شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
کولاغزه

حوزه/ چند وقتی است نوشیدنی‌های کولاغزه در لندن توجه‌ها را به‌خود جلب کرده است، محصولی که اسامه قشوع، تولیدکنندۀ آن، می‌گوید یکی از دلایل تولیدش، تحریم شرکت‌هایی مثل کوکاکولا بود که از اسرائیل حمایت می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری حوزه، از الجزیره، در محلۀ پررفت‌وآمد هوبرن، در مرکز لندن، رستوران زنجیره‌ای هبا اکسپرس قرار داد. بالای هبا اکسپرس خانۀ فلسطین است، مکانی چندطبقه برای گردهمایی حامیان فلسطین که با دیوارهای سنگی، حیاط مرکزی و یک آب‌نما جلوۀ زیبایی به‌خود گرفته است.

اسامه قشوع، مردی کاریزماتیک، مدیریت هردو مکان را به‌عهده دارد. رستوران او غذاهای متنوعی ازجمله غذاهای فلسطینی و لبنانی برای مشتریان سرو می‌کند؛ فضای داخلی رستوران با رنگ‌های گرم و شعارهایی مانند «از رود تا دریا» ، «کودکان را نجات دهید» و عروسکی با چفیه تزیین شده است ک به هزاران کودک فلسطینی که طی حملات اسرائیل شهید شدند اشاره دارد.

روی چندین میز قوطی‌های نوشابه به رنگ قرمز گیلاسی به چشم‌ می‌خورد که با پرچم فلسطین و طرحی از الگوی چفیه تزیین شده‌اند. روی آن‌ها با خوشنویسی، هم به زبان عربی و هم به زبان انگلیسی، نوشته شده: کولا غزه.

طعم واقعی آزادی

نینکه برت، ۵۳ ساله، که در شرق لندن زندگی می‌کند، کولا غزه را هنگام شرکت در یک رویداد فرهنگی در خانه فلسطین کشف کرد. او می‌گوید: مثل کوکاکالا خیلی گازدار نیست. ملایم‌تر است و برای ذائقه بهتر است.طعم بهتری هم دارد، چون دارد از فلسطین حمایت می‌کند!

قشوع می‌گوید کولا غزه را به دلایل متعددی ایجاد کرده است، اما "دلیل شماره یک، تحریم شرکت‌هایی بود که از ارتش اسرائیل حمایت و آن را تأمین می‌کنند و از نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند. دلیل دیگر هم یافتن طعمی بدون عذاب وجدان و بدون نسل‌کشی بود که طعم واقعی آزادی بدهد.

قشوع در سال ۲۰۰۳ پس از سازماندهی تظاهرات مسالمت‌آمیز علیه آنچه او "دیوار آپارتاید" در کرانه باختری می‌نامد، مجبور به فرار از فلسطین شد. او به‌عنوان یک پناهنده به بریتانیا رسید و دانشجوی فیلم‌سازی شد و هدفش انتقال داستان‌های فلسطین از طریق فیلم‌سازی بود. سه‌گانه او با عنوان سفر فلسطین در سال ۲۰۰۶ برنده جایزه افق نو الجزیره شد.

وی دربارۀ محصولش، کوکا غزه، می‌گوید: کولا غزه قرار است یک جنبش تحریم بسازد که به لحاظ مالی به کوکا کولا ضربه بزند.

او با اشاره به اینکه خانواده‌اش هم از عوامل انگیزۀ تولید کولا غزه بود، می‌گوید: نمی‌دانم فرزندخواندۀ ۱۷‌ساله‌ام که در ماه ژوئن در کرانه باختری از ناحیه سر، هدف گلوله قرار گرفته، الان کجاست. خانواده‌ای در غزه دارم که نیستند. دوستانی دارم که نمی‌دانم کجا هستند.

قشوع در ادامه، دربارۀ فرآیند تولید و پخش این محصول، توضیح می‌دهد: اگرچه ساخت کولا غزه تنها یک سال به طول انجامید، اما خلق آن چالشی بزرگ بوده است. کولا غزه یک فرایند بسیار سخت بود، چون من متخصص در صنعت نوشیدنی نیستم. پیدا کردن مکان‌هایی برای عرضه نوشیدنی که در لهستان تولید می‌شود و برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها به بریتانیا وارد می‌شود، مشکل بود. ما به خاطر سیاست‌های پشت بازارهای بزرگ نمی‌توانیم به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم.

او با شروع عرضه کولا غزه در سه رستوران خود در لندن، از زمان معرفی این نوشیدنی در اوایل ماه آگوست، ۵۰۰,۰۰۰ قوطی فروخته است. این نوشیدنی همچنین توسط فروشندگان مسلمان مانند فروشگاه "الاقصی" در منچستر به فروش می‌رسد.

قشوع می‌گوید که تمامی سود حاصل از فروش این نوشیدنی به بازسازی بخش زایمان بیمارستان الکرامه در شمال غربی شهر غزه اختصاص خواهد یافت.

کولاغزه در کنار دیگر برندهایی قرار گرفته که به آگاهی‌رسانی درباره فلسطین و تحریم برندهای بزرگ کولا که در اسرائیل فعالیت می‌کنند، پرداخته‌اند.

در همین راستا، جف هندمیکر، استاد دانشگاه اراسموس روتردام در هلند، می‌گوید: تحریم‌های شرکت‌ها و دولت‌های متهم به جنایات فجیع توسط مصرف‌کننده‌ها، تاکتیکی برای ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری در قبال همدستی این شرکت‌ها یا نهادها در این جنایات فجیع است. هدف افزایش آگاهی‌هاست و تحریم کوکاکولا به‌وضح موفق بوده است.

اسامه قشوع که حالا در حال کار روی تولید نسخۀ جدیدی از کولاغزه با گاز بیشتر است، می‌گوید: ما باید نسل‌به‌نسل این هلوکاست وحشتناک که ۷۵ سال در حال رخ دادن است به یاد بیاوریم. یک یادآوری کوچک و ملایم! مثل اینکه از نوشیدنی‌تان لذت ببرید، درود از فلسطین! (اشاره به نوشیدنی کولاغزه)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha