به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام احمد رهدار در نشست هماندیشی «محور مقاومت و تمدنسازی نوین اسلامی» که امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه در مشهد برگزار شد، به بررسی ابعاد مختلف مقاومت پرداخت و در شش محور اصلی مسائل و موضوعات مرتبط با این مفهوم را تبیین کرد.
وی اظهار داشت: باید بتوانیم گامهای بعدی مقاومت را از سطح انتخابهای شخصی و ذوقی خارج کنیم و لازم است تأملات نظری دقیقی در این زمینه انجام گیرد.
عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به دو حوزه اصلی مطالعات مربوط به مقاومت اشاره و بر لزوم تولید نظریههای قرآنی در این زمینه تأکید کرد و گفت: تعمیم گفتمان مقاومت به مناطق جدید، به ویژه در جهان اهل سنت از طریق تولید نظریه قرآنی مقاومت مقدور میشود.
وی به ظرفیتهای تراث اسلامی در حوزههای مختلف فقه، اخلاق، عرفان و فلسفه اشاره کرد و خواستار فعالسازی این ظرفیتها برای تولید نظریههای مختلف مقاومت شد.
وی با اشاره به گونهشناسی مقاومت، بر لزوم شناسایی و به رسمیت شناختن روایتهای متکثر از مقاومت تأکید کرد.
حجت الاسلام رهدار، به مصادیق مختلف مقاومت در تاریخ اسلام اشاره کرد و یادآور شد: ما باید مقاومتهای زنانه، خاندانی، ملی و مذهبی را شناسایی و تحلیل کنیم.
وی به تشریح آسیبشناسی مطالعات مقاومت در ایران و همچنین نیاز به مطالعه روایات رهبران مقاومت از زبان خودشان پرداخت.
حجت الاسلام رهدار بر لزوم پاسخ به شبهات پیرامون مقاومت و پیوستنگاری مقاومتی برای طرحها و برنامهها تأکید کرد و ادامه داد: هر کاری که میخواهد اجرا شود، باید آثار و تبعات آن نسبت به گفتمان و جبهه مقاومت بررسی و تبیین شود.
انتهای پیام. /