حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی رحیمی صادق، مدیر حوزه علمیه استان تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، به مناسب هفته بسیج و دیدار مقام معظم رهبری با بسیجیان سراسر کشور اظهار داشت: بهترین تحلیل از بسیج و فلسفه تشکیل بسیج را مقام معظم رهبری در دیدار با بسیجیان سراسر کشور، بیان فرمودند که خیلی تحلیل جامع، زیبا و ارزشمندی بود.
وی افزود: بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سیزدهم آبان ۱۳۵۸، آمریکا شروع به تهدیدات جدّی بر علیه ایران کرد و حضرت امام (ره) از دل تهدیدات، فرصت های ارزشمندی را ایجاد کردند. حضرت امام(ره) از دل تهدیدات آمریکای ابر قدرت آن زمان در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۵۸ و حدودا بیست روز بعد از تسخیر لانه جاسوسی، فرمان تشکیل بسیج را اعلام کردند.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمی صادق تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) از سال ۱۳۴۱ تا سال ۱۳۵۷ به مدت پانزده سال، دو رکن اصلی تفکر و مکتب بسیج را که عبارت است از خداباوری و خودباوری، ایمان به خدا و اعتماد به نفس را در طول آن سال ها پرورش داده بودند. حضرت امام (ره) در طول پانزده سال کار فرهنگی دقیق توانسته بود از دل تهدیدات دشمن، شجره طیبه بسیج را بنا بگذارند که این تحلیل و رهنمود رهبر انقلاب است که بصورت کامل و دقیق از اقدام حضرت امام(ره) و تشکیل نیروی بسیج است.
وی در پاسخ به این سؤال که در بررسی تاریخ انقلاب مشاهده می کنیم که حضرت امام(ره) در خصوص بسیج و بسیجیان تاکید فراوان داشتند، نظر شما در این مورد چیست، گفت: طبق فرمایش حضرت امام خمینی(ره) بسیج یک مکتب، مدرسه و فرهنگ است که مقام معظم رهبری نیز بر این مطلب تاکید داشتند که بسیج بیش از آن که یک نیروی نظامی باشد نیروی فرهنگی، سیاسی، علمی و یک نیروی فرهنگساز در جامعه است.
مدیر حوزه علمیه استان تهران گفت: حضرت امام(ره) چند سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند؛ ما انقلابمان را به جهان صادر خواهیم کرد و خیلی ها در آن زمان در این فکر بوده اند که حضرت امام(ره) یک حرفی زده اند مثل حرف های سیاسیون دیگر که برای دلگرمی مردم و خودنمایی و تضعیف دشمن این سخن را فرموده اند. در واقع به قول سیاسیون این یک مانور رسانه ای سیاسی تلقی کردند. ولی امام(ره) در یک تلاش پانزده ساله این تفکر را در جامعه پرورش داده بودند و با معجزه بسیج توانستند ایده خود را عملی کنند.
وی افزود: امروز بعد از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در یمن، لبنان، فلسطین، غزه، عراق و حتی کشورهای آمریکای جنوبی را مشاهده می کنیم که آن عصای موسوی و نفس مسیحایی حضرت امام (ره)، توانست آن معجزه الهی را به سراسر جهان مخابره کنند که آن معجزه از تفکر بسیج و بسیجی جوانه زده شد. با همین تفکر بسیجی بود که یمن بعد از ائتلاف عبری و عربی پایدار ماند و رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان زمین گیر شده است. در واقعا بسیج معجزه امام(ره) بود برای تحقق نظام و صدور انقلاب به جهان بود.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمی صادق در پاسخ به این سؤال که در سال های گذشته و همچنین در سال های اخیر تلاش هایی شد که بسیج در حاشیه قرار بگیرد، بسیج چطور می توان با این شرایط در جامعه اثر گذار و پویا باشد؟، گفت: در تغییرات سیاسی که در کشور اتفاق می افتد اگر می خواهیم دچار چالش و سیاست زدگی نشویم، باید نگاه و حرکتمان با نگاه مقام معظم رهبری ترسیم کنیم و در واقع در میدان مبارزه مقام معظم رهبری فرمانده میدان مبارزه هستند و باید کاملا نگاه و عمل ما منطبق با ایشان بوده و عمل شود. اگر می خواهیم دچار حاشیه سازی ها و حاشیه رفتن ها نشویم باید ظرف بسیج را خیلی بیشتر از تفکرات سیاسیون و دولت ها ببینیم. بسیج یک تفکر و یک شجره است اما دولت می آیند و میروند ولی تفکر بسیجی ماندگار است که باید پایه های بسیج را به فرموده مقام معظم رهبری مستحکم کنیم.
وی افزود: یکی از راه های استحکام بسیج این است که پایه های تفکر و بینش بسیجیان را مستحکم کنیم. ارزش های بسیج را باید در جامعه نهادینه و گسترش دهیم. باید پرچم بسیج آنقدر باید محکم باشد که با نسیم های گذرا آسیبی به مکتب بسیج نرسد. بسیج باید در وسط میدان باشد تا فضلیت های اصلی انقلاب زنده بماند.
مدیر حوزه علمیه استان تهران گفت: بسیج باید در وسط میدان و برهه های حساس انقلاب نقش آفرینی کند و یکی از بیانات مهم رهبر انقلاب در دیدار اخیر با بسیجیان سراسر کشور این بود که بعضی از دولت با وجود اینکه کمک حال دولت بودند از بسیج تشکر نکردند و این بی مهری ها خللی در نقد دلسوزانه از عملکرد مسئولان و دولت ها نخواهد بود و با کمال بصیرت در راه تحقق آرمان های انقلاب در وسط میدان نقش آفرینی خواهد کرد.