به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم مرضیه جعفری کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در نشست تاثیرات فضای مجازی بر روان کودکان که با حضور طلاب و اساتید مدرسه علمیه حضرت زینب (س) امیدیه برگزار شد، گفت: حضور بیش از حد کودکان در فضای مجازی موجب حواس پرتی و استرس آنها می شود که عامل اصلی عدم تمرکز است.
خانم جعفری درباره علائم استرس گفت: از نشانه های استرس لرزش دست و افزایش ضربان قلب است. بر اثر استرس فرد کنترل خود را از دست داده و به رفتار ناشایست دست می زند که در کودکان به صورت جیغ و گریه و یا درگیری با کودکان دیگر و پرخاشگری خود را نشان می دهد.
کارشناس روانشناسی بالینی درباره رابطه فضای مجازی با استرس گفت: در فضای مجازی جایی برای ارتباط اجتماعی با دیگران وجود ندارد و این عاملی برای ایجاد استرس و اضطراب در کودکان می شود. در این بین کودک به دلیل استرس ناشی از استفاده بیش از حد از فضای مجازی تمایلی به ارتباط فیزیکی با دیگر کودکان ندارد و این امر بر تربیت روانی و عاطفی کودک تاثیر منفی خواهد داشت.
وی در ادامه اظهار داشت: والدین برای سرگرم کردن کودک به خاطر مشغله روزمره خود به راحتی امکانات استفاده از فضای مجازی را در اختیار کودک خود قرار می دهند غافل از اینکه علیرغم این که کار خود را به اتمام رسانده اما آسیب های روانی و عاطفی برای کودک خود ایجاد کرده که گاهی این آسیب ها به گونه ای است که جبران پذیر نیز نمی باشند.
خانم جعفری در پایان از حضار خواست که در مقابل شیطنت های کودکانه کودکان خود صبور باشند و برای کارهای خود برنامه ریزی کنند تا مجبور نشوند برای سرگرم کردن کودک خود او را به تنهایی در فضای مجازی رها کنند و سلامت روانی و عاطفی او را به خطر اندازند.
نظر شما