به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی مدیر مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعه المصطفی العالمیه، امروز دوشنبه 14 آبان 1403 در نشست خبری همایش بینالمللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) در مجتمع امام خمینی (ره) قم گفت: این مجتمع آموزشی یکی از رسالتهای خود را تجلیل از شخصیتهای مظلوم و مدافع ولایت تاریخ اسلام میداند.
وی با اشاره به شناسایی ۱۰ شخصیت تاریخی با دو ویژگی مظلومیت و حامی ولایت بودن، افزود: تاکنون دو همایش بینالمللی در مورد حضرت حمزه و خدیجه کبری برگزار کردهایم و این سومین همایش است.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به فراخوان مقالات به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی، اردو و فرانسه گفت: حدودا ۴۰۰ مقاله دریافت کردهایم و ۸۴ مقاله با وسواس زیاد علمی پذیرش شدند که در پنج جلد کتاب منتشر خواهند شد.
وی با اشاره به چاپ مجموعا ۱۹ کتاب در مورد حضرت جعفر بن ابیطالب (ع) گفت: ۱۰ جلد از این تعداد موسوعه است که تمام آنچه در مورد شخصیت جعفر بوده از جمله خاندان ایشان، امامزادههای منسوب به ایشان، ادله نماز جعفر طیار و مسئله آل جعفر در فلسطین از جمله این موضوعات است.
مدیر مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه ۳۷ پیش نشست، ۳ کرسی و ۳ کمیسیون علمی تاکنون برگزار شده است، با اشاره به همکاری شورای شهر در نامگذاری بلوار جعفر طیار در ادامه بلوار عمار یاسر گفت: مراجع تقلید در دیدارها از برگزاری همایش در مورد شخصیت حضرت جعفر طیار ابراز خوشحالی و تشویق کردند.
وی با اشاره به تشرف برگزارکنندگان این همایش به محضر رهبر انقلاب اسلامی گفت: معظم له حدود بیست دقیقه سخنرانی کردند که فیلم آن همزمان با روز برگزاری همایش پخش خواهد شد.
فیلم جعفر طیار سریال ردیف الف میشود
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به استقبال رهبر معظم انقلاب از برگزاری این همایش گفت: ایشان همچنین با بیان اینکه بار درام زندگی حضرت جعفر (ع) بسیار زیاد است بر ساخت سریال در مورد جعفر ابن ابی طالب (ع) تاکید کرده و دستور آن را صادر کردند.
مدیر مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعه المصطفی العالمیه با تاکید بر اینکه باید نام جعفر ابن ابی طالب (ع) احیا شود، گفت: روز شهادت ایشان یک امر مسلم است و جزو وقایع دو روایتی و حدسی نیست. پیامبر (ص) در شهادت ایشان گریست و حضرت علی (ع) فرمود کمرم شکست.
وی افزود: جعفر شخصیتی است که پیامبر (ص) در مورد او فرمودند خُلقا و خَلقا شبیه من است. ایشان همچنین ذوجناحین است و ائمه ما در افتخارات خود همواره از ایشان نام بردهاند. جعفر سردار جنگ موته و رئیس مهاجرین در حبشه بود. زمانشناسی، سخاوت و ابوالمساکین بودن از ویژگیهای ایشان است.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی به یک ویژگی بسیار مهم جعفر ابن ابی طالب (ع) پرداخت و گفت: جعفر حدود ۲۰ سال قبل از اسلام را درک کرده بود اما طی آن مدت شرک، شرب خمر، روابط نامشروع و دروغ در زندگیاش جایی نداشته است.
وی همچنین با اشاره به اینکه شخصیت دیگری که در همایش بعدی که به آن پرداخته خواهد شد حضرت ام سلمه است، گفت: تاکید رهبر انقلاب نیز بر همین شخصیت برجسته بانوان تاریخ اسلام است.
جعفر بن ابیطالب مرد جهاد و نیایش بود
حجتالاسلام والمسلمین عبدالمحمدی دبیر علمی همایش جعفر بن ابی طالب (ع) نیز طی سخنانی در مورد این شخصیت تاریخ اسلام گفت: ایشان از اصحاب برجسته پیامبر (ص) است که سراسر زندگی اش فداکاری و خدمت به اسلام و مکتب بوده و از هر مشکلی استقبال کرده است.
وی با تاکید بر اینکه هجرت به حبشه کار بسیار ارزشمندی بود، افزود: ایشان در این سفر با انواع خطرات مواجه بود اما اسلام را با منطق علمی دقیق خود گسترش داد و وقتی بازگشت به عنوان فرمانده سپاه اسلام نقش ایفا کرد. ایشان از نظر معنوی یک شخصیت ممتاز بود و شایستگی داشت که پیامبر نماز تسبیح را به او هدیه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالمحمدی با اشاره به اینکه جعفر بن ابیطالب مرد جهاد و نیایش و تضرع و از قهرمانان جهان اسلام است، گفت: هر ملتی در دنیا از قهرمانان خود تجلیل میکند و قرآن هم بر این مهم تاکید کرده است، لذا این وظیفه انسانی و دینی ما هم هست.
دبیر علمی همایش با تاکید بر اینکه شخصیتهای مطرح جهان اسلام راه گسترش این دین و مقاومت در برابر مستکبران را به ما نشان دادهاند، گفت: پیامبر اسلام (ص) جنگهای متعددی را پشت سر گذاشت و شخصیتهای بزرگی همچون جعفر در خدمتش بودند که راه گسترش اسلام که مقاومت و عدم سازش با کفر است را به ما نشان دادند.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالمحمدی با تاکید بر اینکه تجلیل از جعفر ابن ابیطالب (ع) الگوسازی و ارائه الگو به جامعه است، افزود: تجلیل از جعفر طیار یک معنایش این است که ما بر این راه تاکید کنیم. ما موظفیم از پیامبر(ص) تبعیت کنیم. امامین انقلاب اسلامی در طول ۴۵ سال به درستی این الگو را از پیامبر (ص) گرفتند و در برابر ستمگران ایستادگی کردند.
وی با اشاره به تشکیل کمیته علمی این همایش از سال گذشته گفت: حدود ۵۰ مقاله سفارشی داریم. کتابهای سفارشی هم داریم. رمانی به نام «بر روی بالهای سرخ» که اثر نویسندهای است که دکترای تاریخ است. در مجموع ۱۹ کتاب منتشر میشود.
حجتالاسلام عبدالمحمدی با اشاره به برگزاری چهار پنل تخصصی در روز چهارشنبه گفت: پنلهای شخصیت شناسی، منبع شناسی، تاریخ و جغرافیا، و قرآن و حدیث با بررسی ۲۰ مقاله در روز چهارشنبه قبل از ظهر برگزار خواهد شد.
همکاری ۲۰ مرکز و نهاد علمی با دبیرخانه همایش
حجتالاسلام اوصیا دبیر اجرایی این همایش نیز جعفر بن ابیطالب (ع) را اولین مبلغ بینالمللی اسلام دانست و گفت: نقطه آغاز این همایش از دی ماه ۱۴۰۱ کلید خورد.
وی با اشاره به همکاری ۲۰ مرکز و نهاد علمی با دبیرخانه این همایش گفت: همچنین نمایندگی المصطفی در ترکیه اعلام آمادگی کرده است که آثار علمی همایش را به زبان ترکی ترجمه کند.
حجتالاسلام اوصیا در مورد نحوه برگزاری همایش نیز گفت: این همایش به صورت حضوری و برخط نیز از شبکههای قرآن سیما، نور و خبر پخش خواهد شد. علاوه بر این، دو آدرس tv.mou.ir و live.mou.ir/research نیز این همایش را به صورت زنده پخش خواهند کرد.
همایش بین المللی جعفر بن ابیطالب (ع) ذوالجناحین با سخنرانی آیت الله العظمی سبحانی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز پنجشنبه ۱۷ آبان در مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) واقع در میدان جهاد قم برگزار میشود.
انتهای پیام
نظر شما