چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹
تبیین اهمیت کتابخوانی و روش مطالعه هدفمند، در جمع بانوان حوزوی مهریز

حوزه/ حجت الاسلام حامدی استاد حوزه، در نشست علمی پژوهشی با موضوع «اهمیت کتابخوانی و روش مطالعه هدفمند» لزوم دانستن نحوه و روش مطالعه در هر علمی را یکی از اساسی ترین و مهمترین گام ها در سیر های مطالعاتی و تحصیلی دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، نشست علمی پژوهشی با موضوع «اهمیت کتابخوانی و روش مطالعه هدفمند» با حضور استاد حوزه، حجت الاسلام حمید حامدی در مدرسه علمیه الزهراء (سلام الله علیها) مهریز برگزار شد.

حجت الاسلام حامدی در ابتدای نشست به اهمیت مساله کتابخوانی پرداخت وکتابخوانی را به عنوان یکی از آداب طلبگی برشمرد و گفت: گاه آنچه فرد می پندارد درست است، خلاف آن مورد نظر بزرگان است و با مطالعه و مراجعه به کتاب‌ها بر فرد کشف خواهد شد.

وی در ادامه به لزوم رعایت آداب طلبگی پرداخت و گفت: برای رشد کردن و کسب توفیق در این راه لازم است طلبه آداب طلبگی را با جزئیاتی که در کتبی نظیر آداب الطلاب حجت الاسلام مجتهدی وامثال آن ذکر شده است، فرا گیرد و سعی کند رفتار و برخورد هایش طبق چارچوب های دین باشد.

استاد حوزه، در ادامه به بیان ارکان پژوهش و مطالعه هدفمند پرداخت و اظهار داشت: در مرحله ی اول برای شروع مطالعه باید علاقه مدنظر گرفته شود و برای ایجاد علاقه به مطالعه نیز می توان از شیوه تفریح با کتابخوانی در موضوعی که مورد علاقه است شروع کرد؛ علاقه اولیه باعث می شود میل به خواندن در فرد ایجاد شود و انس با کتاب به عنوان یک عادت در فرد حس شود.

وی ادامه داد: امروزه با رشد فضای مجازی و شبکه های اجتماعی متاسفانه فرهنگ کتاب خوانی و علم جویی بلکه ریشه های فرهنگ و حیا نیز هدف قرار گرفته و کمرنگ شده است و فضای مجازی با ایجاد تریبون آزاد باعث شده است افراد با هر سطح از علم و فرهنگ در هر زمینه ای اظهار نظر کنند و خود را در هر حیطه ای متخصص بدانند.

حجت الاسلام حامدی در ادامه به رکن دوم در مطالعه هدفمند پرداخت وگفت: دومین گام انتخاب موضوع است، انتخاب موضوع مبتنی بر علاقه که قابلیت تکمیل و پرداختن در حد مسأله وتحقیق داشته باشد فرد را به سمت طرح سوال و چالش جدید در آن موضوع سوق می دهد. این سر آغاز حرکت در یک سیر مطالعاتی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه لازم است فرد به مسائل با طرح سوال برخورد کند و با ایجاد شک، ذهن را به تکاپو در حل مسأله وا دارد بیان کرد: بزرگانی مانند شهید مطهری شک را به عنوان بهترین معبر معرفی می‌کند، در واقع شک وقتی می تواند سبب رشد شود که مانند گذرگاه و معبر باشد و با ایجاد حرکت فرد را به رشد برساند و توجه به این نکته نیز ضروری است که توقف در شک خود مانع است و باعث درجا زدن می‌شود.

حجت الاسلام حامدی در پایان روش مطالعه صحیح در هر علم را، رکن سوم در مطالعه روشمند معرفی کرد و گفت: تا زمانی که هر شاخه ای از علم را با هر موضوعی با یک روش مطالعه کنیم، در مطالعه موفق نخواهیم بود و لزوم دانستن نحوه و روش مطالعه در هر علمی یکی از اساسی ترین و مهمترین گام ها در سیر های مطالعاتی وحتی تحصیلی است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha