پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
آیت الله طه محمدی

حوزه/ مراسم گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی، امام جمعه اسبق فامنین، نماینده سابق ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان و نماینده ادوار گذشته همدان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس بنیاد بوعلی و غدیر نیز به صورت همزمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی، امام جمعه اسبق فامنین، نماینده سابق ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان و نماینده ادوار گذشته همدان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس بنیاد بوعلی و غدیر نیز به صورت همزمان برگزار شد.

امام جمعه فامنین در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله طه‌محمدی اظهار کرد: آیت الله طه‌محمدی بسیار شخصیت علمی و تأثیرگذاری بود.

حجت‌الاسلام علی غفاری با تأکید بر اینکه باید علما را به خاطر علمشان تکریم کنیم، خاطرنشان کرد: مدت کوتاهی که در خدمت آیت‌الله طه‌محمدی بودیم و قبلاً هم نسبت به ایشان شناخت داشتیم، بسیار خطبه‌های علمی و متقن و مباحث علمی دقیقی داشتند.

وی با بیان اینکه در روایت داریم که علما را اکرام کنید و گرامی بدارید، تصریح کرد: علت تکریم علما به علم آنها برمی‌گردد. در حقیقت علم است که آن جایگاه را به علما می‌دهد و علما به خاطر علمشان می‌درخشند.

غفاری با بیان اینکه در قرآن آمده است «إِنَّمَا یَخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ»، یعنی از میان بندگان او تنها دانشمندان(ربّانی) خشیت الهی دارند و علت آن عالم بودن است، به کارایی قاعده «تَعلیقُ الحُکمِ عَلَی الوَصفِ مُشعرٌ بِالعِلیّة» اشاره کرد و گفت: این‌گونه قواعد اصولی در تفسیر قرآن مؤثر است.

وی با اشاره به اینکه تمام علم در قرآن جمع است، خاطرنشان کرد: هر علومی را بخواهیم کشف کنیم در قرآن وجود دارد، البته بشر به آن درجه علمی نرسیده که بتواند تمام علوم را کشف کند چراکه علمش محدود است.

امام جمعه فامنین یادآور شد: هر کلمه قرآن 70 بطن دارد و بطن‌های دیگری که از کلمات قرآن ایجاد می‌شود نشان می‌دهد علم قرآن عمیق‌تر از آن است که تصور می‌کنیم.

غفاری با ابرازامیدواری از اینکه باید در تبلیغ و تحقق معارف قرآن کوشا باشیم، مطرح کرد: متأسفانه ما قرآن را تبلیغ می‌کنیم اما در تحقق معارف قرآن کوتاه می‌آییم. حافظان و قاریان خوبی تربیت می‌شود اما این جلسات چقدر در تحقق معارف قرآن مؤثر است؟

وی افزود: خمس و زکات از جمله این معارف قرآنی است به طوریکه با عواید حاصل از تحقق این فریضه‌های الهی می‌توان برای مباحث قرآنی، فرهنگی، مربیان قرآنی و ... هزینه کنیم.

به گفته امام جمعه فامنین، تلاوت قرآنی که محقق احکام الهی نباشد، اثرگذار نخواهد بود بنابراین بر هر یک از ما تکلیف است که در تحقق معارف قرآنی گام برداریم تا بدین طریق جامعه خوب تربیت شود.

وی ابرازامیدواری کرد که همه ما از ادامه دهندگان راه علمای عزیز باشیم چراکه علما شهیدپرور هستند که اندیشه شهدا را شکل دادند تا جانشان را در راه اسلام، نظام و انقلاب فدا کنند.

وی در پایان تصریح کرد: احیاگر معارف قرآنی در میدان عمل باشیم تا به معنی واقعی کلمه معارف قرآنی در جامعه محقق شود.

برگزاری سومین برنامه تقدیر از مفاخر قرآنی در شهرستان فامنین

رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان نیز ضمن تقدیر از حضور مسئولان و فعالان قرآنی شهرستان فامنین و گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله طه‌محمدی گفت: جهاددانشگاهی سه سال متوالی است در سطح کشور، برنامه‌هایی برای معرفی و الگوسازی از مفاخر قرآنی استان‌ها و شهرستان‌های مختلف برگزار می‌کند به طوریکه در سطح استان همدان امسال سومین برنامه تقدیر از مفاخر قرآنی را در شهرستان فامنین داریم و سال گذشته نیز دو برنامه تقدیر در همدان و ملایر انجام گرفت.

دکتر مهدی میرزاپور افزود: درنظر داریم در چنین برنامه‌هایی مفاخر و فعالان قرآنی شهرستان‌ها را دعوت کنیم تا علاوه بر معرفی، برای قرآن‌دوستان و جوانان و نوجوانان الگوسازی شوند.

وی خاطرنشان کرد: در ضمن در این برنامه درنظر داریم از زحمات چندین ساله مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی، امام جمعه اسبق فامنین، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سابق همدان، نماینده ادوار گذشته همدان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس بنیاد علمی، فرهنگی بنیاد بوعلی و رئیس بنیاد غدیر استان که موجبات فخر استان بودند را گرامی بداریم. ایشان از مفاخر قرآنی استان همدان بودند و زحمات زیادی برای ترویج قرآن در استان کشیدند.

توجه به بعد تربیتی قرآن نباید مغفول شود

فرماندار فامنین نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی و سردار شهید همدانی، گفت: امام راحل فرمودند «قرآن، کتاب درمان دردهای بشر است» بنابراین انسان هر اندازه که در توان داشته باشد باید نسبت به قرآن توجه داشته باشد.

روح‌الله حسینی اظهار کرد: در بحث ترویج فرهنگ قرآنی و آموزش قرآن با علمداری و پرچمداری رهبر معظم انقلاب و متولیان امر اموری در حال انجام است و شاهد هستیم که انس با قرآن و حفظ و آموزش آن در کشور ما خیلی هم غریب نیست، اما باید بیشتر به این امر توجه شود.

وی به جواد صارمی از فعالان قرآنی جوان شهرستان فامنین اشاره کرد و گفت: سبک و مرامی که او در تلاوت دارد، بسیار زیبا و ارزشمند است چرا که در اخلاق او متجلی شده و خوشبختانه به نسل نوجوان قرآن‌آموز شهرستان انتقال می‌یابد و این امر بسیار مطلوبی است که هم به آموزش و هم تربیت قرآن توجه دارد.

فرماندار فامنین در پایان توصیه کرد: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که شهرستان فامنین در عرصه مسائل قرآنی زبانزد و پیشگام باشد.

جای خالی فعالیت‌های قرآن باعث بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شود

مدیر بنیاد قرآن استان همدان نیز با اشاره به اینکه فرهنگ غرب در حال آسیب رساندن به فرهنگی غنی اسلامی است البته در کل جامعه بشریت در حال تهاجم است، بیان کرد: امروزه جای خالی فعالیت‌های قرآنی به شدت احساس می‌شود به ویژه در میان جوانان و دانش‌آموزان بنابراین هر چقدر بتوانیم به سمت توسعه جلسات قرآن و تقویت فرهنگ قرآن حرکت کنیم، به همان میزان می‌توانیم از بروز آسیب‌های اجتماعی جلوگیری به عمل آوریم.

جواد صدیق مطرح کرد: بروز آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق و ... همه از فقر فرهنگی و قطع رابطه‌ای است که بین فرهنگ قرآن و جامعه ایجاد شده و همین مسأله تهاجم فرهنگی را موجب شده است.

وی با بیان اینکه ما تمام تلاش خود را به کار می‌بندیم تا جلسات قرآن برگزار کرده و عده‌ای را جذب کنیم اما متأسفانه تلفن‌های همراه و فضای مجازی در حال تربیت فرزندان ما است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که بعد از کرونا به جامعه اسلامی وارد شد، قرار گفتن تلفن همراه و اینترنت در اختیار بچه‌ها بود این در حالیست که هنوز برای فرهنگ‌سازی استفاده از آنها کاری انجام نگرفته است.

صدیق با تأکید بر اینکه کار دشمن در زمینه تهاجم فرهنگی بیشتر و عمیق‌تر است به طوریکه تمام فرهنگ خود را به جامعه ما القا می‌کنند، تصریح کرد: تنها چیزی که می‌تواند در مقابل فرهنگ تهاجم بایستد، قرآن است بنابراین باید جلسات قرآنی را گسترش دهیم و تقویت کنیم.

وی یادآور شد: متأسفانه کمک‌های چندانی به مؤسسات قرآنی سطح استان نمی‌شود در حالیکه هر چقدر این مراکز تقویت شوند، آسیب‌های اجتماعی کم خواهد شد. باید به جای اینکه زندان درست کنیم و افراد را به زندان انتقال دهیم، جلسات قرآن را توسعه دهیم، این موارد برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی خیلی مؤثر است.

مدیر بنیاد قرآن استان همدان با گلایه از ضعیف بودن میزان بودجه قرآنی تصریح کرد: وقتی می‌گویند حافظان قرآن را زیاد کنید، چه کمکی در این راستا انجام می‌شود؟ باید از بچه‌های قرآنی تقدیر شود تا جلسات قرآنی رشد کند.

انتهای پیام/

مراسم گرامیداشت آیت‌الله طه محمدی برگزار شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha