به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، از اصفهان حجتالاسلام والمسلمین سید حسین مومنی در جلسه اخلاق طلاب مدرسه تخصصی شهید طباطبایی نژاد به اهمیت اعتدال در رفتار و گفتار از منظر دینی و عقلانی پرداخت.
وی بیان کرد: اعتدال به معنای عبور از افراط و تفریط است و نمونههایی مانند شجاعت که حد وسط بین بزدلی و جسارت است، شاهدی بر این مدعاست.
معاون تبلیغ و فرهنگ عمومی حوزه علمیه اصفهان همچنین به نقش رسانههای دیجیتال و فضای مجازی در تبلیغ دین اشاره و تأکید کرد: مبلغین در این حوزه باید محتواهای متعادل و اخلاقی تولید کنند تا تاثیرگذاری مطلوب داشته باشند.
اهمیت کمالگرایی در روابط اجتماعی
وی خاطر نشان کرد: ما در مسیر باید حد اعتدال و نقاط قوت و ضعف را بشناسیم و سعی نماییم از آن عبور کنیم، ما توان تغییر برخی مسائل پیرامون را نداریم و باید آن را بپذیریم و توانمان را متناسب با آن تنظیم کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین مومنی در ادامه با انتقاد از کمالگرایی افراطی در حوزه اخلاق و زندگی عملی، اظهار داشت: کمالگرایی بیش از حد، مشکلاتی را در زندگی ایجاد میکند، توقع یافتن همسر یا محیطی بیعیب، به ایدهآلیسمی دستنیافتنی منجر میشود که در عمل مسائل و روابط اجتماعی را تحتالشعاع قرار میدهد، به همین دلیل هم محاسن و هم معایب باید دیده شود و آن مختص به ائمه است؛ کمالگرایی در حوزه اخلاق اسلامی خوب است اما در حیطه عمل اگر راه پیدا کرد زندگی را بر فردسخت میکند.
تاکید بر رعایت تقوا و اخلاق در طلبگی
حجتالاسلام والمسلمین مومنی مهمترین عوامل موفقیت در طلبگی را رعایت تقوا و مسائل اخلاقی دانست و افزود: رعایت احترام به استاد، والدین و احترام مومن به مومن از اصول است که در پیشرفت معنوی طلبهها نقشی اساسی دارد».
وی در توضیح این نکته خاطر نشان کرد: به اندازه ای رعایت مسائل اخلاقی در پیشبرد انسان به معنویات اثر دارد که هیچ چیز دیگری این تاثیر را ندارد.
معاون تبلیغ و فرهنگ عمومی حوزه علمیه اصفهان به داستانی اشاره کرد و گفت: پیغمبر (ص) فرمود فردای قیامت هیچ چیز به اندازه اخلاق اثر آن در کارنامه اعمال انسان تاثیر ندارد.
وی در ادامه به ذکر داستانی در خصوص رعایت اخلاقیات و غیبت کردن پرداخت و گفت:گاهی طلبه ها حرف نمیزنند، نه غیبت میکنند نه دروغ میگویند اما جوری رفتار میکنند که موجب اذیت و آزار کسی میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مومنی در این نشست اخلاقی با طلبههای حوزه علمیه، بر اهمیت رعایت اخلاقیات به عنوان رمز موفقیت در طلبگی تأکید کرد.
وی اظهار داشت: طلبهها اغلب ادعای تقدس دارند، اما گاهی با رفتارهایی موجب دلگیری دیگران میشوند و از این مسئله چشمپوشی میکنند، که این رفتار نادرست است.
استاد حوزه با تاکید بر رعایت نکات اخلاقی که فرد را به سوی کمال سوق میدهد افزود: تمام کسانی که در طلبگی موفق شدهاند، رمز موفقیت خود را در رعایت مسائل اخلاقی میدانند و حتی افرادی که از نظر علمی بسیار برتر بودند و به عنوان مرجع شناخته میشدند، در صورت عدم رعایت اخلاقیات نتوانستند به کمال واقعی دست یابند.
وی در این باره بیان کرد: مرحوم علامه طباطبایی، یکی از بزرگترین علمای معاصر، در مورد حافظه و تواناییهای خود گفته است که حافظه قویای نداشته است و حتی به ایشان گفته شده بود که با این حافظه به درد طلبگی نمیخورد، اما ایشان با توسلات و رعایت اخلاقیات توانستند به مقام والای علمی دست یابند و این در حالی است که افرادی با هوش و استعداد بالاتر از ایشان، به چنین جایگاهی نرسیدند.،خداوند به درس خواندن و حافظه ایشان برکت داد.
تقابل ایدئولوژیک با جریانهای صهیونیستی
وی همچنین به مسائل سیاسی و ایدئولوژیک اشاره و تصریح کرد: مواجهه اسلام با جریانهای منحرف، از جمله صهیونیسم، از صدر اسلام ادامه دارد و این نزاع ایدئولوژیک با ظهور حضرت مهدی (عج) به پایان خواهد رسید.
حجتالاسلام والمسلمین مومنی خاطرنشان کرد: در روایت است در جنگ آخرالزمانی مسلمان در بیت المقدس درگیر میشوند، یهودیان فرار میکنند و در پشت درختان غرقد مخفی میشوند، آنها کشت درخت غرقد دارند و روایات های ما را بررسی کرده اند و پنداشته اند در صورت صحیح بودن روایات از آن استفاده کنند و پشت آن پنهان شوند.
وی در پایان، نسبت به تداوم مقاومت و بصیرت در برابر دشمنان اسلام ابراز امیدواری کرد و و گفت: مقاومت و ایستادگی مسلمانان، باعث نجات مردم لبنان، غزه و فلسطین و زمینهساز ظهور حضرت مهدی (عج) خواهد بود.