به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مهدی غروی در خطبه های امروز نماز جمعه سلفچگان با بیان این که ترس از خدا چگونه است و چگونه باید به این مقام رسید، اظهار داشت: ترس از خدا، به معنای آن نیست که خداوند موجودی وحشتناک است که ممکن است در حق مخلوقاتش ظلم و تعدی کند.
وی ادامه داد: به یقین مراد از ترس در این باره، حالتی است ناشی از احساس عظمت و سلطه مطلقه و بینیازی مطلقِ خداوندی که همه چیز را میداند و همه چیز را از کوچک و بزرگ، و از جزء تا کلِ مجموع هستی را بر مبنای حکمت بالغه آفریده است و هیچچیز و هیچکس توانایی گریز از سلطه و حاکمیتِ او را ندارد.
حجت الاسلام غروی افزود: ترس از خداوند به دو صورت است:خداوند در عالم، ما را از بعضی کارها منع کرده است و نباید انجامشان دهیم و به بعض دیگر از کارها فرمان داده، تا انجامشان دهیم.
وی ادامه داد: اگر از این امرها و نهیهای خداوند اطاعت نکنیم، عذابهای دردناک و آتش جهنم در انتظار ماست؛ علاوه بر اینکه از پاداشهای اخروی (نظیر بهشت) و نعمتهای آن محروم میگردیم. پس مطابق این معنا، ترس از خدا به این است که کارهای ممنوع و حرام را انجام ندهیم و کارهای واجب را به انجام رسانیم.
حجت الاسلام غروی تصریح کرد: به عبارت دیگر، این خداوند نیست که ما باید از او بترسیم؛ بلکه اعمال خود ماست که باید از آن بترسیم؛ چون عذاب جهنم، چیزی جز همان اعمال زشت ما در دنیا نیست و بهشت نیز دستساخته اعمال نیکو و پسندیده خود ماست.
وی افزود: خداترس بودن در این معنا به این است که دزدی نکنیم، غیبت نکنیم و در یک کلام آنچه را که شرع ممنوع و حرام قرار داده، انجام ندهیم و در مقابل هرچه را که خدا به آن فرمان داده، انجام دهیم. روزه، نماز، زکات، احسان به دیگران، حج و ... فرمانهای خدایند. سرکشی از این فرمانهاست که باید از آن ترسید.
حجت الاسلام غروی تصریح کرد: معنای دوم آن است که انسان، عظمت و بزرگی خداوند را در دلش پرورش دهد. در آیات و بزرگی خلقتش از قبیل آسمانها و زمین و شگفتیهایی که در آن وجود دارد، تدبر کند.
وی بیان داشت: اگر این حالت ادامه یابد و در کنار آن، انسان به تصفیه و تهذیب نفس خود نیز بپردازد، به راز عظمت و بزرگی خداوند و کوچک بودن خودش در مقابل آن عظمت بیپایان پی میبرد.
حجت الاسلام غروی ابراز داشت: در آن لحظه انسان، از خداوند میترسد، اما نه مانند ترسی که از یک موجود درّنده دارد، بلکه از نوع ترسی که بسیار شیرین و لذتبخش است و این حالت یکی از مقامات اولیای الهی است و به ندرت برای انسانهای عادی پیش میآید.
وی در ادامه به حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان اشاره کرد و بیان داشت: رهبر معظم انقلاب در نخستین واکنش به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به اهداف نظامی در داخل ایران وعده پاسخ به اقدام اخیر صهیونیستها را دادند، در نگاه ایشان باید به حمله اخیر اشغالگران قدس پاسخ داده شود تا از این طریق زمینه برای اصلاح ادراک غلط صهیونیستها نسبت به جمهوری اسلامی ایران فراهم شود.
حجت الاسلام غروی افزود: اینکه برخی کشورها ایران را به عدم پاسخ توصیه میکنند، یکی از همان مصادیق کوچکانگاری است که رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا، نسبت به آن تحذیر فرمودند.
وی تاکید کرد: توصیه ایران به منصرف شدن از حق ذاتیاش در پاسخ به تجاوزگری صهیونیستها، در ادامه همان سیاست سکوت خفتبار شورای امنیت در قبال جنایات رژیم صهیونی است، سکوتی که نتیجهاش فاجعه نسلکشی و کودککشیهای غزه و فلسطین و لبنان است. سکوتهایی که در طول سالها متمادی بخصوص در یک سال اخیر، رژیم صهیونیستی را وقیح و وقیحتر کرده است.
امام جمعه سلفچگان تصریح کرد: حمایت بیقید و شرط آمریکای مستکبر از رژیم جنایتکار صهیونیست، همراه با مانعتراشیهای متعدد در انجام وظایف شورای امنیت بهعنوان یکی از اعضای دائم، به این رژیم اجازه میدهد که در نهایت شرارت، به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان، و حالا هم علیه ایران، ادامه دهد و بهطور جدی صلح و امنیت منطقهای را از بین ببرد. آمریکا به دلیل حمایتهای کامل سیاسی، مالی، لجستیکی و تسلیحاتی از رژیم سفاک صهیونیستی، در تمام جنایات این رژیم شریک جرم است و بالاخره عواقب این شراکت را متحمل خواهد شد.
وی ادامه داد: روز ۱۳ آبان که در تقویم به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است.
حجت الاسلام غروی در بخش دیگری از صحبت های خود به پویش ایران همدل اشاره کرد و گفت: این روزها برگ جدیدی از امتداد هم بستگی مقدس اجتماعی ورق میخورد که مردم شریف ایران در لبیک به ندای ولی امرشان رهبر معظم انقلاب و در قالب پویش «ایران همدل»، زیباترین تصاویر را در حمایت از مردم مظلوم و شجاع غزه و لبنان خلق میکنند و از طلا و پول و دیگر داشتههای خویش برای کمک و تقویت جبهه مقاومت میگذرند. هرچند خصلت پسندیده سخاوت و مواسات، در ملت عزیز ما نهادینه و دیرینه است، اما این وسعت دید فراملی و نگاه راهبردی به مسائل منطقه، که در پویش همدلی تجلی یافته است، قطعا از برکات انقلاب اسلامی است.
نظر شما