یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
سردار بهروز خوشبخت، مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مسئول کمیته تدوین و تالیف کنگره ملی شهدای استان کرمانشاه

حوزه/ سردار بهروز خوشبخت، گفت: از ۴۰۰ عنوان کتاب ارایه شده ، در مرحله دوم ۴۷ کتاب برگزیده و در مرحله سوم ۳۱ اثر ، برای نمایش در « کنگره ملی شهدای استان »، تایید نهایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمانشاه، سردار بهروز خوشبخت، مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مسئول کمیته تدوین و تالیف کنگره ملی شهدای استان کرمانشاه در آستانه برگزاری کنگره ملی شهدای این استان در نشست خبری با اصحاب رسانه برگزار شد، با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس ۹ هزار و ۸۰۰ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کردند، گفت: این استان همچنین ۱۶ هزار شهید میهمان دارد که کرمانشاهی نبوده‌اند، اما در جبهه‌های استان کرمانشاه، در مقابله با دشمن بعثی به شهادت رسیده‌اند.

سردار خوشبخت با بیان اینکه جبهه‌های استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس محل اجرای عملیات‌های مهمی بوده، گفت: عملیات‌های مهمی مثل تنگ حاجیان در سال ۱۳۵۹، بازی‌دراز در سال ۱۳۶۰، مطلع‌الفجر در سال ۱۳۶۰، مسلم‌بن‌عقیل در سال ۱۳۶۱ و مرصاد در سال ۱۳۶۷ به عنوان عملیات پایانی دوران جنگ تحمیلی در جبهه‌های استان کرمانشاه، طراحی و اجرا شده است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه یادآور شد: رزمندگان استان کرمانشاه، بجز نقش‌آفرینی در عملیات‌هایی که در دوران دفاع مقدس در داخل استان طراحی و اجرا می‌شد، در عملیات‌هایی که در جبهه‌های دیگر استان ‌های هم‌ مرز با کشور عراق نیز طراحی و اجرا می‌شد، شرکت داشتند.

وی با اشاره به نقش برجسته استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس، عنوان کرد: اگرچه در دوران دفاع مقدس همه مردم ایران اسلامی نقش مهمی در دفاع از کشور ایفا کردند، اما برخی از استان‌ها از جمله استان کرمانشاه به دلیل هم‌ مرز بودن با کشور متخاصم، صحنه اصلی مقابله با دشمن بعثی بودند و نقش بی‌بدیلی در دفاع از خاک کشور در برابر دشمنان ایفا کردند.

سردار خوشبخت با بیان اینکه استان کرمانشاه با کشور عراق ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک دارد، گفت: نقش مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس خیلی پررنگ‌تر از مردم دیگر استان‌ها بود، چون مردم این استان با جان و مالشان در برابر دشمنان سینه‌ سپر کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه تاکید کرد: مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع‌مقدس بیش از ۱۲ یگان با تکیه بر ظرفیت‌های سپاه و بسیج تشکیل دادند و نقش بارزی در دفاع از کشور در برابر رژیم بعث عراق ایفا کردند.

وی با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه از مدت‌ها قبل از شروع رسمی جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ درگیر مقابله با تحرکات مرزی دشمنان و نیز توطئه‌های گاه ‌وب ی‌گاه نیروهای ضدانقلاب بودند، گفت: جنگ تحمیلی از شهرستان قصرشیرین در استان کرمانشاه، با تهاجم رژیم بعث عراق شروع شد و مرداد سال ۱۳۶۷ با شکست منافقین در عملیات مرصاد، به عنوان عملیات پایانی دوران دفاع مقدس، در همین استان خاتمه پیدا کرد.

سردار خوشبخت با اشاره به مقاومت ستودنی مردم شهرستان گیلانغرب استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس، افزود: گیلانغرب به دلیل مقاومت مردمانش در برابر رژیم بعث عراق به عنوان دومین شهر مقاوم کشور نامگذاری شده و در تقویم رسمی کشور نیز چهارم مهر ماه به عنوان روز مقاومت مردم گیلانغرب نام گرفته‌ است.

وی با تاکید بر اینکه رژیم بعث عراق در دوران جنگ هشت ساله تحمیلی موفق به تصرف شهر گیلانغرب نشد، بیان داشت: مردم این شهر جانانه در برابر دشمنان سینه‌ سپر کرده و حاضر به ترک دیارشان نشدند، آنها حتی در برهه‌ای از دوران جنگ تحمیلی که دشمنان این شهر را بمباران سنگین کردند، در اطراف شهر اسکان پیدا کردند، تا دوباره به خانه و کاشانه خود بازگردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه با بیان اینکه برگزاری کنگره ملی شهدای کرمانشاه در سوم آبانماه برگزار می شود، ادامه داد: این آثار برگزیده پس از ارزیابی ها و داوری های متعدد برای نمایش در این کنگره تاییدیه گرفته است.

وی تصریح کرد: از ۴۰۰ عنوان کتاب ارایه شده به دبیرخانه تدوین و تحلیف کنگره ملی شهدای ملی کرمانشاه، در مرحله دوم ۴۷ کتاب برگزیده و در مرحله سوم ۳۱ اثر برای نمایش در کنگره ملی شهدای استان تایید نهایی شد.

خوشبخت در ادامه به نقش ویژه استان کرمانشاه در جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: کرمانشاه در هشت دفاع مقدس مستقیم صحنه نبرد بود و علاوه بر این، استان میزبان ۱۶ هزار شهید مهمان در قالب عملیات های متعدد بوده است که هر کدام این شهدا می توانند داستان متفاوت برای بازگو کردن به جامعه داشته باشند.

دانش نامه دفاع مقدس استان کرمانشاه در حال تدوین است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه با اشاره به گستردگی و فراوانی عملیات، درگیری و صحنه نبرد استان کرمانشاه در هشت سال دفاع مقدس، از تدوین یک دانشنامه دفاع مقدس ویژه استان کرمانشاه خبر داد و گفت: این دانشنامه در چهار جلد در حال تدوین است که امیدواریم امسال جلد اول آن که از حرف الف تا چ هست، رونمایی شود.

سردار خوشبخت در ادامه به هزار و ۲۰۰ عنوان دفاع مقدسی در استان کرمانشاه به خاطر شرایط خاص دوران جنگ تحمیلی اشاره و تصریح کرد: تدوین دانشنامه دفاع مقدس کرمانشاه در راستای مدیریت ادبیات پایداری برنامه ریزی شده است.

وی گفت: سالیانه به طور میانگین ۶۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس و مقاومت و پایداری در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در استان کرمانشاه به مرحله چاپ می رسد.

سردار خوشبخت همچنین از تدوین ۲۰ عنوان کتاب صوتی، از تاریخ شفاهی خاطرات رزمندگان، فرماندهان و ایثارگران دفاع مقدس در این اداره کل خبر داد که بعضی از آنها در حوزه کودک و نوجوان در ادبیات پایدار است.

گفتنی است که استان کرمانشاه، با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۲۲ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha