود. به مرور از طوایف و ملیت های مختلف در مدینه حضور یافتند و یکی از علل مهم جهانی شدن اسلام، همین افراد بودند که پس از بازگشت به کشورهای خود، در عرصه انتشار اسلام کوشیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خالق پور، تشکیل جامعه المصطفی را ادامه همین سیره رسول اسلام(ص) دانست و گفت: با توجه به نام مبارک این مجموعه که توسط رهبر معظم انقلاب انتخاب شده است، جامعه المصطفی در اممتداد سیره رسول گرامی اسلام در مسیر جهانی سازی اسلام حرکت می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در توصیه‌هایی خطاب به فراگیران مجتمع زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی، بیان کرد: کار شما فراگرفتن دانش اسلامی است و لازم است نیمی از توان خود را مصروف دریافت دانش نظری و نیم دیگر را مصروف مهارت عملیاتی سازی دانش در متن جامعه کنید. روحانیت اسلام اگر مهارت‌های عملیاتی لازم در حوزه دانشی خود را نیابد، این معلومات حتی برای فراگیر نیز کاربردی نخواهد داشت.

قائم مقام جامعه المصطفی با تاکید بر توجه به تربیت رفتاری طلاب علوم دینی، اظهارکرد: در روایات ما آمده است رفتار مومن انسان را به یاد خدا می اندازد. تربیت به معنی تنظیم رفتارهاست. اصلاح رفتار، اصلاح اخلاق را نیز به دنبال خواهد داشت و این موضوع در سیره تربیتی اهل‌بیت (ع) مشهود است.

یادآور می‌شود، در پایان مراسم از اساتید و فراگیران برتر سال گذشته مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد.

۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha