به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد ظهر امروز در دیدار با اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان ضمن تسلیت شهادت سید حسن نصرالله و دیگر شهدای جبهه مقاومت، شهید سید حسن نصرالله را شخصیت اثرگذار جهان تشیع و عرب بیان کرد و اظهار داشت: این شهید، زمانی که در تهران دست رهبر معظم انقلاب را بوسید برخی به ایشان اعتراض کردند، اما این شهید اظهار داشت که با همه این عناوین، شاگرد رهبر معظم انقلاب است.
وی افزود: اشتباه دشمنان ما در این است که نمی دانند جنگ ما با آنها متفاوت است و آنها از ترس فرماندهان خود به میدان می آیند، در حالی که ما جنگ و جهاد را عبادت دانسته و افرادی که در راه خدا می جنگند را کارگران خدا می دانیم.
امام جمعه اصفهان با بیان آیه ۲۵۱ سوره بقره و دفع دشمنان الهی گفت: خداوند می فرماید: " وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ "، لذا دشمن این امور را نمی داند و تصور می کند اگر چند نفر از فرماندهان ما را به شهادت برسانند کار این مسیر تمام است.
وی اضافه کرد: اسراییل یک حکومت نیست، بلکه یک سربازخانه است و جمعیتی است که در بین کشورهای اسلامی برای ترساندن آنها قرار گرفته است و نادان ترین قوم در طول تاریخ نیز قوم یهود بوده و اکنون آمریکا، آنها را در بین کشورهای اسلامی قرار داده تا منافع این کشور را تامین کنند.
نماینده ولی فقیه در استان فهماندن این مسئله به مردم که رژیم صهیونیستی دستاویز آمریکا برای سلطه جهانی بر منطقه است را مهم دانست و گفت: اکنون نیز برخی از کشورهای اسلامی از ترس آمریکا به مردم مظلوم غزه کمک نمی کنند، زیرا همه آنها تحت سلطه آمریکا هستند.
وی خاطر نشان کرد: عقل اقتضاء می کند که باید با دشمن، بیرون از خانه و سرزمین خود جنگید و امیرمومنان(ع) نیز در این باره می فرماید: " به خدا سوگند، به هیچ قومی در خانه هایشان تاخت نیاوردند، مگر آنکه زبون خصم شدند".
آیت الله طباطبایی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت خبر و خبرنگاری اشاره کرد و افزود: علمای اسلام و شیعه نیز خود در این باره مطالعه می کنند، به این معنا که یکی از علومی که در حوزه باید خوانده شود، علم رجال است، یعنی علمی که در آن تشخیص داده می شود کدام یک از روات حدیث، درست یا نادرست بوده و این یک علم بسیار بزرگ است.
وی تغییر و تحریف در خبر را مذموم عنوان کرد و ادامه داد: علم گذشتگان و علم تاریخ به وسیله خبرنگاران به دست می آید و بسیاری کتب نوشته شده است که خبر آن را خبرنگاران نقل کرده اند و این امر سابقه طولانی و جهانی دارد.
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر تاثیر خبر در رشد فرد و جامعه تصریح کرد: اگر انسان، تاریخ پیشین را نداند، نمی تواند از گذشته عبرت و درس گیرد ولذا گذشته ما به واسطه روایان و خبرنگاران به دست ما رسیده است.
وی اضافه کرد: در عین حال باید کلام مفید نوشت، زیرا خدا نعمتی به انسان داده که مداد و قلم آن، برتر از خون شهید می شود و باید این قلم را درست به کار برد، تا بتواند شهید درست کند.
امام جمعه اصفهان خاطر نشان کرد: خبرنگار زمانی که می خواهد خبر روز را بدهد کار دشواری انجام می دهد و گاهی نیز تیتری درج می کند تا خبر آن به فروش رود، در حالی که در متن خبر، آن موضوع دیده نمی شود.
وی با اشاره به کلام امیرمومنان(ع) در تشخیص حق و باطل عنوان کرد: حضرت می فرماید:" الباطلُ أنْ تقولَ سَمِعتُ و الحقُّ أنْ تقولَ رَأیْتُ "، باطل آن است که اگر بپرسند از کجا این موضوع را می دانید بگویید شنیده ام، اما حق آن است که انسان خود ببیند، یعنی تا انسان موضوعی را ندیده، نباید درباره آن یقین کند، هم چنان که قرآن کریم نیز فرموده اگر فاسق خبر آورد از آن قبول نکنید.
امام جمعه اصفهان تاکید کرد: مطبوعات و رسانه باید سوالات و شبهات مردم را پاسخ دهد به خصوص در شرایط کنونی که شبهات مردم درباره جنگ فراوان است و ممکن است شنیده ها به مردم ضرر وارد کند، اما اگر یقینیات را بنویسیم جامعه بهتر قبول می کند.
وی یکی از کارهای مهم مطبوعات و خبرنگاران را اطلاع رسانی اقدامات، خدمات و دستاوردهای دولت ها عنوان کرد و افزود: اکنون یکی از کارهایی که مطبوعات و خبرنگاران باید انجام دهند این است که پیشرفت هایی که در حوزه های مختلف از جمله صنعت تولید برق، جاده سازی و احداث اتوبان، ساخت سلاح، ساخت و تولید تجهیزات پزشکی و داروسازی و غیره انجام شده است را برای مردم بازگو کنند و این درحالی است که جمعیت کشور از ابتدای انقلاب تاکنون ۵۰ میلیون نفر رشد داشته است.
آیت الله طباطبایی نژاد اختصاص ستونی در مطبوعات به این موضوعات را مهم دانست و گفت: مهم این است که بیداری، هوشیاری و تمدن اسلامی را با خبر، برای مردم تبیین کنید.
وی خاطر نشان کرد: شورای مطبوعات باید خود شورایی داشته باشد و این موارد را تصویب کند و در اختیار مطبوعات و خبرنگاران قرار دهد ولذا علاوه بر شورای علمی، شورایی که بتواند موارد خطای رسانه ها را گوشزد کند نیز نیاز است.
در ابتدای این دیدارمحمد رضا شواخی، مدیرخانه مطبوعات اصفهان با ارائه گزارشی از وضعیت موجود خانه مطبوعات استان وتعداد رسانه های فعال در سطح استان، بر ضرورت ارتقا سطح سواد رسانه ای مدیران دستگاه ها در شرایط فعلی جهان و کشور و لزوم پیوست رسانه ای درپروژه ها و فعالیت های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی تاکید کرد.
وی افزود: اهمیت نگاه مدیران به رسانه و لزوم آشنایی مدیران با رسانه و کارکرد آن و شناخت مخاطب، توجه به جهت دهی افکار عمومی جهان توسط رسانه ها به ویژه تاثیر بیان روایت اول در رخدادهای مهمی هم چون جنگ، کمک رسانه ها در کاهش هزینه برای نظام در بحران ها و مسائل اجتماعی و توجه به مسائل معیشتی و درآمدی خبرنگاران از مهمترین موضوعات است.
همچنین قلمکاریان، رئیس هیئت مدیره خانه با اشاره به شعار همدلی و بالابردن جایگاه مطبوعات و ایجاد جریان رسانه ای اظهار داشت: عملیات وعده صادق ۲ به دلیل آن که پیوست رسانه ای به همراه داشت، اثرگذاری آن بیشتر بود و هر اقدامی که در دنیا پیوست رسانه ای دارد تاثیر خود را خواهد داشت.
وی با بیان تاثیر کتاب و مطالعه و کم رنگ شدن سرانه مطالعه به دلیل قرار گرفتن افراد در فضای مجازی گفت: این رسالت را با جهت دهی که توسط رسانه و مطبوعات انجام می شود می توان اجرایی کرد.
عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات افزود: رسانه ها، چشم بینا و زبان گویای مردم هستند و مطالبه گری توسط مردم و به واسطه رسانه ها صورت می گیرد.
وی عنوان کرد: خانه مطبوعات، جشنواره ای دارد که هر دو سال یک بار برگزار می شود و به موضوعاتی مانند قرآن و عترت و دیگر موضوعات مختلف پرداخته می شود، هم چنین هیئت مدیره خانه مطبوعات، جلسات هفتگی داشته و اهتمام بر این است که جایگاه رسانه و مطبوعات تبیین شود و مطالبه گری رسانه ای صورت گیرد.
گفتنی است در این دیدارتعدادی از اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات استان اصفهان به برخی از مسائل و دغدغه مندی های خود در این حوزه پرداختند.
انتهای پیام
نظر شما