به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجت الاسلام ناصر عسگری، مسئول امور خانواده در نیروی انتظامی بندرعباس، در دومین کارگاه تربیت مبلغ کودک و نوجوان که با حضور اساتید، کادر، مبلغان و طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(سلام الله علیها) بندرعباس در این مدرسه علمیه برگزار شد، بیان کرد: مبلغ باید بداند که کودک در حال رشد بدنی است؛ یعنی باید برنامه ای برای آن طراحی کرد که در سن و توان بدنی آنها باشد، علائم رشد در دوران پایین تر از شش سالگی بیشتر به لحاظ جسمی و در دوران بالاتر از شش سالگی به لحاظ درونی نمود پیدا می کند.
وی اذعان داشت: نباید توقع داشت کودکان تمام صحبت های شما را درک کنند؛ به عنوان نمونه کودک دروغگو زیر شش سال نداریم؛ آنها از مفهوم دروغ چیزی نمی فهمند؛ بلکه آنها دچار تحلیل غلط و اشتباه هستند، قبل از شش سالگی هیچ کدام از رذایل اخلاقی را نباید جدی گرفت.
مسئول امور خانواده در نیروی انتظامی بندرعباس با اشاره به اینکه مسائل آموزشی باید به تناسب رشد عقلی بچه ها باشد، خاطرنشان کرد: مفاهیم فنی و فلسفی که در حد رشد عقلی بچه ها نباشد بیان نشود، در مسائل قیامت، باید نقطه ایجابی را مطرح کرد، همچنین تعلیم و تربیت بر اساس مطالب محسوس و ملموس باشد.
حجت الاسلام عسگری اضافه کرد: کودکان درک مجموعهای از مطالب و اهداف را ندارند باید به همین دلیل برای هر برنامه فقط یک هدف را دنبال کرد، از آنجایی که در این سن، متمرکز نمودن فعالیت ذهنی برای مدت طولانی دشوار است، باید مطالب را تا حد ممکن به اختصار بیان کرد؛ بنابراین نباید حتی قصه های طولانی بیان شود؛ در داستان باید بیشتر تصویر سازی کنید.
وی در خصوص رشد و تکامل هیجانی و عاطفی کودکان اذعان داشت: یادگیری همان قدر که یک امر هوشی و ذهنی است یک امر عاطفی نیز می باشد، یک مبلغ باید ارتباط عاطفی برقرار کند و در امر تبلیغ هیجان کودکان را با بازی یا بیان مطالب برانگیزد.
مسئول امور خانواده در نیروی انتظامی بندرعباس ادامه داد: مربی و مبلغی توانمند است که در ارتباط با کودکان بتواند آنها را بخنداند، به کودکان باید فرصت داده شود که احساسات هیجانی و عاطفی خود را ظاهر سازند، یکی از عوامل مهم در کاهش مشکلات، شادی و سرور است، کودکان را به انجام کارهایی که در توان آنها نیست وادار نکنید؛ زیرا با این امر، اعتماد خود را از دست می دهند.
نظر شما