به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام سید جلال حسینی، در حاشیه مراسم رونمایی از تازه های نشر آستان قدس رضوی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت ترویج کتابخوانی، اظهارداشت: کتابخانههای آستان قدس رضوی با بیش از صد میلیون منبع اطلاعاتی، میتوانند به عنوان یک پل ارتباطی مؤثر برای نسلهای آینده در حوزههای فرهنگی و علمی عمل کنند.
وی افزود: یکی از اهداف این طرحها، حمایت از پژوهشگران است. ما در تلاش هستیم تا با فراهمکردن بسترهای مناسب پژوهشی و آموزشی، امکان دسترسی آسان و دیجیتالی به منابع اطلاعاتی را برای محققان و علاقهمندان ایجاد کنیم. این اقدامات در راستای توسعه مکتب مقاومت و آشنایی نسل جوان با آموزههای شهید سلیمانی و دیگر بزرگان است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اعلام کرد: تا پایان سال جاری، پایگاه جامع فهرست نسخ خطی ایران رونمایی خواهد شد. این پایگاه شامل دو و نیم میلیون نسخه خطی از 200 کتابخانه معتبر در سراسر جهان است و به یکی از مهمترین منابع مرجع پژوهشی در حوزه نسخ خطی تبدیل خواهد شد.
حسینی به دستاوردهای جدید اشاره کرد و گفت: تا خرداد سال آینده، کتابخانه مرجع جامع با همکاری دکتر طاهری و دیگر متخصصان افتتاح خواهد شد. این کتابخانهها با امکانات پیشرفته و بهروز، آماده خدمترسانی به پژوهشگران در حوزههای مختلف خواهند بود.
وی با تأکید بر اهمیت بهروزرسانی منابع و دسترسی دیجیتالی به اطلاعات، افزود: یکی از اولویتهای ما در سال 1403، ارتقای پایگاههای اطلاعاتی و دسترسی آسان به منابع دیجیتال است. این تلاشها در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و حمایت از محققان در حوزههای تخصصی ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از همکاری و حمایت مسئولان و محققان تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات موجب ارتقای جایگاه علمی و فرهنگی کشور شود.