به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمانشاه، به مناسبت ارتحال سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی(ره)، صبح امروز، نشست علمی « اسماء و صفات الهی » از منظر علامه طباطبایی(ره) ، با حضور اساتید، در مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) کنگاور، همزمان برخط برگزار شد.
در نشست نهم حجت الاسلام والمسلمین سعید سناییمهر، مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) شهرستان کنگاور، پیش از ظهر امروز، به عنوان سخنران اصلی، اظهار داشت: موضوع «اسماء و صفات الهی» ، یکی از مهمترین و در عین حال از کهنترین مباحث کلام اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین سناییمهر، ادامه داد: اگر تفصیلیتر صحبت کنیم، باید گفت، مهمترین مسایل در اوصاف الهی از اندیشههای علامه طباطبایی(ره)، در سه محور کلی صورت بندی شده است که عبارتند از:
1- مباحث لفظشناختی صفات
2- مباحث وجود شناختی صفات
3-مباحث معناشناختی صفات
مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) شهرستان کنگاور، مهمترین بحث در حوزه « اسماء و صفات الهی » را بحث معناشناسی دانست که به بررسی موضوعاتی چون، مقیاس شناخت صفات خداوند، چگونگی تبیین و توصیف خداوند، تحلیل معانی صفات، اقسام صفات و... میپردازد.
وی با اشاره به اینکه مرحوم علامه طباطبایی (ره) با بهرهگیری از سه اصل محوری در حکمت متعالیه؛ یعنی «اصالت وجود»، «اشتراک معنوی وجود» و « تشکیک در حقیقت وجود» که گفته میشود وجود خداوند در اعلی مراتب قرار دارد ، گفت: وجود خداوند هستی محض است و حتی ترکیب ماهیت و وجود در آن راه ندارد، بلکه صرف الوجود است.
حجت الاسلام والمسلمین سناییمهر، در باب صفات نیز سه اصل محوری در حکمت متعالیه؛ اظهار کرد: صفات خداوند به طور مطلق و منزّه از هرگونه عیب و نقصی به خداوند متعال اسناد داده میشود.
مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) شهرستان کنگاور، گفت: ایشان معتقدند که صفات انسان وار از قبیل «تکلم»، «وجه», «رؤیت» و «جاء» در همان معنای حقیقی خودش به کار رفته است و نیازی به تقدیر گرفتن کلمه یا قائل شدن به مجاز نیست.