به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین ،حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی امروز در دیدار حجتالاسلاموالمسلمین سیدعلی عماد، رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه کشور گفت: پیدا کردن نخبگان یک ضرورت است، خدا به شما خیر بدهد که این عَلم را بلند کردهاید و این بساط را پایهگذاری کردهاید، نخبگان فرصت هستند اما اگر نادیده گرفته شوند، تبدیل به تهدید میشوند.
وی ادامه داد: استعدادیابی را میتوانیم به قبل از حوزوی شدن فرد ببریم، یعنی برویم بگردیم این نخبهها را پیدا کنیم و آنها را حوزوی کنیم، این راهکارهای زیادی دارد، ما طلبههای زیادی داریم که با آموزش و پرورش ارتباط دارند و آنجا فعال هستند، اینها میتوانند افراد مستعد طلبگی را پیدا کنند و استعدادها را جذب حوزه کنند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: یک چیزی هم بهعنوان آفت استعداد وجود دارد، آدمهایی را میشناسیم که استعداد بالایی داشتهاند، اما استعدادشان برایشان آفت شده است، برای اینکه اینها وقتی به مدرسه میرفتند همین که معلم درس را میگفت سریع متوجه میشدند و دیگر نیازی نمیدیدند که مطالعه کنند یا از هممباحثهشان استفاده کرده و تبادل فکر کنند، اینها چون استعداد داشتند کار نکردند، بنابراین استعدادشان کمکم خاموش شد و آنهایی که استعدادشان کمتر بود، به خاطر اینکه خودشان را به کلاس برسانند، مباحثه، مطالعه و فکر کردند و زحمت کشیدند و از این آدم بااستعداد جلو زدند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: این یک مسئلهای است که در جامعه نخبگانی باید کاری برای آن کرد، برخی به خاطر نخبه بودنشان خیلی به خودشان زحمت نمیدهند که بیایند فکر، مطالعه و مباحثه کنند، کتاب بخوانند یا پای درس بنشینند.
وی خاطرنشان کرد: خیلی وقتها حافظه را با استعداد اشتباه میگیریم، حافظه یک بخش از استعداد است، این هم نعمت است، اما خیلی وقتها حافظه ممکن است آدرس غلط به آدم بدهد، ممکن است کسی حافظه خوبی داشته باشد و معدلش ۲۰ باشد اما قدرت عمیق و دقیق تحلیلی نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تأکید کرد: خیلی از نخبگان ما ممکن است جذب جاهای دیگر شوند، برای مثال یک وقت ممکن است ارتش بخواهد برای قسمت عقیدتی و سیاسی خودش طلبه جذب کند، آنها میگردند ببینند چه طلبهای بهتر است، همان را میبرند، در آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، جهاد سازندگی و همه جای دیگر هم اینگونه است.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: بنابراین دستگاهها و سازمانها معمولاً از میان مستعدین حوزوی، طلبهها را جذب دستگاه خود میکنند، بنابراین باید برای این خروجی استعدادها نیز تدابیری اندیشید.
وی یادآور شد: تفاوت نخبهیابی در حوزه و معیارهای حوزوی برای نخبه دیدن یک نفر، شاید با جاهای دیگر تفاوت جدی و ماهوی داشته باشد، ما اگر بخواهیم نخبه حوزوی انتخاب کنیم، باید برویم در قرآن ببینیم قرآن چه کسی را نخبه میبیند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: خدای متعال در آیات ۱۹۰ و ۱۹۱ سوره آلعمران میفرماید (مسلما در آفرینش آسمانها و زمین و در پی یکدیگر آمدن شب و روز برای اولیالالباب و خردمندان نشانههایی قانعکننده است، همانان که خدا را در همه احوال ایستاده و نشسته و به پهلو آرمیده یاد میکنند و در آفرینش آسمانها و زمین میاندیشند که پروردگارا اینها را بیهوده نیافریدهای، منزهی تو پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار).
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین عنوان کرد: اولیالالباب در این آیه همان نخبهها هستند، این تفکر مثل نهال است، ذکر مثل زمین است، ما باید نهال را در زمینی بکاریم که شایستگی داشته باشد، اگر فکر در سرزمین ذکر کاشته شود، این فکر شکوفا میشود، چنین فکری در میان دانشگاهیان تبدیل به فردی مانند شهید شهریاری میشود که یک پدیده ارزشمند بود و پایه امنیت کشور ما به حساب میآید.
وی بیان کرد: سردار سلیمانی با چنین شاخصهای سردار سلیمانی شد، امام (ره)، رهبر حکیم انقلاب، سید حسن نصرالله و بزرگان نخبگان عالم هستی همین شاخصههای آیه ۱۹۱ سوره آلعمران را داشتند، این عزیزان تفکر را در سرزمین ذکر داشتهاند.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه ۲ تا سوره انفال میفرماید مؤمنان در پیشگاه آیات قرآنی بیتفاوت نیستند، آنقدر استعداد و زمینه معنوی دارند که قرآن بزرگشان میکند، توکل اینها به خدای متعال است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: خدای متعال در آیه ۲۹ سوره انفال میفرماید (ای اهل ایمان، اگر خداترس و پرهیزکار شوید، خدا به شما فرقان میبخشد، یعنی دیده بصیرت دهد تا به نور باطن حق را از باطل فرق گذارید و گناهان شما را بپوشاند و شما را بیامرزد، که خدا دارای فضل و رحمت بزرگ است).
وی تصریح کرد: یعنی تیزبینی و دیدن موشکافانه مسائل و تفکیک بین خوب و بد، حق و باطل، درست و نادرست در همه عرصههای علمی، معنوی، عرفانی از ویژگیهای اینهاست.
امام جمعه قزوین یادآور شد: ما باید این معیارها را ببینیم، ممکن است یک وقتهایی یک نفر با توجه به معیارهای قرآنی نخبه نباشد، باید روی آمار نخبگانی که آنها را با استفاده از معیارهای قرآنی پیدا کردهایم حساب ویژه باز کنیم.
انتهای پیام /
نظر شما