به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور، در برنامه صف در اولین روز هفته فراجا درباره وضعیت امنیت کشور اظهار داشت: ما قائل به این هستیم که آسایش خودمان فدای امنیت و آرامش مردم شود، چرا که مردم ما شایسته تکریم و احترام هستند.
وی افزود: اگر امنیت را سه بخش امنیت ملی، داخلی و عمومی تعریف کنیم، آن چیزی که مردم بیشتر با آن درگیر هستند، امنیت عمومی است و برای تأمین امنیت مردم، اول باید دغدغههای آنها را بشناسیم که به همین منظور، نظرسنجیهای مختلفی انجام شد تا دغدغههای مردم در زمینه امنیت عمومی شناسایی شود که اولین آنها شامل سرقت، معتادان متجاهر و ترافیک بود.
سردار رادان بیان کرد: برنامهای که برای تأمین امنیت عمومی مردم بر اساس دغدغههای آنها ریختهایم، به سمتی میرود که کارنامهای قابل قبولی به مردم ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از راهکارها برای کنترل مجرمان حرفهای، استفاده از پابند الکترونیک است، گفت: افرادی که بیش از ۱۰ تا ۲۰ فقره سرقت انجام دادهاند، مجازات شدهاند، اما دوباره به سرقت ادامه میدهند و این کار برایشان به شغل تبدیل شده، اما با اجرای طرح جدید، این افراد تحت کنترل خواهند بود.
سردار رادان بیان کرد: در ابتدا، سه استان برای استفاده از پابند الکترونیک انتخاب شدند، زمانی که استفاده از پابند آغاز شد آمار سرقت افزایش پیدا کرده بود، اما خوشبختانه با انجام عملیات و اقدامات دیگر، از جمله افزایش آگاهی و گشتهای پیشگیری از سایر واحدهای انتظامی، عملیات پیدرپی برای مقابله با سارقین انجام شد.
وی ادامه داد: در پایان سال ۱۴۰۲، توانستیم آمار سرقت را به ۱۹ درصد کاهش دهیم و در کنار آن، افزایش کشفیات نیز گزارش شد، این اقدامات بازدارندگی بسیار خوبی داشت و ما به سمتی حرکت میکنیم که وقوع جرایم با استفاده از پابند الکترونیک، به کشف سریعتر منجر شود.
وی ابراز کرد: توفیق سارقین گاهی اوقات ناشی از غفلت ماست و لذا انتظار داریم با حداقل رعایتها، حداکثر امنیتها ایجاد شود، پلیس پیشگیری در حال تلاش است تا تمامی نفوذهایی که سارقین میتوانند داشته باشند، شناسایی کند و با رعایت و همکاری شهروندان، میتوانیم سال آینده را به سالی بسیار بهتر در این زمینه تبدیل کنیم.
سردار رادان با اشاره به موضوع شهادت مأموران فراجا در عملیاتهای پلیسی، تصریح کرد: خودروی سمند دیگر برای عملیاتهای پلیس فایده ندارد و باید خودروهای ضدگلوله پلیس افزایش پیدا کند تا در کنار عملکرد مثبت ماموران در مقابل تروریستها به آنها کمک کند تا شاهد شهادت ماموران پلیس نباشیم.
رئیس پلیس کشور با بیان اینکه در زمان حضور آمریکاییها در افغانستان، کشت موادمخدر زیادتر شد، اظهار کرد: بالغ بر ۲۱۸ تُن کشفیات مواد مخدر از ابتدای سال تا کنون کشف شده و مردم باید بدانند ماموران پلیس برای کشف این موادمخدر جان خود را کف دستشان قرار دادهاند.
سردار رادان در خصوص کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندگی، یادآور شد: متأسفانه ما همچنان سالیانه حدود ۲۰ هزار نفر از هموطنانمان را در تصادفات از دست میدهیم، این آمار نشان میدهد علیرغم تلاشها برای کاهش این تلفات، هنوز چالشهای جدی در این زمینه وجود دارد.
وی تصریح کرد: عوامل مختلفی در بروز این تصادفات نقش دارند، یکی از مهمترین عوامل رفتار رانندگان است، تخلفاتی مانند سرعت غیرمجاز و سبقتهای خطرناک از اصلیترین علل حوادث و واژگونی خودروها است که اغلب منجر به فوت و قطع عضو میشود، تنها ۱۰ درصد از رانندگان هستند که قوانین را رعایت نمیکنند و همین تعداد اندک، جان ۹۰ درصد دیگر را به خطر میاندازند و به همین دلیل ما پیشنهاد افزایش جرایم را مطرح کردهایم تا از بروز این تخلفات جلوگیری شود.
سردار رادان به نقش امداد و نجات در کاهش تلفات اشاره کرد و گفت: بسیاری از فوتیها در زمان انتقال مجروحین به بیمارستان اتفاق میافتد، در این راستا با وزیر بهداشت و سازمانهای مربوطه مانند هلال احمر و اورژانس صحبت کردهایم تا اقدامات لازم برای بهبود این بخش صورت گیرد.
وی درباره ایمنی خودروها نیز ابراز کرد: متأسفانه خودروهای داخلی از نظر ایمنی وضعیت مناسبی ندارند، بسیاری از تصادفات با این خودروها رخ میدهد و به دلیل ضعف در ایمنی، تلفات جانی بیشتری را شاهد هستیم، برخی از خودروهای داخلی به حق ارابه مرگ هستند و خودروسازان باید به این موضوع رسیدگی کنند.
به گفته سردار رادان، برای کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندگی همکاری بین نهادهای مختلف و توجه جدی به ایمنی خودروها ضروری است.
انتهای پیام/
نظر شما