سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ |۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 3, 2024
طباطبا

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت: راه رشد انسان کتاب است، حال این کتاب می تواند، کتاب آسمانی یا کتب بزرگان و علما باشد، البته نوع کتابی که برای مطالعه انتخاب می شود، نسبت به جامعه ای که انسان در آن زندگی می کند متفاوت است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و هم چنین تبریک هفته کتاب و کتابخوانی با اشاره به اهمیت و تاثیر کتاب و کتابخوانی در زندگی اظهار داشت: استفاده از تلفن همراه و کتاب های مجازی هیچ گاه نمی تواند جای کتاب را بگیرد.

وی افزود: تاریخ بشر نیز از زمانی که نوشتن به وجود آمد شکل گرفت و در قرآن کریم نیز کلمه کتاب ۲۳۲ بار تکرار شده و اسلام همواره مسلمانان را به خواندن و نوشتن تشویق کرده است.

امام جمعه اصفهان با بیان این که اولین آیات نازل شده بر رسول خدا(ص) در خصوص خواندن بوده است گفت: خداوند لطف خود را برای مردم بیان می کند و می فرماید :" عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ".

وی اضافه کرد: انسان در هنگام خلقت هیچ نمی دانست و راهی که بر اساس آن رشد یافت خواندن بود و قرآن، روایت و یا تاریخ گذشتگان با خواندن به دست آمده است.

نماینده ولی فقیه در استان خواندن برخی کتب را سبب تحول در زندگی انسان برشمرد و عنوان کرد: اگر کتاب نبود اطلاعی از تاریخ گذشته نداشتیم، هم چنان که قرآن کریم درباره امت های گذشته می فرماید:" کانَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً "مردم در ابتدا امت واحد بودند و رشد کامل عقلی نداشتند و پس از آن خداوند برای آنها کتاب و قانون فرستاد " فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِیِّینَ مُبَشِّرِینَ وَمُنْذِرِینَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْکِتَابَ ".

آیت الله طباطبایی نژاد عنوان کرد: بنابراین راه رشد انسان کتاب است، حال این کتاب می تواند، کتاب آسمانی یا کتب بزرگان و علما باشد.

عضو خبرگان رهبری تشویق به کتابخوانی را بسیار مهم دانست و گفت: نوع کتابی که برای مطالعه انتخاب می شود، نسبت به جامعه ای که انسان در آن زندگی می کند متفاوت است.

وی خاطر نشان کرد: در صدر اسلام خواندن و نوشتن تا جایی مهم بوده است که به عنوان مهریه زنان آورده می شده و یا تعبیرات و توصیه هایی که از رسول خدا(ص) نقل شده است از جمله "علم را بیاموزید حتی اگر در چین باشد"، یعنی ارزش دارد انسان راه های دور را طی کند تا علمی را بیاموزد.

امام جمعه اصفهان هم چنین در توصیه هایی به متولیان کتاب و کتابداران عنوان کرد: باید از فرصت حضور در فضای کتاب و کتابخوانی استفاده کنید و مطالعه خود را بیشتر نمایید، زیرا یکی از صفات مومن اغتنام الفرصه است، یعنی از فرصت ها سود می برد.

در ابتدای این دیدار سجاد کرم، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، گزارشی از وضعیت حال حاضر کتابخانه ها و سرانه مطالعه و کتابخوانی در استان ارائه کرد و اظهار داشت: مجموعه نهاد کتابخانه های استان، در چند سال گذشته به سمت گسترش شبکه کتابخانه ها حرکت کرده است، به گونه ای که منطقه و شهری فاقد کتابخانه نداریم.

وی افزود: بر همین اساس به این نتیجه رسیدیم از تعدد و کمیت به سمت کیفیت رفته و این کیفیت بخشی در سه زمینه تقسیم می شود، از جمله زیبایی ظاهری، عمرانی و سازه های کتابخانه ها، مشخصات فنی و مهم ترین حوزه، بخش محتوایی کار است.

کرم عنوان کرد: در بخش محتوایی کارهای تخصصی انجام شد، از جمله در مدتی کوتاه، بیش از دو میلیارد کتاب جدید به مجموعه نهاد کتابخانه های استان اضافه شد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، اضافه کرد: ۶۰ فعالیت علاوه بر کار امانت کتاب به برنامه های مجموعه اضافه شده و کار فرهنگی نیز انجام می شود، تا کتابخانه ها به باشگاه ها و هسته های فرهنگی هر محله تبدیل شوند.

وی تاکید کرد: امر دیگری که بسیار مورد توجه قرار گرفته حوزه خانواده، کودکان و نوجوانان است و درصدد برنامه ریزی برای بخش های مشاوره نیز هستیم.

گفتنی است کتابخانه های استان اصفهان ۶۰۰ هزار عضو و ۱۷۴ هزار نفر فعال ویژه دارد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha