چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
جنگ شناختی به دنبال تغییر هویت افراد و از بین بردن پایگاه اجتماعی است

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران در جمع طلاب اساتید و کادر مدرسه علمیه قدسیه بهشهر به معرفی ابعاد مختلف جنگ شناختی پرداخت.

به گزارش پایگاه خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد جواد قائمی مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران در جمع طلاب اساتید و کادر مدرسه علمیه قدسیه بهشهر با اشاره به موضوع «جنگ شناختی و ارتباط آن با وقایع اخیر خاورمیانه» اظهار داشت: در طول تاریخ همیشه تعارض و اختلاف نسبت به تعریف و مصداق‌یابی منفعت در میان جوامع انسانی بوده و لذا مقطعی را نمی‌توان پیدا کرد که بدون جنگ بوده باشد و یکی از ابزارهای مهم مورد استفاده از این تخاصم‌ها جنگ شناختی بوده است که از آن، به جهت اینکه فرایند آن تا نتیجه بخشی آن، قابل شناسائی نیست، به جنگ موریانه ای نیز تعبیر می‌شود.

وی تصریح کرد: دشمن در جنگ شناختی با دو بعد فردی و اجتماعی افراد یک جامعه سر و کار دارد و لذا در بُعدِ فردی به دنبال تغییر هویت از طریق تصورات فرد نسبت به محیط پیرامونی و ارزشها وبالتبع کنش ها است و در بعد اجتماعی، به دنبال کاهش و از بین بردن پایگاه اجتماعی نظام سیاسی مد نظر از طریق القاء عدم مشروعیت و ناکارآمدی نظام به افراد جامعه است به طوری که از یک طرف هویت افراد و از طرف دیگر پایگاه اجتماعی نظام برای تقابل مورد هجمه واقع می‌شود. لذا به جهت نوع تاثیرگذاری در جنگ شناختی، مقام معظم رهبری از جهاد تبیین بعنوان یک واجب فوری تعبیر می کند؛ چون این جهاد و یا ذکر آن، دارای رابطه مستقیمی با تاب آوری جامعه در مسیر تحولات نظام دارد.

حجت الاسلام قائمی گفت: یکی از ابزارها و عرصه های تخاصمی که دشمنان انقلاب و ایران پس از شکست در جنگ سخت و نرم از جامعه ایران متحمل شده و وارد کارزار آن شده اند؛ حوزه جنگ شناختی است که این روزها می توان ریشه های آن را در «شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران»، تعبیر از طوفان الاقصی بعنوان راهبرد شکست خود را تغییر نظام بین الملل و یا حتی معرفی شهید بزرگوار یحیی سنوار بعنوان جاسوس، جستجو کرد و این سوال را به افراد جامعه القاء می کنند که چه ضرورتی دارد ما از مردم فلسطین مخصوصا غزه یا لبنان دفاع کنیم و منافع خود را در عرصه بین المللی به خطر بیندازیم. و یا اینکه طوفان الاقصی چه عملیات موفقی بوده که موجب شهادت رهبران بزرگ جبهه مقاومت و کشتار بی رحمانه مردم زیادی از جامعه اسلامی توسط صهیونیست‌هایی شده که برای کشتار مردم به دنبال بهانه بوده اند؟

وی تصریح کرد: در جواب این سوالات و شبهات باید گفت: یک اصل در نظام بین الملل وجود دارد و آن این است که اگر وقتی حکومتی بخواهد زنده بماند و بعنوان یک بازیگر سیاسی در عرصه بین الملل نقش آفرینی کند، باید دارای قدرت باشد وگرنه یا یک کشور مرده است و یا بخاطر تعارض منافع کشورهای قدرت از بین خواهد رفت همانند آنچه در اکراین شاهد هستیم و شرط داشتن قدرت برای یک کشور، تفکیک دو مرز سرزمینی با مرز امنیتی می‌باشد چرا که اگر این دو مرز یکی باشد در واقع آن کشور مرده محسوب می‌شود و در عین حال حوزه امنیت و دکترین امنیت دفاعی باید توازن قوا بین قدرت‌های منطقه‌ای حاکم باشد و لذا حمایت از لبنان و غزه به نوعی در وراء وظایف انسانی و شرعی، خدمت به امنیت ایران است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان در ادامه مباحث خود درخصوص اهمیت عملیات طوفان الاقصی بیان داشت: طوفان الاقصی یک عملیات پیشگیرانه بوده که برای ناکام ساختن دشمن در رسیدن به هدفش از طریق از بین بردن زیرساخت‌هابوده است به طوری که رئیس جمهور اسرائیل در سالگرد این عملیات گفته است، طوفان الاقصی تمام آرزوهای ما را به باد داد. چون موجب از بین رفتن طرح «ای میک» که باعث تقویت جایگاه سیاسی- اقتصادی اسرائیل در سطح دنیا میشده را، نابود کرد. از این روی باید گفت عملیات طوفان الاقصی بسیار موفق بوده است. زیرا نتیجه آن به تعبیر مقام معظم رهبری، این عملیات موجب شد تا اسرائیل به ۷۰ سال قبل برگردد. یعنی همانطور که ۷۰ سال قبل برای حفظ حیات خود می جنگید، امروز هم باید بجنگد، با این تفاوت که در آن زمان کسی نبود در عین وجود قدرتهای حامی؛ ولی امروز جبهه های مقاومت در کنار مردم مقاوم و عزتمند لبنان و غزه هستند.

انتهای پیام۳۱۳/۴۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha