حجت الاسلام روح الله رضوی مدیر محصولات علمی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه در گفت و گو با خبرگزاری حوزه به مناسبت هفته کتاب به فعالیتهای این مرکز پرداخته است که در ادامه آن را می خوانید:
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات چه زمانی تشکیل شد و در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات در سال ۱۳۷۸ افتتاح گردید که فعالیت اصلی آن پاسخگویی به سوالات مردم بود، این فعالیت در ذیل گروه های علمی مرکز صورت میگرفت که عبارتند از: قرآن و حدیث، کلام و دین پژوهی، تاریخ و سیره، تربیت و مشاوره، سیاست، حقوق و ادیان و مذاهب؛ پس از چند سال با ورود مراکز دیگر به حوزه پاسخگویی به سوالات، جهت پرهیز از موازی کاری، فعالیت این مرکز در زمینه پاسخ به سوالات کم شد و بیشتر فعالیت خود را به پاسخ به شبهات متمرکز نمود.
از ابتدا نتایج فعالیت های این مرکز در قالبهای متنوعی مانند کتاب، جزوه، نرم افزار و سایت تهیه و در اختیار مردم قرار میگرفت که همچنان این فرایند ادامه دارد.
در حوزه کتاب تاکنون چند عنوان کتاب چاپ کردید؟
تاکنون بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب توسط این مرکز چاپ شده که ۳۷ اثر مربوط به ۴ سال اخیر می باشد؛ در کنار این تعداد حدود ۵۰ عنوان کتاب آماده چاپ داریم که حدود ۲۰ عنوان کاملا آماده شده و مابقی بیش از ۹۰ درصد از فرآیند آن طی شده است که ان شاءالله در اولین فرصت بتوانیم در دسترس مخاطبین قرار دهیم. لازم به ذکر است تیزرهای معرفی این کتاب ها در فضاهای مختلف مجازی جهت اطلاع رسانی به مخاطبین بازنشر می شوند که از آن جمله می توان به کلیپ معرفی کتاب "اسلام، ایران، ناسیونالیسم" به قلم آقای محمدحسین فتاحیان که اخیرا اطلاع رسانی رسانی شده، اشاره نمود.
ساختار و ماهیت کتابهای تولیدی مرکز چگونه است؟
کتابهای تولیدی این مرکز یا تألیفی است که در موضوع یک شبهه مهم توسط یکی از اندیشمندان نوشته شده یا این که مجموعه ای از پاسخهای مرکز است که در یک موضوع مهم و مورد نیاز جامعه تجمیع شده و یا این که محتوای نشست های علمی است که توسط نخبگان حوزوی و دانشگاهی ارائه شده و متن آنها مستند و آماده سازی شده و در قالب کتاب منتشر می شود.
آثار مرکز بیشتر برای چه سطح یا کدام بخش از جامعه تهیه می شود؟
متون ما به صورت معمول برای سطح دیپلم به بالا تهیه می شود اما اغلب برای دوره متوسطه دوم هم قابل استفاده است؛ از گذشته، ما برخی کارها را به صورت خاص برای کودک و نوجوان تهیه میکردیم، اما در سالهای اخیر ورود خاص کردهایم برای تولید کتاب در حوزه زنان و نوجوانان و همینطور در عرصه تولیدات ادبی مانند کتاب شعر و داستان که امیدواریم بتوانیم در این زمینهها فعالیت مان را از حیث کمی و کیفی افزایش دهیم.
نکته پایانی
اول تشکر می کنم از شما که برای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی تلاش می کنید؛ واقعا فرصت هفته کتاب را باید مغتنم بشماریم و از ظرفیتی که برای این مهم ایجاد می شود باید به نحو احسن استفاده کنیم، خوب است که متولیان و سیاست گذاران حوزه کتاب هم دست و دلبازی کنند و با دادن بن و یارانه خرید کتاب به قشر فرهیخته کتاب خوان کمک کنند تا بتوانند کتابهای مورد نیازشان را تهیه کنند که خرید کتاب توسط مردم کمک بزرگی است به چرخه ای که شامل نگارندگان، ویراستاران، طراحان جلد، کسانی که خدمات فنی انجام می دهند، چاپخانه ها و سایر اقشاری که دست اندرکاران چاپ و نشر هستند. امیدواریم روزی برسد که سرانه مطالعه کتاب در کشور ما از سایر کشورها بیشتر شود.
انتهای پیام
نظر شما