جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ |۲۸ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 1, 2024
وظیفه منتظران ظهور حضرت مهدی (عج) در زمان غیبت

حوزه/ استاد حوزه وظایف منتظران ظهور حضرت مهدی عجّل‌اللّه تعالی فرجه‌الشریف را سنگین دانست و گفت: در زمان غیبت باید با سلام دادن به یاد آن حضرت، زیارت بخوانیم و دعاگوی سلامتی برای ایشان باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینعلی عامری روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان افزود: در زمان غیبت برای امام زمان(عج) باید مجالس مدح، تمجید و تعریف برای آن حضرت فراهم و برای سلامی آن حضرت صدقه پرداخت کنیم و به نیابت از ایشان حج و زیارت نیابتی به جا بیاوریم.

محزون و مغموم بودن در زمان غیبت

وی با تاکید بر اینکه وظیفه منتظران حضرت مهدی موعود(عج) در زمان غیبت، تاسی و پیروی به اخلاق، رفتار و اعمال نیکوی آن حضرت است، اظهار کرد: امام زمان(عج) نیز از بندگان خدا توقعاتی دارند.

استاد حوزه، مهموم، محزون و مغموم بودن در زمان غیبت را از جمله وظایف منتظران حضرت مهدی(عج) بیان کرد و گفت: برای امام زمان(عج) باید محزون باشیم چراکه مولایمان در بین ما هست اما ظهور ندارد، همه کس را می‌بینیم اما با وجودی که ایشان زنده است او را نمی‌‎بینیم، صدایش را نمی‌شنویم، در کنار ما نیست و دسترسی به وصال او نداریم و به همین علت باید مهموم، محزون و مغموم باشیم.

به گفته وی، در زمان غیبت امام زمان(عج) باید مهموم، محزون و مغموم باشیم یعنی واقعا باید نگران و غصه‌دار باشیم که آن حضرت در بین ما هست اما دسترسی به ایشان نداریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عامری تصریح کرد: اعمال و کردار مردم باعث شده است که امام زمان(عج) ظهور نکنند و این رفتارها باید اصلاح تا زمینه ظهور آن حضرت فراهم شود.

وی گفت: در دعای ندبه می‌خوانیم «لَیْتَ شِعْرِی أَیْنَ اسْتَقَرَّتْ بِکَ النَّوَی بَلْ أَیُّ أَرْضٍ تُقِلُّکَ أَوْ ثَرَی أَ بِرَضْوَی أَوْ غَیْرِهَا أَمْ ذِی طُوًی عَزِیزٌ عَلَیَّ أَنْ أَرَی الْخَلْقَ وَ لا تُرَی وَ لا أَسْمَعَ لَکَ حَسِیسا وَ لا نَجْوَی عَزِیزٌ عَلَیَّ أَنْ تُحِیطَ بِکَ دُونِیَ الْبَلْوَی وَ لا یَنَالَکَ مِنِّی ضَجِیجٌ وَ لا شَکْوَی» ای امام زمان(عج) ما ناراحت و نگران هستیم که نمی‌دانیم محل استقرار شما کجاست؟ آیا در زمین نجوا یا در زمین طوی هستید؟ برای ما نگران و سخت است که همه کس را می‌بینیم اما شما دیده نمی‌شوید، صداها و نجواها را می‌شنویم اما صدا و نجوای شمار نمی‌شنویم.

استاد حوزه تاکید کرد: هر انسان مسلمان، شیعه و به خصوص اهل علم به ویژه روحانیون در زمان غیبت حضرت مهدی موعود(عج) باید واقعا به یاد آن حضرت باشند و از اینکه دسترسی به ایشان ندارند، محزون و هر روز به فکر امام زمان(عج) باشند.

انتظار جامعه در فرج ظهور حضرت مهدی‌ (عج)

وی، انتظار مردم در فرج ظهور حضرت مهدی(عج) را از دیگر وظایف مسلمانان بیان کرد و افزود: پیامبر اکرم(ص) در حدیثی در کتاب شریف تحف‌العقول فرموده است «أَفْضَلُ جِهَادِ أُمَّتِی اِنْتِظَارُ اَلْفَرَجِ» یعنی برترین جهاد امت من، انتظار فرج است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عامری یادآور شد: امام صادق(ع) نیز در حدیثی فرموده است: هرکس که منتظر ظهور امام زمان(عج) باشد این شخص اگر از دنیا نیز برود مانند کسی است که در خیمه امام زمان(ع) بوده است و بلکه از آن کسانی است که با شمشیر در رکاب رسول‌الله(ص) در راه خدا جهاد و جنگ کرده است. (کتاب کمال‌الدین و تمام‌النعمة از شیخ صدوق)

وی تاکید کرد: انتظار حضرت مهدی(عج) به این معناست که بندگان خدا صبرشان، باورها و اعتقادهای دینی‌شان را از دست ندهند، تسلیم دشمن نشوند و بدانند که ظهور امام وعده و سنت الهی است، حتی اگر یک روز هم از عمر جهان باقیمانده باشد، سید، آقا و مولایمان خواهد آمد.

استاد حوزه گفت: انسان‌ها که به باورهای دینی اعتقاد دارند، ظهور حضرت مهدی(عج) نیز یکی از این باورهاست به این معنا که هرگز نباید تسلیم تبلیغات دشمنان شویم بلکه باید منتظر و صبور باشیم و در عین حالی که صبور هستیم منتظر به این معناست که دل‌شوره داشته باشیم که چرا مولایمان دیر آمد و چرا نمی‌آید؟ مانند کسی که قرار است مسافرش از سفر بیاید، دلواپس و منتظر است و دل‌شوره دارد و به فکر مسافرش هست.

وی تصریح کرد: انسان‌ نیز باید برای ظهور امام زمان(عج) از یک طرف دل‌شوره داشته و از یک سو نیز صبور باشد، خودش را نبازد، صبرش باعث نشود دل‌شوره از بین برود و دل‌شوره بودن نیز موجب نابودی صبر نشود، یعنی باید بین دلشوره و صبر قرار داشته باشد و این معنای انتظار واقعی است.

اصلاح جامعه برای ظهور حضرت مهدی‌ (عج)

حجت‌الاسلام والمسلمین عامری، اصلاح جامعه را از دیگر وظایف مسلمانان برای تعجیل در ظهور امام زمان(عج) دانست و افزود: خداوند تبارک و تعالی در نخستین سوره انفال می‌فرماید «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَصْلِحُوا ذَاتَ بَیْنِکُمْ» مومنان در هر زمان تقوا پیشه و اختلافات و مشکلات را بین خودشان اصلاح و بر طرف کنند.

وی اظهار کرد: کسی که می‌خواهد مصلح باشد باید ابتدا خود را اصلاح و پس از آن جامعه را اصلاح کند بنابر این انسان باید با تقوا پیشه کردن خداترس باشد، خودش را بسازد و اصلاح کند تا بتواند جامعه را اصلاح کند.

استاد حوزه گفت: در روایت دیگری از امامان معصوم(ع) بیان شده است که «کونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکمْ» ، مردم را به دین و راه خدا دعوت کنید اما نه تنها با زبان بلکه با عمل و رفتارتان، یعنی به آنچه که می‌گوئیم ابتدا خودمان عامل به آن و عمل کنیم، خداوند متعال در سوره شریف صف قرآن می‌فرماید «لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفعَلُونَ» چرا سخنی می‌گوئید که عمل نمی‌کنید، اگر انسان‌ها به آنچه را که باور و عقیده دارند عمل کنند، می‌توانند تاثیرگذار و جامعه را نیز اصلاح کنند.

وی تاکید کرد: هیچ مبلغی، تاثیرگذارتر از عمل خود انسان نیست چراکه وقتی کسی ببند شخصی به حرف‌های خود عمل می‌کند، همه جامعه اصلاح می‌شود و به همین دلیل گفته شده است، شمار کسانی که با خلق و خوی نازنین پیامبر اعظم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) مسلمان شدند از تعداد کسانی که با شمشیر مسلمان شدند، بیشتر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عامری تصریح کرد: برای زمینه‌سازی ظهور امام زمان(عج) باید کمک کنیم که یکی از راه‌های آنها، اصلاح جامعه است، باید بررسی شود چه اعمال و رفتاری باعث شده، در ظهور آن حضرت تاخیر شود؟

به گفته وی، اگر گرایش مردم از دنیای مادی و مذموم کم و معنویت زیاد و به دنیای ممدوح روی آورند، یقینا با معنویت زیاد، جامعه اصلاح و زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) فراهم خواهد شد اما متاسفانه وقتی دین خدا، پیامبر، امام زمان(عج) و همه به فراموشی سپرده شوند، در ظهور آن حضرت تاخیر ایجاد می‌شود.

استاد حوزه با اشاره به اینکه اعمال و کردار ما باعث تاخیر در ظهور امام زمان(عج) شده است، تاکید کرد: اگر گرایش مردم خدایی، وحیانی، الهی، مذهبی، اسلامی، قرآنی و دینی باشد، بطور یقین زمینه برای ظهور آن حضرت فراهم خواهد شد.

وی تصریح کرد: خداوند سبحان در سوره طه می‌فرماید «وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکًا» هر کس پشت به من کند و دین، پیامبر، قرآن و ائمه(ع) را از یاد بیرد، زندگی او را تلخ خواهم کرد و اگر این مشکلات برطرف شود، جامعه اصلاح و زمینه‌ساز ظهور حضرت بقیه‌الله(عج) فراهم می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha